ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΡΕΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

ΦΟΡΕΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
Ακόμα και ο οποιοσδήποτε αρχάριος είναι σε θέση να μπορεί να ράψει αυτό το φόρεμα σε ένα βράδυ. 
Οποιοδήποτε ελαφρύ ύφασμα είναι κατάλληλο όπως - μετάξι, λεπτό πλεκτό, λινό, βαμβάκι, ακόμα και σιφόν. Το σχέδιο δίνεται για τα μεγέθη 46-48, αν το μέγεθος σας είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο, τότε δείτε εδώ πως μπορείτε να το αλλάξετε στο δικό σας μέγεθος.
Για το φόρεμα αυτό θα χρειαστείτε: Ύφασμα 1 μήκος, πλάτους 1,50 μ, και υπολογίστε επιπλέον ύφασμα για το στρίφωμα και τις ραφές των ώμων και εάν θέλετε μια ζώνη κατασκευασμένη από το ίδιο ύφασμα αυξήστε το μήκος του υφάσματος κατά 20 εκατοστά. Όταν λέμε 1 μήκος ύφασμα, εννοούμε να μετρήσετε από τον ώμο σας έως εκεί που θέλετε να καταλήγει το φόρεμα και σε αυτήν την μέτρηση πρέπει να προσθέσετε κάποια εκατοστά για τις ραφές των ώμων και το στρίφωμα του φορέματος.
Μετρήστε την περιφέρεια των γοφών, συν επιπλέον 10 εκατοστά. Για παράδειγμα αν η περιφέρεια των γοφών σας είναι 90cm + 10cm (το επιπλέον) = 100cm. Διαιρέστε τα 100 εκατοστά με το 4, = 25 εκατοστά. Η τιμή αυτή θα εμφανίζεται στο σχέδιο κατά μήκος της γραμμής μηρών στην οριζόντια μέτρηση της περιφέρεια σας. Κάθε τιμή θα είναι διαφορετική.
Κόβουμε το φόρεμα, και αρχίζουμε τη συναρμολόγησή του ...
1. Ράβουμε τις ραφές των ώμων, θωρακίζουμε τις ακατέργαστες άκρες με ζιγκ-ζαγκ ραφή για να αποφύγουμε το ξέφτισμα και τις σιδερώνουμε προς την πλάτη.
2. Ράβουμε στις πλαϊνές ραφές, και όπως πριν θωρακίζουμε τις άκρες και τις σιδερώνουμε προς την πλάτη.
3. Στην συνέχεια επεξεργαζόμαστε την λαιμόκοψη και τις μασχάλες. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 τρόπους : 
α. Με καθαρίσματα που για εμένα είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος ή
4.  Κάνουμε το στρίφωμα στο κάτω μέρος του φορέματος στη ραπτομηχανή,  αφού πρώτα γυρίσουμε το ύφασμα 2 φορές προς το εσωτερικό του φορέματος για να κλείσουμε μέσα τις ακατέργαστες άκρες.  
5. Φτιάχνουμε την ζώνη. Αν θέλουμε η ζώνη μας να έχει φάρδος 5 εκ, πρέπει να κόψουμε μία λωρίδα φάρδους 12 εκ. Θα διπλώσουμε την κάθε μεγάλη πλευρά μέσα από 1 εκ και θα σιδερώσουμε. Ακολούθως θα διπλώσουμε την ζώνη κατά μήκος στην μέση και θα σιδερώσουμε πάλι και στην συνέχεια θα την γαζώσουμε στην ραπτομηχανή μας, αφού γυρίσουμε μέσα και τις μικρές άκρες της ζώνης. Αν θέλετε η ζώνη σας να είναι φαρδύετρη ή στενότερη κάνετε τους ανάλογους υπολογισμούς.
Τέλος κάνουμε ένα καλό σιδέρωμα στο φόρεμα και είμαστε έτοιμες να φορέσουμε το νέο μας φόρεμα και να βγούμε. Γιατί πρέπει πάντα να είστε πάντα ακαταμάχητες και διαφορετικές!
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER