ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΡΙΧΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΠΙΕΤΕΣ

ΡΙΧΤΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΠΙΕΤΕΣ

Μια-δυο εβδομάδες πριν, είδα στο pinterest, μία πλισέ μπλούζα. Συνήθως δεν ενθουσιάζομαι εύκολα, αλλά αυτή η μπλούζα είχε κολλήσει στο κεφάλι μου και εγώ δεν μπορούσα να την βγάλω.
Αυτή η μπλούζα ήταν σίγουρα μια πρόκληση για μένα, αφού έπρεπε να σχεδιάσω το πατρόν και να ξεκαθαρίσω στο κεφάλι μου πώς θα έστηνα τις πιέτες, και αν βεβαίως το αποτέλεσμα αυτών θα μπορούσε να είναι ικανοποιητικό. Αλλά επειδή μου αρέσουν τα έργα που αγγίζουν τα όρια των ικανοτήτων μου στο ράψιμο, αποφάσισα να το τολμήσω. Και τελικά ναι, το αποτέλεσμα με δικαίωσε και μου αρέσει πάρα πολύ.
Εγώ έραψα αυτήν την μπλούζα, από ύφασμα βελούδο λόγω εποχής, αλλά όταν την κάνετε εσείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύτερο σε βάρος ύφασμα αν την θέλετε για το καλοκαίρι.

ΥΛΙΚΑ
1 μέτρο ύφασμα φάρδους 1,5 μ
Ανάλογη κλωστή
Εργαλεία ραπτικής

ΟΔΗΓΙΕΣ
Θα χρειαστείτε ένα εμπρός μπούστο, ένα μπούστο πίσω, δύο μανίκια και δύο ορθογώνια για τα καθαρίσματα στην λαιμόκοψη.
Κατά τη μέτρηση για το εμπρός μπούστο σας, θα χρειαστείτε κάποιο επιπλέον πλάτος στους ώμους και στο κέντρο, μπροστά για να δημιουργήσετε τις πιέτες. Οι πιέτες θα πρέπει να είναι πλάτους 5 εκ, όταν ολοκληρωθούν, και το ύφασμα που μένει από πίσω όταν δημιουργείται η πιέτα είναι επίσης πέντε εκ. Έτσι για να δημιουργηθεί κάθε πιέτα απαιτούνται 10 εκ υφάσματος. Προσδιορίστε πόσο πλάτος θέλετε να έχουν οι πιέτες σας, και πόσες πιέτες θέλετε να υπάρχουν εμπρός (εγώ έκανα επτά), και προσθέστε το επιπλέον πλάτος στο μπούστο σας. Αν χρειάζεστε βοήθεια με πιέτες, δείτε εδώ.
Επίσης τα καθαρίσματα της λαιμόκοψης θα πρέπει να έχουν το ίδιο πλάτος με το μπούστο.
Βήμα 1. Χρησιμοποιήστε ένα σαπουνάκι σημαδέματος για να σημειώσετε όλες τις πιέτες σας στο ύφασμα. Οι σταθερές γραμμές είναι όπου το ύφασμα πρέπει να ραφτεί, και οι διακεκομμένες γραμμές είναι το κέντρο όπου μπορείτε να διπλώσετε τις πιέτες εκατέρωθεν.
Βήμα 2. Αφού σημειώσετε όλες σας τις πιέτες, διπλώστε τις σταθερές γραμμές την μία προς την άλλη ώστε να συναντώνται πάνω στην διακεκομμένη γραμμή.
Βήμα 3. Ράψτε όλες τις πιέτες με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 4. Τώρα ευθυγραμμίστε το εμπρός και πίσω μπούστο στις ραφές των ώμων με τις καλές πλευρές μαζί.
Βήμα 5. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε την κορυφή του μανικιού στην κορυφή του ώμου. Συνεχίστε προς τα κάτω στο υπόλοιπο της μασχάλης και καρφιτσώστε το μανίκι στη θέση.
Βήμα 6. Ράψτε το μανίκι στην μασχάλη με ένα περιθώριο ραφής 1 εκ.
Επαναλάβετε τα βήματα 5 και 6 για το άλλο μανίκι.

Βήμα 7. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε τις πλαϊνές ραφές κάτω από το μανίκι. Ράψτε τις δύο πλευρές με μια ευθεία βελονιά.
Βήμα 8. Στη συνέχεια, με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τα δύο κομμάτια καθαρίσματος λαιμόκοψης μαζί για να δημιουργήσετε έναν κύκλο. Καρφιτσώστε τα στην λαιμόκοψη της μπλούζας, μέχρι τις ραφές των ώμων και στη συνέχεια τραβήχτε τα ελαφρά και ομοιόμορφα έτσι ώστε να ταιριάζουν γύρω από την λαιμόκοψη. Ράψτε με ένα περιθώριο ραφής 1 εκ γύρω από ολόκληρη την λαιμόκοψη, τραβώντας ελαφρώς, καθώς τα ράβετε έτσι ώστε τα κομμάτια να είναι επίπεδα. Κόψτε το περιθώριο ραφής και, στη συνέχεια, γυρίστε τα καθαρίσματα στο εσωτερικό του φορέματος και σιδερώστε τα.
Βήμα 9. Χρησιμοποιώντας μία μακριά βελονιά, κάνετε ένα εξώγαζο γύρω από την λαιμόκοψη για να ασφαλίσετε τα καθαρίσματα στην θέση τους. Στη συνέχεια, στριφώστε τα μανίκια και την μπλούζα στο επιθυμητό μήκος. Σιδερώστε όλες οι ραφές σας και, ειδικά τις πιέτες σας, και είστε έτοιμες!

ΠΗΓΗ
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER