ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΡΑΒΩ ΠΛΙΣΕ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ

  ΡΑΒΩ ΠΛΙΣΕ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ
Είναι ωραίο να μπορείτε σε μία ώρα να ράψετε μία υπέροχη φούστα.
Και δεν είναι δύσκολο να κάνετε ένα γρήγορο και εύκολο έργο όπως αυτή η φούστα της φωτογραφίας, αν έχετε ήδη πλισέ ύφασμα.
 Αυτή η φούστα στην ραφή της, θυμίζει αρκετά τη τυπική φούστα, με μια σούπερ χρήσιμη διαφορά: πρέπει να έχετε ή να αγοράσετε το ήδη πτυχωμένο (πλισέ) ύφασμα ! Από την κοπή του υφάσματος μέχρι να τελειώσετε με το στρίφωμα, αυτό το αξιολάτρευτο έργο διαρκεί μόνο μία ώρα για να ολοκληρωθεί.  Και δεδομένου ότι το πλισέ της Mood προσφέρεται τώρα σε σιφόν και σε σατέν , οι επιλογές σας απλά διπλασιάστηκαν!
Υφάσματα και υλικά που χρησιμοποιούνται:

§  Προαιρετικά: 1/2 μέτρο μαύρη καρίνα
Αρχικά, υπολογίστε περισσότερο ύφασμα από όσο νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. Αυτό το συγκεκριμένο ύφασμα πωλείται με το ύφασμα επίπεδο, χωρίς πτυχές, έτσι ακόμα και αν χρειάζονται μόνο 75 εκ για τη φούστα σας, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε 3 μέτρα ύφασμα.
Στη συνέχεια, μετρήστε τη μέση σας και προσθέστε 4 εκ στη μέτρηση και 2 – 2,5 εκ για το περιθώριο ραφής. Κόψτε ένα κομμάτι μαύρης κολλητικής ταινίας ίσο με την τελική σας μέτρηση και με τις πτυχές του υφάσματος σας κλειστές, τοποθετήστε την ταινία κατά πλάτος του υφάσματος σας, όπως βλέπετε παραπάνω, κοντά στην κορυφή του υφάσματος. Η ταινία θα βοηθήσει έτσι ώστε οι πτυχές του υφάσματος να παραμένουν στην θέση τους κατά την ραφή. Κόψτε το ύφασμα που περισσεύει εκατέρωθεν της ταινίας.
Χρησιμοποιώντας την ίδια μέτρηση κόψτε μία λωρίδα πλάτους 10 εκ για τη ζώνη μέσης σας. Ανάλογα με το είδος του υφάσματος που χρησιμοποιείτε, μπορεί να χρειάζεται να το ενισχύσετε με θερμοκολλητική καρίνα.
Με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί, ράψτε τη ζώνη κατά μήκος της μέσης σας και αποκολλήστε την μαύρη κολλητική ταινία. Στην συνέχεια θα ράψουμε την μοναδική πίσω κεντρική ραφή της φούστας. Τοποθετήστε και ράψτε το φερμουάρ στο μέσο των δύο άκρων της ζώνης. Το υπόλοιπο μισό της ζώνης μέσης θα διπλωθεί προς το εσωτερικό του ρούχου σας και θα γλιστρήσει μέσα τις ακατέργαστες άκρες ώστε να καλυφθούν πλήρως.
Τελειώστε την κεντρική ραφή της φούστας σας με μια γαλλική ραφή, ράβοντας πρώτα τις ανάποδες πλευρές του υφάσματος σας, και ράψτε πάλι ακολουθώντας την ίδια ραφή με τις καλές πλευρές του υφάσματος σας μαζί.
Τέλος, δοκιμάστε τη φούστα σας και κόψτε ακριβώς στο επιθυμητό μήκος σας. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε στρίφωμα, καθώς αυτό θα κατέστρεφε το πλισέ σας. Αντ'αυτού, απλά χρησιμοποιήστε μια ζιγκ-ζαγκ βελονιά κατά μήκος του ποδόγυρου.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER