ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 
Αφού αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα φορέματα παραλίας, ας δούμε ένα ακόμα φόρεμα σε πολύ απλή γραμμή, εύκολο στην κοπή
και στο ράψιμο, ιδανικό έργο για τις αρχάριες φίλες μας αλλά και για έμπειρες γιατί πιστεύουμε ότι η ραπτική είναι για όλους. 
Πάρτε ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα, το οποίο στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο τετράγωνα (μπροστά και πίσω) - δηλαδή, το μήκος του ορθογωνίου θα πρέπει να είναι 2 φορές μεγαλύτερο από το πλάτος. 
Το διπλώνουμε στην μέση κατά μήκος και έτσι τώρα έχουμε τα δύο τετράγωνα τα οποία αναφέραμε λίγο πριν. Εκεί που δημιουργείται η τσάκιση είναι η μέση του ορθογώνιου και ακριβώς εκεί σχεδιάζουμε μια γραμμή που θα χωρίσει το μπροστινό από το πίσω μέρος. Αυτή θα είναι η γραμμή ώμων του μελλοντικού φορέματος. 
Κόβουμε με το ψαλίδι μας στο κέντρο, ένα μικρό ορθογώνιο στο οποίο να χωρά να περάσει το κεφάλι μας.  Αυτή θα είναι η λαιμόκοψη. 
Δεν είναι απαραίτητο να κόψετε ένα ορθογώνιο - μπορείτε απλά να κάνετε ένα άλλου στυλ, άνοιγμα με το ψαλίδι. 
Για να το κάνετε αυτό, αφού ήδη έχετε σχεδιάσει στην γραμμή των ώμων, ανοίγετε το ύφασμα ώστε να έχετε μπροστά σας όλο το ορθογώνιο και το διπλώνετε πάλι στην μέση, κατά πλάτος αυτή την φορά και σημειώνετε την γραμμή που θα προκύψει από την τσάκιση. Εκεί που πλέον έχει δημιουργηθεί ο σταυρός, στο κέντρο δηλαδή του μήκους και του πλάτους, θα είναι το σημείο αναφοράς σας. Ότι στυλ λαιμόκοψη και να δημιουργήσετε πρέπει να φροντίσετε και να  βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο (δηλαδή οι άκρες του βρίσκονται στην ίδια απόσταση από την άκρη του καμβά). 
Κόψτε, και ράψτε τις πλευρικές ραφές. Αν δε το ύφασμα σας είναι ελαστικό και δεν ξεφτούν οι ακατέργαστες άκρες, είστε ευτυχείς, έχετε ήδη τελειώσει. Αν ξεφτά μπορείτε αν δεν θέλετε να τελειώσετε την λαιμόκοψη και το στρίφωμα με το καρικοψάλιδο, ή να τελειώσετε με ρέλι ή με καθάρισμα, ότι προτιμάτε!
Φωτογραφίες από το διαδίκτυο.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER