ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΡΙΓΕ ΠΛΕΚΤΗ ΦΟΥΣΤΑ

ΡΙΓΕ ΠΛΕΚΤΗ ΦΟΥΣΤΑ
Η ομορφιά αυτής της φούστας είναι ότι χρειάστηκε περίπου μια ώρα, χρησιμοποιήθηκε κάτι περισσότερο από ένα μέτρο ύφασμα, δεν απαιτούσε καμία ιδιαίτερη εμπειρία και είναι εξαιρετικά άνετα όταν την φοράς.
Θέλετε να ράψετε μία για τον εαυτό σας; Το μόνο που χρειάζεστε είναι περίπου μισό μέτρο από το κάθε ύφασμα. Χρησιμοποιήθηκαν 2 υφάσματα. Ponte σε σκούρο γκρι και μαύρο. Το Ponte έχει μία μικρή ελαστικότητα στο πλάτος που προσφέρει μία υπέροχη άνεση και είναι πραγματικά μαλακό.
Δείτε πως μπορείτε να ράψετε μία ελαστική ριγέ φούστα.
Ξεκινήστε με το κόψιμο του υλικού από ούγια σε ούγια, έτσι ώστε η ελαστικότητα να πηγαίνει στο πλάτος της φούστας (με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να την τραβήξετε πάνω από τους γοφούς χωρίς να χρειάζεται να βάλετε λάστιχο στην μέση ή φερμουάρ). Κόψτε τις λωρίδες των υφασμάτων 15 εκ πλάτος, έτσι θα χρειαστούν μόνο τρεις λωρίδες και η ζώνη της μέσης στη φούστα. Αν θέλατε βεβαίως μπορείτε να κόψετε πιο λεπτές ή φαρδιές λωρίδες, ανάλογα με την έμπνευση σας. Κόψτε επίσης μια λωρίδα 20 εκ για τη ζώνη μέσης. Για να συνοψίσουμε: Κόβουμε δύο λωρίδες 15 εκ στο γκρι, μία 15 εκ και μία 20 εκ από το μαύρο χρώμα.
Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τις λωρίδες της φούστας μαζί. Μπορείτε να τις ράψετε σε όλο το μήκος του υλικού και να το επεξεργαστείτε σαν ένα κομμάτι ύφασμα αργότερα για να κόψετε τα κομμάτια της φούστας. Χρησιμοποιήστε κοπτοράπτη για να ράψετε τα κομμάτια της φούστας, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζιγκ ζαγκ βελονιά στην κανονική σας ραπτομηχανή και να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το ράψιμο με πλεκτά, ή σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε μια ευθεία βελονιά, παρακαλώ διαβάστε εδώ σχετικά με το πώς να ράβω πλεκτά. Εάν χρησιμοποιείτε μια βασική ευθεία βελονιά, υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το γαζί όταν τραβάτε τη φούστα σας ή όταν περπατάτε.
Χρησιμοποιώντας μια φούστα που σας αρέσει το σχήμα της ως πατρόν, κόψτε τα κομμάτια της φούστας σας. Λάβετε υπόψη σας ενώ το κάνετε αυτό ότι στην συνέχεια θα προσθέσετε την ζώνη μέσης 8,5 εκ στη φούστα σας. Βεβαιωθείτε ότι η φούστα σας θα σας κάθεται κάπως σφιχτά στους γοφούς. Σε περίπτωση που είναι κάπως φαρδιά σε αυτό το σημείο, στενέψτε την. Αν είναι μεγάλη, θα διακινδυνεύετε να σας πέφτει η φούστα. Μόλις η φούστα σας έχει ένα μέγεθος αρκετά κοντά σε αυτό που επιθυμείτε, διπλώστε τη ζώνη της μέσης στο μισό κατά μήκος, ώστε να είναι μόνο 8.5 εκ σε ύψος και τοποθετήστε την στη φούστα, συνεχίζοντας την πλαϊνή καμπύλη που ξεκινήσατε με τη φούστα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το ως πατρόν για να κόψετε το άλλο κομμάτι. Ξεδιπλώστε το και ράψτε τα κομμάτια της ζώνης, τις καλές πλευρές μαζί. Δοκιμάστε τη ζώνη μέσης. Εάν δεν χρειάζεται να την τεντώνετε για να περάσει τους γοφούς σας αν κάθεται χαλαρά στο σημείο της μέσης, στενέψτε την λίγο. Αυτό θα κρατήσει τη φούστα σας στην θέση της. Ράψτε τις πλευρικές ραφές της φούστας. Στη συνέχεια, ράψτε τη ζώνη μέσης σας αναδιπλώνοντας την στο μισό οριζόντια, έτσι ώστε οι ραφές από το ράψιμο να καλύπτονται εσωτερικά της ζώνης στην κορυφή της φούστας και ράψτε την στην φούστα. Ακολούθως, απλά κάνετε το στρίφωμα στον ποδόγυρο και τελειώσατε!
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER