ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΜΑΝΙΚΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΧΑΛΗ.

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΜΑΝΙΚΙ ΣΤΗΝ ΜΑΣΧΑΛΗ.
Αν έχετε αποφασίσει να ράψετε ένα πουκάμισο, ή ένα σακάκι, φόρεμα ή μπλούζα με μανίκι, πρέπει να γνωρίζετε ότι το μανίκι αν είναι λάθος τοποθετημένο, είναι σε θέση να χαλάσει όλο το ένδυμα, ακόμη και αν όλες οι άλλες λειτουργίες ραψίματος έχουν εκτελεστεί καλά.
Δεν είναι τόσο δύσκολο να ραφτεί κάποιο μανίκι στην μασχάλη ενός πουκαμίσου, αν βεβαίως ακολουθούνται ακριβώς οι οδηγίες. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ράψετε μανίκι στην μασχάλη φορέματος, μπλούζας κλπ.
Προκειμένου να ραφτεί σωστά το μανίκι του πουκάμισου στην μασχάλη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να μεταφέρετε όλα τα σχετικά σημάδια που σημειώνονται στο πατρόν επάνω στην κορυφή του μανικιού.
Διπλώστε το μανίκι κατά μήκος, τρυπώστε τις ραφές. Ράψτε και αφαιρέστε τα τρυπώματα. Σιδερώστε τις ραφές ανοιχτές.
Κάνετε δύο γραμμές τρυπώματος, η μία κοντά στην άλλη στην κορυφή των μανικιών μεταξύ των σημάτων που υποδεικνύουν την τοποθέτηση (συνήθως υποδεικνυόμενο από ένα κύκλο ή αστερίσκο). Αν το κάνετε με ραπτομηχανή, ορίστε το μήκος βελονιάς στο 4. Αφήστε τις άκρες από τις κλωστές για κάθε πλευρά τουλάχιστον 10 εκατοστά.
Τραβήξτε τις κλωστές γύρω από την κορυφή του μανικιού 2-3 cm, ώστε να δημιουργηθεί μία ελαφρά σούρα. Τοποθετήστε το μανίκι στην μασχάλη, ενώνοντας τα σημάδια. Κρατάτε το πουκάμισο βλέποντας την καλή του όψη και περνάτε μέσα στην μασχάλη γυρισμένο στην ανάποδη πλευρά του. Πρώτα ράβετε το κάτω μέρος του μανικιού στο πουκάμισο, μέχρι τα σημάδια σας, ελέγχετε και σουρώνετε την κορυφή του μανικιού, αν και όσο χρειάζεται και στην συνέχεια ράβετε.
Φροντίστε όταν ράβετε το μανίκι να κάθεται τέλεια, και να το ισιώνεται κατά την ραφή ώστε να μην δημιουργούνται ζάρες.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει ποτέ να τεντώνετε την μασχάλη προκειμένου να αποφευχθεί το ζάρωμα. Σιδερώστε το μανίκι από το πίσω μέρος και μόνο από κάτω προς τα πάνω.
Αν ράβετε παλτό ή σακάκι, καλό θα ήταν να προσθέσετε μία λωρίδα ενίσχυσης ραψίματος επάνω στην ραφή του μανικιού με μήκος περίπου 20 εκατοστά και πλάτος από 4 cm.
Αναποδογυρίστε το μανίκι στην καλή του πλευρά και τραβώντας ελαφρά, ισιώστε το. Τώρα ξέρετε πώς μπορείτε να ράψετε ένα μανίκι στην μασχάλη σωστά!
================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER