ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΓΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΣΕΤΕΣ

 
  Ένα φόρεμα με λευκό γιακά και μανσέτες είναι πολύ της μόδας σήμερα.
Από το καλοκαίρι που πρωταγωνίστησε αυτό φόρεμα στα outfit, μετανάστευσε ομαλά στο φθινόπωρο και το χειμώνα, αντικαθιστώντας μόνο το ύφασμα από το οποίο είναι ραμμένο, ανάλογα με την εποχή.

Είναι απαραίτητο να έχετε ένα τέτοιο φόρεμα στην γκαρνταρόμπα σας! Κατ ' αρχάς, καταργώντας το γιακά και τις μανσέτες, μπορείτε εύκολα να το μετατρέψει σε απλό φόρεμα, και ο δεύτερος λόγος είναι ότι με αυτό το ντύσιμο, όπου κι αν πας - δεν θα περάσεις απαρατήρητη!
Το πατρόν του φορέματος με λευκό γιακά και μανσέτες τροποποιείται πάνω στο βασικό πατρόν φορέματος. Το μανίκι για το φόρεμα είναι στενό με μία ενιαία ραφή.
Οδηγίες
Στο εμπρός βαθαίνουμε το ντεκολτέ του φορέματος, όπως φαίνεται στην εικόνα 1. Μετατοπίζουμε την πένσα στήθους προς τα πλάγια. Κόβουμε το πατρόν κατά μήκος της μέσης γραμμής. Μετακινήστε το πάνω μέρος της πένσας μέσης στο πλάι (βλ. εικ. 1).
Το μονοκόμματο μανίκι πρέπει να στενεύει προς τα κάτω και να περιοριστεί κατά 6 cm (όσο περίπου το πλάτος καρπού).
Στην εικόνα 2, φαίνεται πώς μπορείτε να σχεδιάσετε το πατρόν του ντεκολτέ.
Το πίσω πατρόν κόβεται σχεδόν αμετάβλητο, με μόνη εξαίρεση ότι είναι απαραίτητο να κοπεί κατά μήκος της γραμμής μέσης και να βαθύνει το ντεκολτέ, όπως φαίνεται στην εικόνα 3.
Σχεδιάστε την πίσω λαιμόκοψη και αντιγράψτε την σε χαρτί σχεδιασμού, ευθυγραμμίστε τις ραφές ώμου με αυτές του εμπρός ντεκολτέ. Η λαιμόκοψη κόβεται χωρίς ραφή στον ώμο.
Αυτό το φόρεμα μπορεί να ραφτεί από λεπτό μάλλινο ύφασμα, όπως και από κάθε άλλο φίνο ύφασμα. Ένα καρό φόρεμα με λευκό γιακά και μανσέτες, καθώς και ένα εμπριμέ ή μονόχρωμο φόρεμα θα ήταν εξαιρετικά. Όλα αυτά είναι βεβαίως θέμα γούστου.
Από το ύφασμα κόβετε:
·     Εμπρός κορσάζ - 1 κομμάτι στην τσάκιση
·     Πλάτη εμπρός – 2 κομμάτια
·     Φούστα εμπρός - 1 κομμάτι στην τσάκιση
·     Φούστα πίσω - 2 κομμάτια
·     Από άσπρη ποπλίνα κόβετε:
·     Γιακάς - 4 τεμάχια
Επιπλέον, κόβετε 2 κομμάτια για τις μανσέτες πλάτους 12 cm (6 cm στην τελική του μορφή) και 21 εκατοστά μήκους.  Για το κομμάτι του γιακά κόβετε σε λοξό 3 cm πλάτος και μήκος όσο είναι η λαιμόκοψη.
Περιθώρια σε όλες τις ραφές - 1,5 cm, εκτός από το κάτω μέρος του φορέματος που πρέπει να είναι - 4 cm.
Στο εμπρός και στο πίσω ξεκινάμε ράβοντας τις πένσες και στην συνέχεια σιδερώνουμε τις πένσες προς το κέντρο εμπρός και πίσω.
Ράψτε τα επάνω και κάτω κομμάτια του φορέματος ενώνοντας αυτά κατά μήκος της γραμμής μέσης. 
Να σημειώσω όμως ότι επειδή το φόρεμα είναι με  
κόψιμο στην μέση, μπορείτε να προσθέσετε ότι τύπο φούστας θέλετε, πένσιλ, γραμμή Α, κλος κλπ.
Ακολούθως ράψτε τις ραφές ώμων και συνεχίστε με τις πλευρικές ραφές. Επεξεργαστείτε τα περιθώρια ραφής και στην συνέχεια σιδερώστε τις ραφές ανοικτές. Γαζώστε την ραφή των μανικιών και έπειτα ράψτε τα μανίκια γύρω από την μασχάλη. Επεξεργαστείτε τα περιθώρια και σιδερώστε.
Στην πίσω πλευρά του φορέματος ράψτε ένα αόρατο φερμουάρ και μετά ράψτε τα στριφώματα στο φόρεμα και στα μανίκια στο κάτω μέρος και σιδερώστε τα. Κατ' εμέ τα ομορφότερα και αριστοκρατικότερα μανίκια είναι τα τρουά καρ (3/4)
Σιδερώνουμε στην ανάποδη πλευρά του γιακά και των μανσετών την αυτοκόλλητη καρίνα για ενίσχυση. Ράψτε τις μανσέτες στις μικρές πλευρές τους όπως και τον γιακά. Σιδερώστε. Κάθε μανσέτα πρέπει να διπλώνεται στη μέση με τις ακατέργαστες άκρες προς τα μέσα. Τοποθετήστε το μανίκι μέσα στην μανσέτα και καρφιτσώστε.
Ράβουμε τις μεγάλες πλευρές του γιακά και γυρίζουμε από την καλή πλευρά. Σιδερώνουμε, γυρίζοντας τις ακατέργαστες άκρες προς τα μέσα. Τοποθετούμε τα μισά του γιακά, αριστερό και δεξί στη λαιμόκοψη, και καρφιτσώνουμε. Μέσα στον γιακά τοποθετούμε όλες τις ακατέργαστες άκρες της λαιμόκοψης και ράβουμε.
Το φόρεμά σας με τον λευκό γιακά και τις μανσέτες είναι έτοιμο! 
ΦΩΤΟ Pinterest
==============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER