ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΜΙΝΙ ΦΟΡΕΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΜΙΝΙ ΦΟΡΕΜΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Αν και πλησιάζουμε στο τέλος του καλοκαιριού, ο καιρός είναι ακόμα πολύ ζεστός και είναι ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε και να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην πισίνα και την παραλία. Και ένα νέο φόρεμα παραλίας θα μας ανανεώσει την διάθεση.

Είχα κολλήσει με αυτό το χαρούμενο καλοκαιρινό ύφασμα για αρκετές εβδομάδες και δεν είχα ιδέα τι να φτιάξω με αυτό, αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, η ιδέα ξεκίνησε. Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικά εύκολο φόρεμα για να ράψετε, οπότε μην χάνετε χρόνο, γιατί το φθινόπωρο, δυστυχώς, δεν θα αργήσει πολύ ακόμα να κάνει την εμφάνιση του!

Υλικά:
Ελαφρύ ύφασμα 1 μέτρο (ελαφρύ σιφόν, ρεγιόν ή ακόμα και ένα ελαφρύ μείγμα λινού θα ήταν ιδανικές επιλογές).
1 ρέλι
1 αντίστοιχη κλωστή

1. Κόψτε τα κομμάτια σας. Χρησιμοποιήστε ένα φανελάκι ή αμάνικο φόρεμα ως πατρόν, αλλά κάντε το ντεκολτέ περίπου δύο φορές μεγαλύτερο για να αφήσετε χώρο για τις πιέτες. Κόψτε δύο, ένα για το μπροστινό μέρος του φορέματος και ένα για το πίσω μέρος. Φροντίστε να κόψετε λίγο βαθύτερο το ντεκολτέ του μπροστινού μέρους.

2. Σημειώστε το κεντρικό σημείο της γραμμής του λαιμού σας και, στη συνέχεια, διπλώστε τις πιέτες σας προς το κέντρο, ώστε να είναι συμμετρικές και ομοιόμορφα κατανεμημένες σε απόσταση μεταξύ τους. Έκανα έξι πιέτες στο εμπρός και τέσσερις ελαφρώς μεγαλύτερες στο πίσω μέρος.

3. Μόλις οι πιέτες σας στερεωθούν στη θέση τους, ράψτε τις με μια ραφή τρυπώματος για να τις κρατήσετε στη θέση τους.

4. Ράψτε τις ραφές των ώμων του φορέματος σας.

5. Κόψτε αρκετό ρέλι για να ταιριάζει σε ολόκληρη το άνοιγμα της μασχάλης. Καρφιτσώστε το άνοιγμα της μασχάλης με τις καλές πλευρές μαζί και μετά τρυπώστε το με μια ευθεία ραφή. Επαναλάβετε για το δεύτερο άνοιγμα της μασχάλης.

6. Τώρα ήρθε η ώρα για το ντεκολτέ. Κόψτε ένα κομμάτι ρέλι που είναι αρκετά μεγάλο για να ταιριάζει σε ολόκληρο το ντεκολτέ και, στη συνέχεια, ράψτε το για να σχηματίσει έναν κύκλο. Καρφιτσώστε το στη λαιμόκοψη, με τις καλές πλευρές μαζί και, στη συνέχεια, ράψτε ολόκληρο το ντεκολτέ με μια ευθεία ραφή. Χρησιμοποιήστε έναν ξηλωτηράκι (seam ripper) για να τραβήξετε την κλωστή του τρυπώματος σας αν είναι ορατή.

7. Γυρίστε όλο το ρέλι μέσα, σιδερώστε και καρφιτσώστε το στη θέση του και, στη συνέχεια, ράψτε γύρω από τα ανοίγματα στις μασχάλες και το άνοιγμα της λαιμόκοψης για να στερεώσετε το ρέλι στη θέση του.

8. Τώρα ράψτε τις πλευρικές ραφές μαζί με τις καλές πλευρές.

9. Στριφώστε στο επιθυμητό μήκος και τελειώσατε!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER