ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ

ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ
Δημιουργήστε ένα κομψό και διαχρονικό maxi φόρεμα που είναι ιδανικό για πάρτι, γάμους και ειδικές επίσημες παραστάσεις με κάποια πανέμορφη δαντέλα.
Θα δείτε πώς να σχεδιάσετε ένα maxi φόρεμα με μία παιχνιδιάρικη vintage διάθεση με μόλις μερικά μέτρα από δαντέλα και φόδρα. Αυτό το maxi φόρεμα είναι ιδανικό για τις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και έρχεται με μακριά μανίκια για τα όποια δροσερά υπαίθρια γεγονότα.  Εάν είσαστε στο ψάξιμο για το φόρεμα των ονείρων σας για μια επερχόμενη ειδική περίσταση, τότε θα ερωτευτείτε εντελώς αυτό το απλό και κομψό φόρεμα.
Τι θα χρειαστείτε:
- δαντέλα (τουλάχιστον 2 1/4 μέτρα) 
- φόδρα (ίδια ποσότητα με δαντέλα)
 
- 60 εκ αόρατο φερμουάρ
Κατ 'αρχάς, κόψτε όλα τα κομμάτια του φορέματος. Θα χρειαστεί να κόψετε ένα μπούστο εμπρός και 2 για πίσω, 2 μανίκια, και ένα για φούστα (κόψτε το κομμάτι της φούστας στην άκρη της δαντέλας ώστε να έχει ένα καλό ποδόγυρο). Κόψτε το καθένα από τα  δύο από την φόδρα και τη δαντέλα.  Χρησιμοποιήστε ως πατρόν μια εφαρμοστή σας μπλούζα για το μπούστο και μια πένσιλ φούστα για το κάτω κομμάτι σας. Απλά προσθέστε στο μήκος της πένσιλ φούστας, ανάλογα με το ύψος σας, το μήκος που χρειάζεται ώστε η φούστα να γίνει maxi.
Βήμα 1. Πρώτα θα κάνουμε το ντεκολτέ. Πάρτε τα κομμάτια του εμπρός μπούστου (φόδρα και δαντέλα) και τοποθετείστε τα επίπεδα με τις καλές πλευρές μαζί του υφάσματος μαζί. Ράψτε γύρω από το ντεκολτέ με μια ευθεία βελονιά. Κόψτε μια μικρή σχισμή στο περιθώριο ραφής στο σημείο του V, σχεδόν μέχρι τη ραφή (αυτό βοηθά έτσι ώστε το V σας να μην μαζεύει όταν το γυρίζετε από την καλή του πλευρά). Τώρα γυρίστε το ύφασμα με την καλή πλευρά έξω και σιδερώστε το ντεκολτέ.
Βήμα 2. Πάρτε τα κομμάτια σας του πίσω μπούστου σας (φόδρα και δαντέλα) και τα τοποθετείτε επίπεδα με τις καλές πλευρές μαζί. Επαναλάβετε το ίδιο με το βήμα 1, ράβοντας το ντεκολτέ και στη συνέχεια γυρίζοντάς το προς τα έξω και σιδερώνοντας το.
Τώρα και τα δύο εμπρός και πίσω κομμάτια του μπούστου σας έχουν τελειώσει. Ζήτω!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Από αυτό το σημείο και πέρα, θα επεξεργαστώ τη δαντέλα και την φόδρα ως ένα κομμάτι. Όταν λέω την ανάποδη πλευρά ή την καλή πλευρά του υφάσματος, εννοώ ότι δαντέλα και φόδρα θα τοποθετούνται μαζί σαν να επρόκειτο για ένα κομμάτι υφάσματος. Μην τα χωρίζετε.
Βήμα 3. Τώρα πάρτε το εμπρός και το πίσω μπούστο και καρφιτσώστε τα στις ραφές των ώμων με τις καλές πλευρές μαζί. (Θυμηθείτε, αυτό θα είναι τέσσερα κομμάτια από ύφασμα - φόδρα, δαντέλα, δαντέλα, φόδρα - με αυτή τη σειρά). Ράψτε τις ραφές των ώμων με μια ευθεία βελονιά. Θωρακίστε τις ακατέργαστε άκρες στα περιθώρια ραφής με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά.
Βήμα 4. Ανοίξτε το μπούστο και βάλτε το σε μία μεγάλη επιφάνεια. Πάρτε τα κομμάτια των μανικιών (θυμηθείτε, δαντέλα και φόδρα λειτουργούν ως ένα ύφασμα) και ευθυγραμμίστε τα στην κορυφή του μανικιού με την κορυφή της ραφής ώμου του μπούστο και στη συνέχεια καρφιτσώστε τα μαζί.
Ακολούθως, ράψτε μια ευθεία βελονιά κατά μήκος του ανοίγματος της μασχάλης, τοποθετώντας το στο φόρεμα. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι.
Βήμα 5. Όταν έχετε τελειώσει με τα μανίκια σας, καρφιτσώστε την κεντρική ραφή των μανικιών και τις πλευρές του μπούστου με τις καλές πλευρές μαζί, στη συνέχεια ράψτε και από τις δύο πλευρές. Θωρακίστε τις ακατέργαστε άκρες στα περιθώρια ραφής με κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ βελονιά.
Βήμα 6. Καιρός να ασχοληθούμε με την φούστα. Βάλτε δύο πένσες μπροστά και δύο πένσες στο πίσω μέρος για να γίνει το ύφασμα κωνικό προς τη μέση σας.
Βήμα 7. Όταν τελειώσετε με τις πένσες, προσαρμόστε τη φούστα στο μπούστο. Τυλίξτε την στη μέση με τις καλές πλευρές μαζί, έπειτα ράψτε με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 8. Τώρα τοποθετήστε το αόρατο φερμουάρ. Μόλις είναι στην θέση του, ράψτε το υπόλοιπο της φούστας. Αφήστε μια σχισμή μέχρι το γόνατό μου, και τελειώστε την σχισμή γυρίζοντας προς τα μέσα την φόδρα και την δαντέλα στην μία και στην άλλη πλευρά, και κάνοντας μία πλακοραφή γύρω από τη σχισμή.
Βήμα 9. Τώρα μένουν τα στριφώματα στα μανίκια και στο κάτω μέρος της φούστας. Αν έχετε κόψει την φούστα μου στην άκρη της δαντέλας δεν θα χρειαστεί να κάνετε στρίφωμα, αλλά αν δεν έχετε κάνει, στριφώστε το στο επιθυμητό μήκος.
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER