ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ MAXI ΦΟΡΕΜΑ.

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ MAXI ΦΟΡΕΜΑ.
Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας maxi φόρεμα;
 Η σημερινή ανάρτηση θα σας δείξει πώς ακριβώς σε λιγότερο από μία ώρα χωρίς πατρόν να ράψετε ένα maxi φόρεμα!  Θα δείτε ότι είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι νομίζετε και είναι ιδανικό έργο για τις αρχάριες φίλες μας!
Το εμπρός ντραπέ στυλ του maxi φορέματος καθιστά την κάθε σιλουέτα ακόμα πιο θηλυκή και μπορεί να φορεθεί σχεδόν οπουδήποτε από παραθεριστικές παραλίες μέχρι και επίσημες εξόδους.
Είναι εύκολο και χωρίς να κοπιάσετε με περίεργα κοψίματα και πολλές ραφές. Ράψτε το, φορέστε το και βγείτε βόλτα. Τελικά για να αισθάνεσαι όμορφη, δεν χρειάζονται ατέλειωτες ώρες προσπάθειας. Δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται τρόπο και σήμερα θα σας δείξουμε τον τρόπο.
Προμήθειες:
·Βελόνα και κλωστή
·Ραπτομηχανή
· Χάρακας
·Ψαλίδι
·Κοπτοράπτη (προαιρετικά)
·Λάστιχο πλάτους 2,5 εκ 
·Περίπου 2 μέτρα ελαστικό ύφασμα όπως Lycra,Spandex κλπ
Πώς να φτιάξετε το δικό σας φόρεμα Maxi
Ξεκινήστε με ένα κομμάτι ύφασμα μήκους 1.40μ και πλάτους 1.70. Διπλώστε το στο μισό έτσι είναι 1.40 και είναι 85εκ σε όλη την κορυφή. Ράψτε την μακριά πλευρά για να δημιουργήσετε ένα ευρύ σωλήνα. Αυτή θα είναι η πίσω κεντρική ραφή.
Η παρακάτω εικόνα σας δείχνει ακριβώς τι θα κάνουμε με το ορθογώνιο κομμάτι του υφάσματος σας για να δημιουργήσετε το DIY maxi dress σας:
Μετρήστε 38 εκ από τη γραμμή της τσάκισης και σημειώστε με καρφίτσα σε κάθε πλευρά του υφάσματος. Χρησιμοποιήστε τη βελόνα ραψίματος για να σουρώσετε το ύφασμα σφιχτά για να δημιουργήσετε το ντραπέ στο μπροστινό μέρος του φορέματός σας και που θα προσθέσει πλάτος.
Τώρα μετρήστε 2-3 εκ προς τα έξω από κάθε πλευρά του ντραπέ σας και ράψτε το λάστιχο περιμετρικά της κορυφής του φορέματος. Διπλώστε μέσα 2 φόρες για να κλείσετε το λάστιχο μέσα, ώστε να μην είναι ορατό και ράψτε.
Στην συνέχεια κόψτε μία λωρίδα 10 εκ πλάτους και μήκους περίπου 50 εκ. (υπολογίστε περίπου όσο χρειάζεται να περνάει άνετα από το κεφάλι σας, παράλληλα να μπορεί να ραφτεί στο φόρεμα και να περικλείει όλο το ντραπέ, διπλώστε την στην μέση και σχηματίστε κάτι σαν βρόχο που να προσαρμόζεται εύκολα πάνω από το κεφάλι σας. Ράψτε την στο maxi φόρεμά σας!
Με αυτόν τον τρόπο γίνεται εξώπλατο το φόρεμα.
Μπορείτε όμως, όπως το ράψατε στο κέντρο εμπρός, περικλείοντας την σούρα, να μετρήσετε  2-3 εκ εκατέρωθεν της κεντρικής πίσω ραφής και να ράψετε και εκεί τον βρόγχο και έτσι θα έχετε ένα φόρεμα με τιράντες.
Ακολούθως στριφώστε το φόρεμά σας, γυρίζοντας μέσα από 1εκ, δύο φορές και ράψτε.
Τελειώσατε, και το φόρεμά σας είναι έτοιμο για να το φορέσετε και να βγείτε.
Δεν μπορώ παρά να σας πω πόσο άνετο είναι αυτό το φόρεμα! Είναι απολύτως τέλειο για το καλοκαίρι και ελπίζω να αρέσει και σε εσάς όσο και σε εμένα.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER