ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΛΛΙΝΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ

ΜΑΛΛΙΝΩΝ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ
Πώς να προετοιμάσετε μάλλινα υφάσματα
Το μάλλινο ένα πολύ απλό και εύκολο στη χρήση ύφασμα και φαίνεται εκπληκτικό σαν προϊόν. Εάν ακολουθήσετε τους κανόνες για την επεξεργασία αυτού του υλικού, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
Αφού τα μάλλινα υφάσματα συρρικνώνονται κατά την διάρκεια του πλυσίματος, πριν αρχίσετε οποιαδήποτε εργασία, το ύφασμα πρέπει να πλυθεί και να σιδερωθεί με σίδερο ατμού. Φροντίστε να σιδερώνετε το ύφασμα μέσω υγρού σιδήρου πριν κόψετε.
Τοποθετήστε ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα, μεταξύ του σιδήρου και του υφάσματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, υγραίνετε καλά το ύφασμα που πρόκειται να σιδερωθεί και κατόπιν τοποθετήστε επάνω το βαμβακερό ύφασμα και πιέστε καλά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Για να υγράνετε ομοιόμορφα τα υφάσματα για χοντρά παλτά, ετοιμάστε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, ψεκάστε το ύφασμα με νερό με ένα μπουκάλι ψεκασμού, διπλώστε το και τοποθετήστε το σε μια σακούλα. Κλείστε προσεκτικά την σακούλα για να αφαιρέσετε τον αέρα και αφήστε το ύφασμα στην σακούλα για 12 ώρες. Στη συνέχεια, τραβήξτε το ύφασμα από την σακούλα, σιδερώστε το και κρεμάστε το μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην κοπή.
Πώς να σιδερώσετε μάλλινα ενδύματα.
Τα τελικά ενδύματα από μαλλί συνιστάται να σιδερώνονται με μέτρια θερμαινόμενο σίδηρο. Για να αποφύγετε γυαλάδες, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα υγρό βαμβακερό πανί και να σιδερώνετε από την ανάποδη πλευρά του ενδύματος. Όταν σιδερώσετε ανάμεσα στη ραφή του προϊόντος, μπορείτε να βάλετε μια λωρίδα χοντρού χαρτονιού (3 cm x 30 cm), αποφεύγοντας έτσι τις αποχρωματώσεις.
Πώς να απαλλαγείτε από αποχρωματώσεις.
Δημιουργούνται ως αποτέλεσμα ακανόνιστου σιδερώματος, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις αφαιρέσετε με γάζα και ξίδι 10%. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται ότι οι αποχρωματώσεις σχηματίστηκαν κατά μήκος της μικρής πλευράς της τσέπης και εν μέρει στο καπάκι.
Βουτήξτε ένα κομμάτι γάζας σε ξύδι, διπλώστε το σε διάφορα στρώματα και τυλίξτε το με αυτήν το πέλμα του σιδήρου. Σιδερώστε την πάσχουσα επιφάνεια με ατμό, πιέζοντας ελαφρά.
Τα τελικά ενδύματα - σακάκια και παλτά από υφάσματα από μαλλί συνιστάται να σιδερώνονται σε όρθια θέση με πολύ ατμό, μετακινώντας το σίδερο προσεκτικά.
Τα τελικά ενδύματα από μαλλί πρέπει να πλένονται πολύ προσεκτικά σε θερμοκρασία νερού 30-40 βαθμών Κελσίου σε σαπουνόνερο, αποφεύγοντας τη χρήση σκόνης με λευκαντικό.
Για το πλύσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακές σκόνες ή κάποιο κανονικό σαμπουάν. Τα παλτά και τα σακάκια είναι καλύτερα να δίνονται για στεγνό καθάρισμα.
Τα μάλλινα υφάσματα πρέπει να φυλάσσονται σε όρθια θέση (σε κρεμάστρες), για την καλοκαιρινή περίοδο, τα κοστούμια και τα παλτά πρέπει να τοποθετούνται σε ειδικές θήκες για την αποθήκευση ρούχων.
=======================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER