ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΠ ΑΠΟ ΠΛΕΚΤΑ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ.

 
Καλοκαιρινό τοπ από πλεκτά καρεδάκια.
Στην παρούσα ανάρτηση θα δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε πλεκτά καρεδάκια και να τα μετατρέψουμε σε ένα εναλλακτικό καλοκαιρινό τοπ. 
Έχω επανειλημμένως δηλώσει οπαδός της μεταποίησης και της αξιοποίησης – επαναχρησιμοποίησης ενδιαφερόντων μερών ενδυμάτων ή άλλων συναφών υλικών. Όλοι έχουμε δει κατά καιρούς μπικίνι πλεκτό με βελονάκι, και αυτό ήταν η αιτία που οδήγησε στην ιδέα να εκμεταλλευτούμε τα πλεκτά με βελονάκι καρεδάκια που υπήρχαν στο σπίτι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Επιπροσθέτως να σημειώσω ότι αυτό το τοπ μπορεί να ραφτεί είτε με το χέρι ή την ραπτομηχανή.
Για το έργο αυτό θα χρειαστείτε:
Πλεκτά καρεδάκια με βελονάκι
βαμβακερό ύφασμα
κλωστή
καρφίτσες
ψαλίδι
σίδερο
Διαβάστε πρώτα αυτό
πάρτε τις μετρήσεις σας τυλίγοντας την μεζούρα λίγο χαλαρά γύρω από το πιο γεμάτο σημείο του στήθους σας, και διαιρέστε το με το 2. Για παράδειγμα, αν το στήθος είναι 88 cm όταν διαιρείται με το 2, είναι 44. Προσθέστε 6 εκατοστά περιθώριο ραφής.
Αν δεν έχετε ένα κομμάτι στο πλάτος που χρειάζεστε, πάρτε δύο καρεδάκια και ράψτε τα μαζί, όπως στο παράδειγμα μας. Το πλάτος που έχει το συγκεκριμένο καρεδάκι είναι 24 cm.
Εδώ είναι τα δύο πλεκτά καρεδάκια, πλυμένα και σιδερωμένα.
Εάν χρησιμοποιείτε δύο καρεδάκια όπως στην περίπτωση μας, βάλτε και τα δύο σε επίπεδη επιφάνεια και φροντίστε να αλληλεπικαλύπτονται τα άκρα περίπου 4 cm. Το πλάτος συνολικά για το τοπ είναι 50 cm. Καρφιτσώστε προσεκτικά στο κοινό αλληλεπικαλυπτόμενο σημείο και ράψτε χρησιμοποιώντας μία ευθεία βελονιά.
Γυρίστε το καρεδάκι στην ανάποδη πλευρά. Κόψτε ένα κομμάτι από το βαμβακερό ύφασμα περίπου στο μήκος που έχει το καρεδάκι, αλλά μειώστε το πλάτος. Θωρακίστε το βαμβακερό κομμάτι ύφασμα περιμετρικά με κοπτοράπτη ή ζιγκ - ζαγκ βελονιά.
Τοποθετήστε το στο καρεδάκι και ράψτε όλες τις πλευρές.
Όσο για την πλάτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλα ή κορδόνι για το δέσιμο στο πίσω μέρος. Στην παρούσα παρουσίαση χρησιμοποιήθηκε λευκό κορδόνια από κάποια παλιά παπούτσια.
Τα λουριά. Μπορείτε να το φορέσετε χωρίς να προσθέσετε ραντάκια. Εδώ, χρησιμοποιείται ένα άλλο κορδόνι. Αυτό είναι πολύ κατάλληλο επειδή μπορείτε να σφίξετε ή να χαλαρώσετε το κορδόνι, όπως εσείς επιθυμείτε.
ΠΗΓΗ
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER