ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΛΕΥΚΟ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΦΟΡΕΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΛΕΥΚΟ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΦΟΡΕΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Μιας και ετοιμαζόμαστε για διακοπές, καλό θα ήταν να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας
και να ράψουμε εύκολα και γρήγορα φορέματα παραλίας για να κυκλοφορούμε πάντα κομψές και με στυλ.
Σε αυτήν την ανάρτηση θα δούμε ένα από τα απλούστερα φορέματα που μπορούμε να ράψουμε μόνες μας σε ελάχιστο χρόνο, και φυσικά είναι ιδανικό έργο για τις αρχάριες φίλες μας, αλλά και για όλες εμάς που αγαπάμε την ευκολία.
Kαι βέβαια μην ξεχνάτε ότι το ύφασμα που θα επιλέξουμε έχει προεξέχοντα ρόλο στην τελική όμορφη εμφάνιση του φορέματος, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να φορεθεί και σε άλλες εξόδους μας, άλλες ώρες και όχι μόνο στην παραλία. 
Σχεδιάστε και κόψτε δύο ίδια ορθογώνια κομμάτια.
 Το πλάτος και το μήκος του θα εξαρτηθούν από το αν θέλετε ένα μακρύ φόρεμα ή ένα κοντό, φαρδύ ή εφαρμοστό. Δείτε περίπου στο παρακάτω σχήμα πως μπορείτε να υπολογίσετε το φάρδος ώστε να ταιριάζει στον δικό σας σωματότυπο.
Το μπροστινό και πίσω μέρος του φορέματος μπορεί να είναι το ίδιο. Φροντίστε πάνω από το στήθος να έχετε ένα περιθώριο στο ύφασμα τουλάχιστον 10 εκ. Με αυτό το επιπλέον ύφασμα στην συνέχεια δημιουργήστε ένα τούνελ στο οποίο θα περάσετε μία μεγάλη σε μήκος κορδέλα για να δημιουργήσετε τις ράντες του φορέματος.
Μειώστε τα εμπρός και πίσω κομμάτια σας στην περιοχή της μέσης για να του δώσετε ένα όμορφο σχήμα.
Ράψτε τις πλευρικές ραφές.
 Ράψτε το επάνω άκρο του μπροστινού και του πίσω κομματιού για να σχηματιστεί το τούνελ που αναφέραμε παραπάνω για να περάσετε την κορδέλα. Μπορείτε αντί κορδέλας να ράψετε μία μακριά λωρίδα από το ίδιο το ύφασμα σας. Αν το ύφασμα σας έχει ένα όμορφο τελείωμα (το οποίο συνιστώ βεβαίως για οικονομία χρόνου) δεν θα χρειαστεί να ράψετε στρίφωμα, αλλιώς θα πρέπει να γυρίσετε τον ποδόγυρο 1 εκ και στην συνέχεια άλλα 5 εκ και να ράψετε το στρίφωμα. Κάνετε ένα καλό σιδέρωμα και τελειώσατε.
Αυτό ήταν. Το όλο έργο δεν χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα. Καλοφόρετο!!!
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER