ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.
Ναι, το καταλαβαίνω.Υπάρχουν ακόμα σχεδόν πάνω από τρεις εβδομάδες μέχρι τη μεγάλη μέρα - και λοιπόν?
Γνωρίζετε ότι οι διακοσμήσεις των Χριστουγέννων μπορούν να σας ανεβάσουν την διάθεση και έτσι να νοιώθετε πιο ευτυχισμένοι; Μάθετε λοιπόν γιατί πρέπει να ξεκινήσετε αν όχι την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τουλάχιστον την προετοιμασία από τώρα. Έχετε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ξεκινάτε τον διάκοσμο των εορτών και δεν παρεκκλίνετε ποτέ των ημερομηνιών αυτών; Ή μήπως είστε από αυτούς που στολίζουν το δέντρο δυο – τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα;
Η δική μου φιλοσοφία σχετικά με την διακόσμηση των διακοπών είναι «όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο» και «όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.» Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το δικό μου προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα στολισμού, μπορεί όταν διαβάσετε αυτό να σας κάνει να αναθεωρήσετε τις ιδέες σας. Συν του ότι υπάρχουν άφθονες ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για να ξεκινήσετε — οι οποίες θα σας κάνουν ευτυχισμένους, θα βοηθήσουν να συνδεθείτε με τους γείτονες, και θα φέρουν κάποιο (κυριολεκτικά) φως στη σκοτεινιά του χειμώνα.
1. Θα μπορούσε να σας κάνει πιο ευτυχισμένους!
Αποδεικνύεται ότι το «πνεύμα των διακοπών» δεν είναι απλά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Οι άνθρωποι συχνά συνδέουν τον στολισμό των Χριστουγέννων με συναισθήματα νοσταλγίας και ενθουσιασμού από την παιδική ηλικία, όπως έχουν εξηγήσει αρκετοί ψυχοθεραπευτές. "Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος, οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετιστούν με πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια προκαλούν αυτά τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας", δήλωσε ο ψυχαναλυτής Steve McKeown.
"Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι απλά μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι για τα μαγικά συναισθήματα του παλιού παιδικού ενθουσιασμού, οπότε η τοποθέτηση αυτών των χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων επεκτείνει τον ενθουσιασμό!" Ακόμη και αν αυτό το συναίσθημα είναι ανάμικτο με θλίψη, όπως όταν κάποιος έχει χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο. Παρόλα αυτά η διακόσμηση μπορεί να βοηθήσει να ανακληθούν όμορφες και χαρούμενες εορταστικές αναμνήσεις με το πρόσωπο αυτό.

2. Θα κάνει τους γείτονές σας να σας μιμηθούν!
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι άτομα που εμφανίζονται σε φωτογραφίες από σπίτια στολισμένα με χριστουγεννιάτικα στολίδια έχουν πιο φιλική διάθεση και κοινωνικότητα εν αντιθέσει με αυτούς που φωτογραφίζονται σε σπίτια χωρίς διακόσμηση. Τα διακοσμημένα σπίτια θεωρήθηκαν ως πιο «ανοιχτά» ή προσβάσιμα, ανεξάρτητα από το κατά πόσον οι κάτοικοί τους πραγματικά είχαν επαφή με τους γείτονές τους. Αυτό κάτι σημαίνει! Αν κάποιος στη γειτονιά διακοσμεί, και εσείς μπορείτε να συμμετάσχετε, η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την αίσθηση της Κοινότητας. Έτσι, πηγαίνετε, και παρουσιάστε τους τα στεφάνια σας με υπερηφάνεια — και εκπλήξετε την οικογένεια της διπλανής πόρτας με μερικά μελομακάρονα!
3. Χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Τι είπατε? Δεν είναι ντεκόρ τα μελομακάρονα, και οι κουραμπιέδες? Εντάξει, από τεχνικής άποψης, ίσως δεν είναι ακριβώς ντεκόρ, αλλά πιστεύω ότι το να φτιαχτούν αρκετά νωρίτερα από τις γιορτές είναι ένας καλός λόγος για να ξεσκονίσετε την πιατέλα σας σε σχήμα δέντρου, ή Αι Βασίλη.
Βεβαίως οι πολύχρωμες μπισκοτο - λιχουδιές έχουν από μόνες τους το δικαίωμα να θεωρούν εαυτόν διακόσμηση. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι τα γλυκά είναι ένα από τα σημαντικότερα ατού την περίοδο των εορτών.
Δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε?
Μελομακάρονα
Κουραμπιέδες
Μπακλαβάς

4. Φτιάξτε τα δικά σας Χριστουγεννιάτικα στολίδια!
Έχετε χιλιάδες ιδέες Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης καρφιτσωμένες στο Pinterest, αλλά αν δεν θέλετε να ανακατώνετε κόλλες και χρώματα την προηγούμενη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων και λίγο πριν αρχίσουν οι καλεσμένοι σας να καταφθάνουν, ξεκινήστε άμεσα! Κάνετε ένα στεφάνι σήμερα. Διακοσμήστε στολίδια για την ετήσια ανταλλαγή δώρων αύριο. Μεθαύριο, φτιάξτε ένα Χριστουγεννιάτικο ράνερ ή τραπεζομάντηλο, και ο το καθ' εξής. Βάζω στοίχημα ότι δεν θα είστε σε θέση να αντισταθείτε στον πειρασμό να επιδείξετε τα πλέον πρόσφατα έργα σας.
5. Κρατήστε την περισσότερο!
Ας το παραδεχτούμε-μπορεί η διακόσμηση των Χριστουγέννων να είναι διασκέδαση, αλλά επίσης είναι πολλή δουλειά.
Να κατεβάσετε όλα τα στολίδια και τα κουτιά από το πατάρι ή την σοφίτα είναι βαρετό, αφού ούτως ή άλλως γνωρίζετε ότι θα έχετε να κάνετε την αντίστροφη κίνηση και να ανεβάσετε πάλι στην θέση τους μια εβδομάδα αργότερα. Γιατί λοιπόν να μην αφήσετε τον στολισμό που είναι όμορφος, σας ανεβάζει την διάθεση, περισσότερο χρόνο ώστε να τον χαρείτε σαν ανταπόδοση του κόπου σας;
6. Περάστε χρόνο με την οικογένεια!
Με όλες τις προετοιμασίες των εορτών και τις εξορμήσεις στα καταστήματα για τις απαιτούμενες αγορές, η περίοδος αυτή μπορεί να καταστεί εξαντλητική. Φροντίστε να έχετε χρόνο για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση νωρίς ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε πραγματικά αυτές τις στιγμές με την οικογένειά σας. Διαλέξτε μια δραστηριότητα, όπως εύκολα στολίδια, ώστε να μαζευτεί όλη η οικογένεια και να τα φτιάξετε μαζί, ακούγοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Και θυμηθείτε, αυτές οι στιγμές θα είναι ανεξίτηλα χαραγμένες στην μνήμη όλων σας.
======================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER