ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

Η ΚΡΟΥΑΖΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΗΣ ΑΝΕΤ

Η ΚΡΟΥΑΖΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΗΣ ΑΝΕΤ
Το ράψιμο αυτής της κρουαζέ μπλούζας θα σας προσφέρει τη απόλυτη εφαρμογή, κάνοντας μόνο μερικούς απλούς υπολογισμούς.
 Αυτή η μπλούζα θα φαινόταν εξαιρετική, ραμμένη από οποιοδήποτε ελαφρύ ύφασμα που πέφτει όμορφα, ώστε να δημιουργήσει υπέροχο ντραπάρισμα.

Θα χρειαστείτε
Ύφασμα
Χαρτί πατρόν
Αν δεν έχετε πείρα στην ραπτική, κάνετε το πατρόν πρώτα σε χαρτί και στην συνέχεια στερεώστε το στο ύφασμα σας και κόψτε. Αν όμως είστε έμπειρες μπορείτε να σχεδιάστε το πατρόν κατευθείαν πάνω στο ύφασμα και να κόψετε.
* Το απαιτούμενο ύφασμα εξαρτάται από το μέγεθος. Για παράδειγμα, το μέγεθος ΕΛΛΗΝΙΚΟ 44 και τα αντίστοιχα μεγέθη ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 10, ΓΑΛΛΙΑΣ 38-40, ΗΠΑ 6, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ 38(περίμετρος μέσης 70εκ) που χρησιμοποιήθηκε για αυτό το έργο είναι 1,7m (πλάτος 1,2 μ.)
ΚΟΠΗ
Εμπρός: κόψτε δύο κομμάτια 58cm(Α-C) x (C-D)δηλαδή περίμετρος μέσης ÷ 2 + 42.5cm από το ύφασμα.
Πίσω: Κόψτε ένα κομμάτι στην τσάκιση 58cm(Α-C) x (Ε-D) δηλαδή περίμετρος μέσης ÷ 4 + 40cm από το ύφασμα
Δέσιμο: Κόψτε δύο λωρίδες 30cm x 1m από το ύφασμα
Περιθώριο ραφής 1,5 εκατοστών, εκτός εάν δηλώνεται διαφορετικά.
1. Κόψτε όλα τα τεμάχια σύμφωνα με τον οδηγό κοπής. Μετρήστε 11 εκατοστά από το επάνω αριστερό μέρος, σημείο 1 προς τα δεξιά και σημειώστε 2, και πάλι από το σημείο 1 μετρήστε προς τα κάτω 2 εκατοστά και σημειώστε 4. Σχεδιάστε μια απαλή καμπύλη μεταξύ των σημείων 2 και 4, για την πίσω λαιμόκοψη. Μετρήστε 14 εκατοστά προς τα κάτω από το σημείο 3 και σημειώστε 5, στη συνέχεια, συνδέστε τα σημεία 2 και 5, με μια ευθεία γραμμή για το πάνω μέρος του μανικιού.
2. Από το 5, μετρήστε το μισό του καρπού σας συν 4 εκατοστά και σημειώστε 6, από το 6 πηγαίνετε 3 εκατοστά αριστερά. Σχεδιάστε μια ευθεία γραμμή και ενώστε το 5 με το 7. Από το Ε, μετρήστε το ένα τέταρτο της μέτρησης της μέσης σας συν 2,5 εκατοστά, και σημειώστε 8. Από το 8 σχεδιάστε μια ευθεία γραμμή 18,5 εκατοστών, σημειώστε 9 και στη συνέχεια με μια απαλή καμπύλη γραμμή ενώστε το 9 με το 7.
3. Διπλώστε το ύφασμα στο μισό, τις καλές πλευρές μαζί και στη συνέχεια τοποθετήστε το πατρόν πάνω του έτσι ώστε τα σημεία 4 και Ε να βρίσκονται δίπλα στην τσάκιση και κόψτε το πίσω μέρος της μπλούζας.
Για οικονομία χρόνου, πάρτε το ύφασμα που προορίζεται για τα εμπρός κομμάτια και τοποθετήστε τα με τις καλές πλευρές μαζί και στη συνέχεια επαναχρησιμοποιήστε το πίσω πατρόν, τοποθετώντας το στην δεξιά πλευρά των υφασμάτων, για να κόψετε τα μανίκια και τις πλευρές, και συνεχίστε ώστε να δημιουργήσετε το κρουαζέ εμπρός. Από το σημείο 11, μετρήστε 30 cm προς τα επάνω και σημειώστε 10, στη συνέχεια τραβήξτε μια απαλή καμπύλη ενώστε τα σημεία 10 και 2. Κόψτε και τα δύο κομμάτια για να δημιουργήσετε ένα ζευγάρι.
4. Ταιριάξετε τον ώμο και το μανίκι ενός μπροστινού με το πίσω μέρος, τις καλές πλευρές μαζί, στη συνέχεια καρφιτσώστε και ράψτε. Επαναλάβετε με το δεύτερο μπροστινό κομμάτι. Καθαρίστε τα περιθώρια ραφής, κοντά στις ραφές και σιδερώστε τις προς το πίσω μέρος της μπλούζας. Ταιριάξτε τις πλευρές των 30 εκατοστών από τις λωρίδες δεσίματος με αυτές του εμπρός κομματιού, με τις ανάποδες πλευρές μαζί, και ράψτε 5 χιλιοστά από την άκρη. Γυρίστε από τις καλές πλευρές και ράψτε πάλι για να δημιουργήσετε μια γαλλική ραφή.
5. Καρφιτσώστε την κάτω πλευρά του μανικιού και τις πλευρικές ραφές στην αριστερή πλευρά της μπλούζας, με τις καλές πλευρές μαζί και στην συνέχεια ράψτε. Επαναλάβετε στην δεξιά πλευρά, αλλά αφήστε ένα κενό 10 εκατοστών ξεκινώντας 7,5 εκατοστά από τη βάση για την λωρίδα δεσίματος. Διπλώστε προς τα μέσα τα περιθώρια ραφής στο κενό, και στη συνέχεια ράψτε για να είστε σίγουρες ότι θα παραμένουν στη θέση τους. Καθαρίστε τα υπόλοιπα περιθώρια ραφής, και σιδερώστε προς τα πίσω. Χρησιμοποιείστε το ποδαράκι στριφωτήρι και ράψτε γύρω από τη λαιμόκοψη, τις λωρίδες, τα μανίκια και την βάση της μπλούζας.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER