ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ DIY ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ DIY ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Ένα υπέροχο φόρεμα θα ράψουμε σήμερα. 

Και για να είμαι ακριβής, δεν θα ράψουμε. Θα διακοσμήσουμε με DIY λουλούδια κάποιο παλιό μας φόρεμα.

Αυτό το φόρεμα είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο για μένα από πολλές απόψεις, κυρίως όμως διότι το θεωρώ περισσότερο σαν ένα έργο τέχνης καθώς οι υφές και τα χρώματα το κάνουν να ξεχωρίζει πραγματικά και να τραβάει όλα τα βλέμματα.

Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ καν πόση κλωστή χρησιμοποίησα σε αυτό το φόρεμα. Πολύ. Πάρα πολύ. Δείτε βήμα-βήμα πως δημιουργήθηκε.

Βήμα 1
Επιλέξτε τα μπλουζάκια ή κάποιο μη υφασμένο ύφασμα (κυρίως ζέρσεϊ) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τα λουλούδια του φορέματος. Κόψτε μεγάλες λωρίδες. Εγώ χρησιμοποίησα απλά μπλουζάκια για να δημιουργήσω μια πιο γυναικεία εμφάνιση, αλλά είμαι βεβαία ότι εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μπλουζάκια με εκτυπώσεις, θα μπορούσατε να έχετε μια ποικιλία χρωμάτων που θα δημιουργούσε περισσότερη αίσθηση ή πανκ εμφάνιση στο φόρεμα.
Επίσης, δεν έχει σημασία πόσο ακριβείς είναι οι λωρίδες σας, επειδή το πλεκτό ζέρσεϊ απλώνεται. Ανάλογα με το πόσο αφράτα θέλετε να είναι τα τριαντάφυλλα σας, σε αυτό το πάχος κόβετε τις λωρίδες.

Βήμα 2
Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε οποιοδήποτε φόρεμα στο οποίο θέλετε να ράψετε τα τριαντάφυλλα σας. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το υλικό αρκεί να έχει κάποια ελαστικότητα. Λόγω όλων των ραφών που θα κάνετε για να φτιάξετε το φόρεμα, το ύφασμα από κάτω πρέπει να είναι σε θέση να τεντώνει λίγο.

Συμβουλή: Το φόρεμα που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, καθώς θα μαζεύει κατά την διαδικασία ραψίματος των τριαντάφυλλων. Το δικό μου έγινε πολύ κοντό καθώς έραβα, αλλά έβαλα απλώς μια μικρή επέκταση το βασικό φόρεμα και έραψα περισσότερα τριαντάφυλλα.

Βήμα 3
Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να ράβετε τα τριαντάφυλλα στη βάση του φορέματος σας. Ξεκίνησα από το κέντρο και τύλιγα τις λωρίδες γύρω από το τριαντάφυλλο, ράβοντας στην ραπτομηχανή για να φτιάξω ένα σπειροειδές μοτίβο. Τα τριαντάφυλλα είναι εντελώς απίθανο να είναι πανομοιότυπα, αλλά αυτό μην σας ανησυχεί καθόλου. Είναι φυσικό και τελείως αναμενόμενο.
Κάλυψα ολόκληρο το φόρεμα με αυτά τα τριαντάφυλλα. Είναι αρκετά απλό, αλλά χρονοβόρο και κουραστικό.

Βήμα 4
Βεβαιωθείτε προτού αρχίσετε να ράβετε ότι έχετε σχεδιάσει πως θα τοποθετήσετε 2 από τα ίδια χρώματα λουλουδιών το ένα δίπλα στο άλλο.

Συμβουλή: Εάν υπάρχουν περίεργα κενά που πρέπει να συμπληρώσετε μεταξύ των λουλουδιών, απλώς ράψτε μικρά τριαντάφυλλα εκεί. Δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στον σχεδιασμό του φορέματος.

Βήμα 5
Αφού τελειώσετε, θα έχετε μια μοναδική δημιουργία που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας και είναι σίγουρο ότι θα αναρωτηθούν πώς το κάνατε!

ΠΗΓΗ

=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER