ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΔΡΟΣΕΡΟ ΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

ΔΡΟΣΕΡΟ ΛΙΝΟ ΦΟΡΕΜΑ

Ακόμη και το απλούστερο πατρόν μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο φόρεμα.

Αυτό το φόρεμα είναι το τέλειο παράδειγμα. Με το τραπεζοειδές στυλ που διαθέτει, καθώς επίσης και μερικές πρωτότυπες λεπτομέρειες, όπως το άνοιγμα κουμπιού στο πίσω μέρος και οι ένθετες τσέπες στο μπροστινό μέρος, καθιστούν αυτό το πατρόν ιδιαίτερο, θηλυκό και πολύ άνετο. Με λίγα λόγια, εξαιρετικό.
Προσφέρεται για δωρεάν εκτύπωση από την εταιρεία πώλησης υφασμάτων fabrics-store

και διατίθεται στα μεγέθη ΗΠΑ 4 έως 22 ( δείτε τις αντιστοιχίες με τα ευρωπαϊκά μεγέθη εδώ).

Μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο πατρόν εδώ, αφού εγγραφείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, και το εκτυπώσιμο σχέδιο τσέπης μπορεί να βρεθεί ΕΔΩ.

Επίσης σημαντικό θα ήταν να κατεβάσετε (αν δεν έχετε) το πρόγραμμα ανάγνωσης PDF Adobe Reader, καθώς είναι σίγουρο ότι θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία του πατρόν εκεί και βεβαίως θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε και να τυπώσετε μόνο το μέγεθος που σας ενδιαφέρει χωρίς να μπλέκεστε με τις διαβαθμίσεις των άλλων μεγεθών. Κατεβάστε το Adobe Acrobat δωρεάν εδώ.

Πώς να φτιάξετε το φόρεμα Tutorial

Ραμμένο από ένα όμορφο ύφασμα, αυτό το φόρεμα σας κάνει να αισθάνεστε και φαίνεστε υπέροχες! Είναι ένα από αυτά τα διαχρονικά κομμάτια που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει, για τον λόγο αυτό, θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε.

Υλικά
2 μέτρα από 100% λινό μεσαίου βάρους ύφασμα.
Αναλόγου χρώματος κλωστή, ένα κουμπί, και
εύκαμπτη διασύνδεση

Εργαλεία
Χαρτί πατρόν, χάρακας, στυλό, ψαλίδι, καρφίτσες, σαπουνάκι για το ύφασμα, βελόνα, κιμωλία, ραπτομηχανή
Χρόνος : 3-4 ώρες
Δυσκολία : Για Αρχάριους
Θυμηθείτε να προσθέσετε δικαιώματα ραφής όπως υποδεικνύονται στο σχέδιο.
Σημειώστε ότι θα χρειαστεί επίσης να κόψετε τρεις μεγάλες λωρίδες υφάσματος 2,5 cm, ώστε να δημιουργήσετε το ρέλι για τον λαιμό και τις μασχάλες.

Βήματα
Σημείωση: Προπλύνετε το ύφασμα σας και στεγνώστε το μέχρι να παραμείνει ελαφρώς υγρό, στεγνώστε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σιδερώστε το ύφασμα, ώστε να είναι πιο εύκολο να εργαστείτε.
1. Πριν από τη συναρμολόγηση του μπροστινού και του πίσω μέρους, πρέπει να ράψετε την πίσω σχισμή και το κλείσιμο του βρόχου του κουμπιού.
2. Όταν τελειώσετε το ράψιμο της οπίσθιας σχισμής και της θηλιάς κουμπιού (μην ράψετε το κουμπί ακόμα), μπορείτε να συναρμολογήσετε το μπροστινό και το πίσω μέρος του φορέματος, στερεώνοντας τις ραφές των ώμων με τις καλές πλευρές μαζί.
3. Ράψτε τις ραφές των ώμων με τις καλές πλευρές μαζί με περιθώριο ραφής 1 cm.
4. Κόψτε το περιθώριο ραφής στα 6 mm και θωρακίστε τις ακατέργαστες άκρες μαζί με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά για να αποφύγετε το ξέφτισμα του υφάσματος. Σιδερώστε τις ραφές προς το πίσω μέρος του φορέματός σας.

5. Τοποθετήστε το ρέλι στον λαιμό. Γυρίστε μέσα τις άκρες από το ρέλι, όπως φαίνεται στις εικόνες. Γαζώστε τώρα το ρέλι κοντά στην λαιμόκοψη. Γυρίστε μέσα στο φόρεμα το ρέλι και γαζώστε ξανά και το τελικό ντεκολτέ θα φαίνεται κάπως έτσι:
6. Τοποθετήστε το ρέλι στις μασχάλες με τον ίδιο τρόπο. Και επισυνάψετε το κουμπί.
7. Με τις καλές πλευρές μαζί και τις τσέπες που ταιριάζουν, στερεώστε τις στις πλευρικές ραφές μαζί.

8. Ράψτε με περιθώριο ραφής 1 cm κατά μήκος των άκρων. Ψαλιδίστε το περιθώριο ραφής στα 0,6 cm και θωρακίστε τις ακατέργαστες άκρες μαζί με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά για να αποφύγετε το ξέφτισμα του υφάσματος.
9. Γυρίστε το φόρεμα από την καλή και τραβήξτε μέσα τις τσέπες. Σιδερώστε τις ραφές επίπεδες προς το μπροστινό μέρος του φορέματός σας.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τελειώσετε με το στρίφωμα.
10. Πρώτα, διπλώστε και σιδερώστε την άκρη του υφάσματος 1 εκ στην ανάποδη πλευρά και έπειτα σε άλλο 1,5 εκ; για να περικλείσετε την ακατέργαστη άκρη μέσα σε αυτή τη δεύτερη πτυχή. Καρφιτσώστε και γαζώστε.

ΠΗΓΗ
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER