ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΣΕΠΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΣΕΠΗ
Σήμερα θα μιλήσουμε για τον σχεδιασμό και τη ραφή της τσέπης.
Οι τσέπες μπορούν να προστεθούν σε ένα οποιοδήποτε ένδυμα ράβετε και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βολικό όταν θέλετε να έχετε μαζί σας μερικά μικρά αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε μια τσάντα! Αλήθεια, είναι ιδέα μου ή οι τσέπες στα γυναικεία ρούχα είναι πάντα πολύ μικρές; Θέλω να πω, τι μπορούμε να βάλουμε σε αυτές όταν δεν μπορούν να χωρέσουν ούτε την μισή παλάμη μας; Και να μην αναφερθώ στις ψεύτικες τσέπες με ανοίγματα φερμουάρ που είναι πραγματικά μόνο διακοσμητικές. Αλλά, θα σταματήσω να γκρινιάζω και θα μοιραστώ μαζί σας πώς μπορείτε να προσθέσετε τέλειες, ευρύχωρες τσέπες στα έργα ραπτικής σας!
Tι χρειάζεστε
Ραπτομηχανή,
ύφασμα,
κιμωλία – σαπουνάκι ή μαρκαδόρο σημαδέματος,
ψαλίδι υφάσματος,
μεζούρα,
χαρτί σχεδιασμού πατρόν,
καρφίτσες
Το σχήμα της τσέπης σας μπορεί να γίνει όπως θέλετε, αρκεί να έχετε κατά νου το μέγεθος των τσεπών σας, και ειδικά το πλάτος του ανοίγματος. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 12,5 εκατοστά πλάτος για να χωράει το χέρι σας. Για παράδειγμα, έκανα την τσέπη μου αρκετά μεγάλη για να μπορεί να φιλοξενήσει ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτό που έκανα ήταν να σχεδιάσω γύρω από το τηλέφωνο. Θυμηθείτε ότι οι τσέπες πλευρικής ραφής πρέπει να σχεδιαστούν υπό γωνία. Έτσι δημιούργησα το πατρόν μου.
Μεταφέρετε το πατρόν της τσέπη σας στο ύφασμα και αντικατοπτρίστε το ώστε να έχετε και τις δύο πλευρές των τσεπών.
Θυμηθείτε να αφήσετε περιθώρια ραφής 1 εκ. στο άνοιγμα της τσέπης και στις πλευρικές ραφές σας και να σημειώσετε το άνοιγμα της τσέπης στο ένδυμα σας (ας θεωρήσουμε ότι ράβουμε παντελόνι). Μην ράψετε το άνοιγμα τσέπης, όταν ράβετε τις πλευρικές ραφές του παντελονιού σας.
Για επεξηγηματικούς σκοπούς, χρησιμοποιώ δύο διαφορετικά υφάσματα για την τσέπη και το παντελόνι. Συνήθως το ύφασμα θα πρέπει να ταιριάζει. Γυρίστε το παντελόνι με την καλή πλευρά έξω και, στη συνέχεια, ράψτε τα δύο κομμάτια τσέπης στις δύο πλευρικές ραφές του παντελονιού με τις καλές πλευρές μαζί.
Στη συνέχεια, γυρίστε ξανά το παντελόνι με την ανάποδη πλευρά έξω, και θα πρέπει τώρα να έχετε τα κομμάτια τσέπης σας προσαρτημένα στις ραφές. Βεβαιωθείτε ότι όταν κοιτάζετε μέσα από το άνοιγμα της τσέπης βλέπετε την καλή πλευρά του υφάσματος.
Καρφιτσώστε τα δύο κομμάτια της κάθε τσέπης μαζί και ράψτε γύρω από τις τσέπες. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες των τσεπών χρησιμοποιώντας ένα καρυκοψάλιδο, ή μια ζιγκ ζαγκ βελονιά για να θωρακίσετε την τσέπη.
Και ορίστε, έτοιμες οι τσέπες! Οι τσέπες θα μοιάζουν με την κεντρική φωτογραφία όταν τελειώσετε το παντελόνι. Δώστε στις ραφές ένα καλό πάτημα με το σίδερο για ένα πιο τέλειο φινίρισμα.
============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER