ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ

ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ
Κρόσσια στα ρούχα, αλλά και στα παπούτσια της φετινής σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι είναι στα κορυφαία trend της μόδας και βεβαίως τα βλέπουμε παντού αφού διαρκώς κάνουν αισθητή την παρουσία τους και θα ήταν αδύνατον λοιπόν να μην συνδυαστούν και με τις ανάλογες τσάντες.
Για τον λόγο αυτό οι πασαρέλες κατακλύστηκαν από ένα σωρό διαφορετικά σχέδια διακοσμημένα με δερμάτινα, ψάθινα ή πλεκτά κρόσσια που πρόσθεσαν κίνηση και ξεχωριστό στυλ στο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό ντύσιμο που πρότειναν οι διάσημοι σχεδιαστές.
Όσο για το σχήμα, αλλά και για το μέγεθος που καλείστε να επιλέξετε, δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι, αφού υπάρχουν τα πάντα. Από πολύ μικρές τσάντες στο μέγεθος της παλάμης, έως τις πολύ μεγάλες που θυμίζουν τσάντες παραλίας. Και στα υλικά επίσης υπάρχει μια τεράστια ποικιλία, όπως δέρμα, ύφασμα, ψάθα, πλαστικό κλπ.
Ακολουθώντας λοιπόν τις τάσεις της μόδας παρουσιάζουμε σήμερα μία DIY μικρή δερμάτινη τσάντα ώμου. Και μην νομίζετε ότι είναι τρομακτικό να δουλεύετε το δέρμα. Το αντίθετο θα έλεγα.
Οδηγίες
Ξεκινήστε κόβοντας τα κρόσσια στα 3 κομμάτια δέρματος. Κόψτε λωρίδες ανά 5 εκ και σταματήστε 5 εκ πριν την κορυφή του κάθε κομματιού.
Κόψτε το δέρμα σας και την επένδυση (φόδρα), προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και καρίνα ενίσχυσης. Πρέπει να έχετε 2 ορθογώνια από το κάθε υλικό σας, 26 x 30 εκ για το δέρμα και επένδυση(φόδρα) και 24 x 28 εκ την καρίνα ενίσχυσης.
Ράψτε τα κομμάτια όπως δείχνει το πατρόν στην μία πλευρά του δέρματος.
Ράψτε τους βρόγχους στην εμπρός και πίσω πλευρά της τσάντας στην καλή πλευρά του δέρματος και φυσικά μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε μέσα στους βρόγχους τους μεγάλους κρίκους.
Σιδερώστε την αυτοκόλλητη καρίνα στην πίσω πλευρά του δέρματος σας. Βάλτε την στο κέντρο έτσι ώστε να έχετε χώρο να ράψετε γύρω από τις άκρες σε όλες τις τέσσερις πλευρές.
Τώρα είναι η ώρα να τοποθετήσουμε το φερμουάρ, πριν όμως θα κάνουμε μία μικρή επεξεργασία στο φερμουάρ.
Κόψτε ένα μικρό ορθογώνιο από δέρμα, 3x10 εκ, διπλώστε στη μέση και καρφιτσώστε το στην άκρη της αρχής κλεισίματος του φερμουάρ. Ράψτε αρκετές φορές να το ασφαλίσετε στη θέση του.
Κόψτε ένα ακόμα μικρό ορθογώνιο από δέρμα 3 Χ 6 εκ και καρφιτσώστε το στο τέλος του φερμουάρ, ώστε να λειτουργεί ως στοπ ασφαλείας.
Πάρτε ένα κομμάτι δέρματος και ένα κομμάτι της φόδρας, και τοποθετήστε τα με τις ανάποδες πλευρές μαζί. Ανοίξτε το φερμουάρ, και στην επάνω άκρη, επισυνάψετε το φερμουάρ μεταξύ των δύο. Διπλώστε το επάνω άκρο του δέρματος και της φόδρας και καρφιτσώστε τα προσεκτικά κατά μήκος του φερμουάρ. Στην συνέχεια ράψτε κατά μήκος αυτών των διπλωμένων πλευρών (αυτές είναι οι επάνω πλευρές της τσάντας σας) με μια ευθεία ραφή, ράβοντας ταυτόχρονα το δέρμα, την φόδρα και την μία πλευρά του φερμουάρ μαζί. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρά.
Από την μία πλευρά πρέπει να βρίσκεται το δέρμα εκατέρωθεν του φερμουάρ και από την άλλη πλευρά πρέπει να βρίσκεται η φόδρα εκατέρωθεν του φερμουάρ.
Τοποθετήστε την τσάντα με τις καλές πλευρές μαζί, οπότε τώρα εσείς βλέπετε την φόδρα και καρφιτσώστε περιμετρικά γύρω από τις τρεις πλευρές (εκτός αυτής που έχει το φερμουάρ) της τσάντας. Ράψτε γύρω από αυτό με μια ευθεία βελονιά. Σταματήστε το ράψιμο σας ακριβώς κάτω από το φερμουάρ στο σημείο της αρχής του κλεισίματος και πάνω από αυτό, στο σημείο του τέλους του φερμουάρ, ώστε να έχετε ένα όμορφο το τελείωμα.
Στην συνέχεια ράψτε επάνω στις πλαϊνές ραφές κοντά στο φερμουάρ τους βρόγχους για το λουράκι της τσάντας. Ράψτε το λουράκι (αν θέλετε να αποφύγετε αυτό το βήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι αλυσίδα αντί του δέρματος).
Ενώστε το λουρί με τον βρόγχο με μεταλλικούς βιδωτούς κρίκους ή γάντζους και είστε έτοιμες.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER