ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΚΟΝΤΗ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ ΜΕ ΜΕΣΗ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ


ΚΟΝΤΗ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ ΜΕ ΜΕΣΗ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ
Ράβοντας μόνη μου τα ρούχα μου για χρόνια θεωρώ ότι τα ρούχα πρέπει να μου  προσφέρουν αυτοπεποίθηση
και κομψότητα, και αυτή η παντελόνα  με τα φαρδιά μπατζάκια και το μήκος της να φτάνει λίγο πάνω από τον αστράγαλο μου δίνει αυτήν την αίσθηση με το στυλ της.
Αυτό το κομψό λινό ύφασμα στο χρώμα της σκουριάς με την ελαστική μέση που δημιουργείται από το λάστιχο σφηκοφωλιά είναι φοβερά άνετη εκτός των άλλων. Διαβάστε για το πώς να ράψετε μόνες σας τον εαυτό τους μία τέτοια κοντή παντελόνα με μέση σφηκοφωλιά.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ
2 μέτρα ύφασμα
Μαρκαδόρο και σαπουνάκι σημαδέματος
Ψαλίδι
Αναλόγου χρώματος κλωστή
Ελαστική κλωστή
Μεζούρα
Ραπτομηχανή
Χάρακας
Καρφίτσες
ΟΔΗΓΙΕΣ
Το πατρόν για αυτήν την παντελόνα είναι το ίδιο με το ΡΑΒΩ ΛΙΝΗ ΨΗΛΟΜΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑ που κάναμε πριν από κάποιο καιρό, και σε πιο βάθος, βήμα προς βήμα διαδικασία πως φτιάχνουμε σφηκοφωλιά μπορεί να βρεθεί εδώ.
1
Τοποθετήστε το παντελόνι σας ή το πατρόν σας επάνω σο ύφασμα και σημαδέψτε γύρω του, προσθέστε περιθώρια ραφής και κόψτε.
2
Θα πρέπει να καταλήξετε με δύο εμπρός και δύο πίσω κομμάτια για το παντελόνι. Όσο για το λάστιχο, το φάρδος μπορεί να γίνει όσο θέλατε, στην δική μας περίπτωση ήταν 10 εκ. Δεδομένου ότι αυτό το κομμάτι θα γίνει σφηκοφωλιά, το μήκος του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,3 φορές την μέτρηση της μέσης σας.
3
Ράψτε τα πόδια (μπατζάκια) πρώτα, καρφιτσώνοντας το μπροστινό και πίσω κομμάτι της κάθε πλευράς μαζί, στην συνέχεια ράψτε τις πλαϊνές ραφές.
4
Γυρίστε το ένα μπατζάκι με την καλή του πλευρά έξω και εισάγετέ το στο άλλο μπατζάκι το οποίο εξακολουθεί να είναι ανάποδα. Ευθυγραμμίστε την ραφή του καβάλου, στη συνέχεια, καρφιτσώστε και ράψτε.
5
Δημιουργήστε το λάστιχο με την τεχνική της σφηκοφωλιάς. Μαρκάρετε κατευθυντήριες γραμμές για το ράψιμο του σε ευθείες γραμμές εάν είναι απαραίτητο.
6
Καρφιτσώστε τις καλές πλευρές της ζώνης στην μέση της παντελόνας και ράψτε. Η ζώνη θα είναι στραμμένη προς τα κάτω κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αλλά θα την γυρίσουμε στην καλή πλευρά αφού τελειώσουμε το ράψιμο.
7
Γυρίστε το λάστιχο στην καλή του πλευρά και σιδερώστε την ζώνη  επίπεδη. Τελειώστε την κορυφή της μέσης από διπλώνοντας το περιθώριο ραφής μέσα και ράψτε την.
8
Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε είναι ότι, θα πρέπει να τραβάτε και να τεντώνετε την μέση σφηκοφωλιά καθώς ράβετε διαφορετικά, δεν θα έχει την ικανότητα να τεντώνει το λάστιχο στη μέση, εάν απλώς την ράψετε χωρίς να την τεντώνετε.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! Έτοιμη η νέα σας παντελόνα.
ΠΗΓΗ
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER