ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΑΝΙΚΙΑ
Το πατρόν και οι οδηγίες
 μας δείχνουν πώς να ράψουμε μια εφαρμοστή δαντελένια μπλούζα στον κορμό,
με ελεύθερους ώμους και ασύμμετρα καμπάνα μανίκια.
Υλικά:

1,75 μέτρα με πλάτος 1,60 μ. και ίδια ποσότητα φόδρας από μεταξωτό ύφασμα. Κλωστή, Φερμουάρ (μπορεί να πάει σε μια πλευρά ή πίσω, αν κάνετε ραφή στο κέντρο πίσω). 
Οδηγίες πριν από την εκτέλεση του έργου: 
1. Λαμβάνουμε
 τις μετρήσεις καλά. Η εικόνα δείχνει ένα κανονικό μέγεθος 46, αλλά καλύτερα να το ελέγξετε με το ένα τέταρτο των μετρήσεων σας. Αφήστε το περιθώριο ραφής τουλάχιστον 2 cm. 
2. Σχεδιάζουμε
το βασικό πατρόν κορσάζ προσαρμοσμένο στο ύψος της περιφέρειας. Στη συνέχεια σημειώνουμε μια οριζόντια γραμμή στη μέση του ανοίγματος της μασχάλης. 
3. Τώρα σχεδιάστε το
 βασικό πατρόν μανικιού κόψτε τον ώμο και μετρήστε ως τον αγκώνα, εκεί κόψτε πάλι. Τώρα κάντε παράλληλες γραμμές, οι οποίες πρέπει να είναι κάθετες στη βάση του μανικιού και διαχωρίστε περίπου 4 cm την μία γραμμή από την άλλη με το ψαλίδι σας. Τοποθετήστε το επάνω σε ένα νέο χαρτί σχεδιασμού, ανοίξτε τα κοψίματα και με κόλλα ή καρφίτσες, ασφαλίστε τα μέχρι να φτάσετε στο ασύμμετρο πλάτος που επιθυμείται. 
4. Για να κόψετε, τοποθετήστε το μπροστινό πατρόν στην άκρη της τσάκισης του υφάσματος και περιμετρικά σημειώστε με σαπούνι, υπολογίστε ακόμα γύρω του περιθώρια ραφής 2
cm και κόψτε. Επαναλάβετε για το τμήμα της πλάτης το ίδιο. Κόψτε τα μανίκια δύο κομμάτια από το καθένα, τοποθετώντας το πατρόν στην τσάκιση του υφάσματος.
5. Τώρα κόψτε την φόδρα, αφού προηγουμένως την έχετε προεπεξεργαστεί (πλένουμε, στεγνώνουμε, σιδερώνουμε για να αποφύγετε εκπλήξεις αργότερα, επειδή τα περισσότερα υφάσματα τείνουν να μαζεύουν στο πλύσιμο.
 Και σιδερώνονται, διπλωμένα και στεγνωμένα, όπως και η δαντέλα. 
6. Προχωράμε με το ράψιμο της μπλούζας.
Πρώτα θα κάνουμε το ντεκολτέ. Πάρτε τα κομμάτια του εμπρός μπούστου (φόδρα και δαντέλα) και τοποθετείστε τα επίπεδα με τις καλές πλευρές μαζί του υφάσματος μαζί.  Ράψτε γύρω από το ντεκολτέ με μια ευθεία βελονιά. Τώρα γυρίστε το ύφασμα με την καλή πλευρά έξω και σιδερώστε το ντεκολτέ. Επαναλάβατε για το πίσω. Κάνετε το ίδιο και με τα μανίκια.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Από αυτό το σημείο και πέρα, θα επεξεργαστώ τη δαντέλα και την φόδρα ως ένα κομμάτι. Όταν λέω την ανάποδη πλευρά ή την καλή πλευρά του υφάσματος, εννοώ ότι δαντέλα και φόδρα θα τοποθετούνται μαζί σαν να επρόκειτο για ένα κομμάτι υφάσματος. Μην τα χωρίζετε.
Τώρα πάρτε το εμπρός και το πίσω μπούστο και καρφιτσώστε τα στις πλαϊνές ραφές με τις καλές πλευρές μαζί. (Θυμηθείτε, αυτό θα είναι τέσσερα κομμάτια από ύφασμα - φόδρα, δαντέλα, δαντέλα, φόδρα - με αυτή τη σειρά). Πάρτε τα κομμάτια των μανικιών (θυμηθείτε, δαντέλα και φόδρα λειτουργούν ως ένα ύφασμα) και ευθυγραμμίστε την περιοχή πάνω από την μασχάλη του μανικιού με την κορυφή της ραφής ντεκολτέ του μπούστο και στη συνέχεια καρφιτσώστε τα μαζί. Ράψτε με μία ευθεία βελονιά τις πλαϊνές ραφές του μπούστου και τις κεντρικές ραφές των μανικιών. Κάνετε τα στριφώματα και τελειώσατε.
ΠΗΓΗ
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER