ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ POUF

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ POUF
Ένα μεγάλο στρογγυλό πουφ καλυμμένο με βελούδο ή κάποιο άλλο ύφασμα επιπλώσεων που σας αρέσει, θα διακοσμήσει υπέροχα το παιδικό δωμάτιο, το υπνοδωμάτιο ή το καθιστικό.
Αυτό το μαξιλάρι όχι μόνο φαίνεται εξαιρετικό σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, αλλά μπορεί να αντικαταστήσει μια καρέκλα ή ένα τραπεζάκι και θα είναι επίσης ένα καταπληκτικό παιχνίδι για το παιδί σας.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ :
ύφασμα πλάτους 100 cm και μήκος 400 cm,
παχύ αφρώδες καουτσούκ πάχους 10 cm (5 πλάκες).
Φερμουάρ μήκους 150 cm
κλωστές ραψίματος.
Το πουφ μας έχει στρογγυλό σχήμα, έτσι ξεκινήστε να σχεδιάζετε το πατρόν σε χαρτί δημιουργώντας έναν κύκλο με ακτίνα 50 cm. Διπλώστε το ύφασμα στο μισό με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετήστε το πατρόν σας πάνω και αντιγράψτε το με σαπουνάκι. Κόψτε τα δύο στρογγυλά κομμάτια ταυτόχρονα, χωρίς να ξεχνάτε να αφήσετε ένα περιθώριο ραφής πλάτους 2 cm .
Κόψτε μια λωρίδα πλάτους 54 cm από το υπόλοιπο ύφασμα (συμπεριλαμβανομένων των περιθωρίων ραφών) και μήκος 344 cm. Μπορείτε να ράψετε μια παρόμοια λωρίδα από διάφορα κομμάτια υφάσματος.
1. Γαζώστε την μία πλευρά του φερμουάρ στην μία πλευρά της μακριάς λωρίδας υφάσματος στο μισό περίπου μήκος της με τις καλές πλευρές μαζί. Γαζώστε την πλαϊνή ραφή της μακριάς λωρίδας ώστε να κλείσει σε σχήμα δακτυλιδιού.
2. Γαζώστε την άλλη πλευρά του φερμουάρ στο ένα στρογγυλό κομμάτι με τις καλές πλευρές μαζί. Συνεχίστε και γαζώστε το υπόλοιπο στρογγυλό κομμάτι στην λωρίδα που έχετε κλείσει σαν δακτυλίδι.
3. Στην άλλη πλευρά της λωρίδας δακτυλίδι ράψτε σε απόσταση 2 cm από τις άκρες κοπής, το άλλο στρογγυλό κομμάτι με τις καλές πλευρές μαζί. Καθαρίστε τα περιθώρια ραφής στις ανάποδες πλευρές και σιδερώστε τα.
4. Το ύψος του πουφ μας θα είναι ίσο με 50 εκ. Γυρίζουμε την θήκη του πουφ μας από την καλή, ανοίγοντας το φερμουάρ. Τοποθετούμε προσεκτικά τις πλάκες καουτσούκ αφρού πάχους 10 εκατοστών, το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να δώσουν το απαιτούμενο ύψος και κλείνουμε το φερμουάρ.
Εάν είναι επιθυμητό, το pouf μπορεί να διακοσμηθεί με κορδόνια, φούντες, μεταξωτές κορδέλες κλπ ή ακόμα να τοποθετηθεί επάνω σε ξύλινη βάση.
Αν θέλετε πραγματικά να φτιάξετε ένα πρωτότυπο κομμάτι, κινητοποιήστε όλη τη φαντασία σας, και στη συνέχεια θα έχετε πραγματικά κάτι εξαιρετικό!
===============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER