ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΟΝ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΟΝ

Έφτιαξα μια νέα φούστα για το κρεβάτι μας αυτή την εβδομάδα και σκέφτηκα να σας δείξω πώς το έκανα.

Εσείς αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μπορείτε να ράψετε μόνες σας μια φούστα κρεβατιού;
Με αυτό το σεμινάριο DIY, θα διαπιστώσετε ότι το ράψιμο μιας φούστας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο και πιο ευχάριστο! Και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια όμορφη φούστα κρεβατιού με καθαρά βολάν, γεμάτα τόνους κομψότητας!

Αν είστε κάτι σαν εμένα, πιθανότατα ΑΓΑΠΑΤΕ να ράβετε πράγματα για το σπίτι σας! Και μια φούστα κρεβατιού πιθανότατα πέρασε από το μυαλό σας μερικές φορές στο παρελθόν, αλλά δεν είχατε το χρόνο να ράψετε μία, όπως στην περίπτωσή μου.

Ή μήπως δεν είχατε ιδέα πώς να ράψετε μια φούστα κρεβατιού;
Προσωπικά πίστευα ότι είναι κάτι πολύ περίπλοκο, ειδικά μια φούστα με σούρα!
Αλλά μετά αποφάσισα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να καταλάβω πώς να ράψω τη δική μου φούστα κρεβατιού DIY και συνειδητοποίησα ότι η φούστα κρεβατιού είναι βασικά εξαιρετικά απλή!

Με μια πρώτη ματιά, η φούστα του κρεβατιού μπορεί να φαίνεται δύσκολο να φτιαχτεί και να θεωρείτε ότι είναι πολύ χρονοβόρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η αξιολάτρευτη και εύκολη φούστα κρεβατιού χρειάζεται λίγο ελεύθερο χρόνο και λίγη υπομονή.
Το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο! Ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε ενδιαφέρον σε ένα βαρετό δωμάτιο!

Η δική μου φούστα κρεβατιού DIY είναι επίσης ένα οικονομικό έργο (πολύ περισσότερο βεβαίως αν συγκριθεί με τις αντίστοιχες που πωλούνται στα καταστήματα) καθώς έφτιαξα την φούστα κρεβατιού μου χρησιμοποιώντας ένα παλιό σεντόνι και 10 μέτρα δαντέλα ύψους 35 εκ!
Εντάξει, η δαντέλα έχει κάποιο κόστος, αλλά εγώ ήμουν τυχερή -καθώς σε κάποια εκκαθάριση- βρήκα σε ένα παλιό μπαούλο αρκετά μέτρα. Οπότε βασικά δεν μου κόστισε τίποτα!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΟΥΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ DIY
Μια κανονική φούστα κρεβατιού καλύπτει μόνο το κάτω μέρος του κρεβατιού, δηλαδή πρέπει να είναι τοποθετημένη κάτω από το στρώμα.
Πριν ξεκινήσω να δουλεύω στο έργο με την φούστα κρεβατιού, σκέφτηκα ότι αυτό θα γινόταν σε μια μέρα! Και μάλλον θα ήταν έτοιμο μέσα σε μια μέρα αν μπορούσα να βρω μερικές ώρες σε μία μόνο μέρα. Αλλά είχα μόνο 1-2 ώρες διαθέσιμες για ράψιμο, οπότε το έργο μου επεκτάθηκε σε διάστημα δύο ημερών. Ήταν λίγο αγχωτικό αφού δεν μου αρέσει να ράβω ένα έργο σε ενότητες. Αν εξαιρέσετε αυτό, το να φτιάχνω μια φούστα κρεβατιού ήταν εξαιρετικά εύκολο και ευχάριστο, ακόμη και με το να φτιάχνω τις σούρες. Όπως επίσης να τα προσκολλήσω στο σεντόνι. Μου αρέσει όμως απολύτως το αποτέλεσμα αυτό, νομίζω ότι άλλαξε εντελώς την εμφάνιση αυτού του δωματίου, οπότε σας προτείνω να ράψετε και μια φούστα κρεβατιού για το δωμάτιό σας!

Πριν προχωρήσω στο πραγματικό σεμινάριο για φούστα κρεβατιών DIY, θα ήθελα να καλύψω μερικά γεγονότα σχετικά με τις φούστες κρεβατιών, για όσους από εσάς δεν έχετε ακούσει ποτέ ή δεν είδε φούστα κρεβατιού πριν.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΥΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ;

Η φούστα κρεβατιού είναι ένα διακοσμητικό κομμάτι, κατασκευασμένο από ύφασμα, το οποίο τοποθετείται κάτω από το στρώμα και έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει το κάτω μέρος του κρεβατιού και το χώρο κάτω από το κρεβάτι. Μια φούστα κρεβατιού προσθέτει στυλ στη διακόσμηση του κρεβατιού σας και επίσης αποτρέπει τη συσσώρευση σκόνης κάτω από το κρεβάτι.
Οι φούστες κρεβατιών είναι επίσης γνωστές ως βολάν σκόνης και το όνομα αυτό τα λέει όλα.

ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ ΦΟΥΣΤΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;
Οι φούστες κρεβατιών διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, αλλά μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο βασικούς τύπους: οι πλήρεις και οι διακοσμητικές.
Οι πλήρεις φούστες είναι κατασκευασμένες από ένα κομμάτι ύφασμα (πχ σεντόνι όπως η δικιά μου) που περνά κάτω από το στρώμα και τρία πάνελ στις πλευρές και το μέτωπο (πόδι).
Οι διακοσμητικές φούστες κρεβατιού είναι κατασκευασμένες μόνο με τα τρία πάνελ που είναι στερεώνονται κάτω από το στρώμα με ειδικούς πείρους, μαξιλαράκια ή velcro.

Κάθε μία από αυτές τις δύο κύριες κατηγορίες μπορεί να διατίθεται σε διαφορετικά στυλ και σχήματα όπως σούρες, βολάν, με πιέτες, απλές και διαφορετικούς τύπους υφασμάτων όπως λινά ή βαμβακερά υφάσματα. ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΦΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ;
Όχι! Εάν χρησιμοποιείτε μια πλήρη φούστα, θα ασφαλιστεί από το στρώμα που βρίσκεται πάνω της.
Οι διακοσμητικές φούστες ασφαλίζονται από ειδικούς πείρους, μαξιλαράκια ή velcro που συνοδεύουν τη φούστα του κρεβατιού και να την διατηρούν σταθερά συνδεδεμένη κάτω από το στρώμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΙΣΘΗΣΗ;
Εάν χρησιμοποιείτε μια πλήρη φούστα κρεβατιού κατασκευασμένη από ολισθηρά υφάσματα, όταν τοποθετείτε το στρώμα επάνω της, μπορεί να γλιστρήσει με κάθε κίνηση που κάνετε ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι. Για να μην συμβεί αυτό, επιλέξτε μια φούστα κρεβατιού από λινό ή χρησιμοποιήστε συγκολλητική ταινία διπλής όψης ή ράψτε μερικά μπαλώματα από τσόχα στην φούστα του κρεβατιού.

Τώρα που γνωρίζουμε τι είναι μια φούστα κρεβατιού και πώς να τη χρησιμοποιήσουμε, ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τη δική μας.

ΦΟΥΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ DIY

ΥΛΙΚΑ:
σεντόνι
δαντέλα
καρφίτσες
ψαλίδι
λάστιχο 5 μέτρα
ραπτομηχανή

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Κόψτε το σεντόνι για να ταιριάζει με το μέγεθος του κρεβατιού σας, συν 2,5 εκ σε κάθε πλευρά για περιθώριο ραφής.
Για την δαντέλα, μετρήστε το ύψος του στρώματος και προσθέστε περίπου 2 εκ για τα περιθώρια ραφής.

Για να δημιουργήσω την σούρα στην δαντέλα μου, επέλεξα να ράψω στην κορυφή του ένα λάστιχο φάρδους 2 εκ. Το λάστιχο είχε ακριβώς το μισό μήκος της δαντέλας (5 μέτρα μήκος το λάστιχο, 10 μέτρα η δαντέλα). Καρφίτσωσα την μέση του λάστιχου στην μέση της δαντέλας και κάθε άκρη του στις άκρες της δαντέλας. Εν συνεχεία τραβώντας το λάστιχο το καρφίτσωσα πάλι στην μέση κάθε πλευράς και το έραψα στην ραπτομηχανή με ζιγκ ζαγκ βελονιά.
Κατόπιν με τις καλές πλευρές μαζί το έραψα στις τρεις πλευρές του σεντονιού.
Η φούστα του κρεβατιού DIY είναι έτοιμη!
Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να την βάλετε στο κρεβάτι σας κάτω από το στρώμα!
Ουπς, η δική μου θέλει σιδέρωμα!!!

====

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER