ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΡΑΨΤΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

ΡΑΨΤΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να ράψετε καλύμματα μαξιλαριών σε στυλ φακέλου σε 10 λεπτά και με ένα απλό ύφασμα.

Έχετε κάποια μαξιλάρια που χρειάζονται απεγνωσμένα βελτίωση;
Τα καλύμματα μαξιλαριών είναι ένας φθηνός τρόπος για να ανανεώσετε το σαλόνι σας και να προσθέσετε χρώμα και ζεστασιά σε έναν άνετο καναπέ.

Πώς να ράψετε καλύμματα για τα μαξιλάρια σας.

Τα καλύμματα μαξιλαριών σε στυλ φακέλων είναι αφαιρούμενα και έχουν σχισμή στο πίσω μέρος με επικάλυψη υφάσματος. Αυτό καθιστά εύκολο να μπουν και να βγουν από τα μαξιλάρια σας όταν πρέπει να πλυθούν και το καλύτερο από όλα δεν υπάρχουν φερμουάρ ή κουμπιά για ράψιμο. Οι έμπειρες στην ραπτική φίλες μας είναι σε θέση να φτιάξουν αυτά τα μαξιλάρια πολύ-πολύ γρήγορα. Αλλά είμαι σίγουρη ότι, ακόμα και αν αυτή είναι η πρώτη σας προσπάθεια στο ράψιμο, θα καταφέρετε να ράψετε αυτά τα μαξιλάρια στο στυλ φακέλου γρήγορα και εύκολα.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ | ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ-ΥΦΑΣΜΑΤΑ
Θέλετε να φτιάξετε τα μαξιλάρια σας σε ανθεκτικά υφάσματα που να μπορούν να πλυθούν?
Επιλέξτε διακοσμητικά υφάσματα όπως ύφασμα ταπετσαρίας, καμβά, ντρίλι, τζιν ή καραβόπανο μεσαίου βάρους. Υφάσματα όπως το βελούδο φαίνονται ωραία στον καναπέ σας, αλλά υπόκεινται εύκολα σε φθορά. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο θα χρησιμοποιείτε τα μαξιλάρια και αν είναι απλά διακοσμητικά.
Μου αρέσει επίσης να επιλέγω υφάσματα που δεν τσαλακώνουν εύκολα. Τα σεντόνια φαίνονται μια καλή ιδέα, αλλά θα τσαλακωθούν αν σκοπεύετε να κάθεστε πάνω σε αυτά κάθε μέρα.
Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να φτιάξετε καλύμματα για οποιοδήποτε τετράγωνο μαξιλάρι.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ
Απαιτούνται βασικά είδη ραπτικής όπως χάρακες, ψαλίδια, καρφίτσες, κλωστή και φυσικά η ραπτομηχανή σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ
Πριν ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το γραφικό. Αυτό θα σας βοηθήσει να οπτικοποιήσετε λίγο καλύτερα τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσουμε. Δεν υπάρχουν πολλά να κάνουμε!

Πιθανότατα θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο στην επιλογή και κοπή των υφασμάτων σας παρά στο ράψιμο.

ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΥΜΑ
Μετρήστε τις διαστάσεις του μαξιλαριού σας. Βεβαιωθείτε ότι μετράτε γύρω από την καμπύλη του μαξιλαριού σας και όχι μόνο το τελικό πλάτος. Επειδή μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε μαξιλάρια καλύμματα που είναι τετράγωνα, το μήκος και το πλάτος θα είναι τα ίδια. Εάν το δικό σας είναι λίγο ορθογώνιο, οι παρακάτω τύποι θα συνεχίσουν να λειτουργούν - απλώς κάντε τα μαθηματικά σας προσεκτικά.

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ
Κόψτε το ύφασμά σας σε ορθογώνιο με τις ακόλουθες διαστάσεις. Χρησιμοποιήστε περιστροφικό κόφτη και βάση κοπής αν έχετε, για να κόψετε ωραίες ευθείες πλευρές ή αν δεν έχετε, μπορείτε να τα κόψετε με ένα απλό ψαλίδι υφάσματος.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ
ΥΨΟΣ- Προσθέστε 2,5 εκατοστά στο ύψος για το περιθώριο ραφής.
ΠΛΑΤΟΣ- Πολλαπλασιάστε το πλάτος x 2 (για το πίσω και το μπροστινό μέρος) και στη συνέχεια προσθέστε 15,2 εκατοστά για την επικάλυψη.
Αυτό θα δώσει ένα τελικό κάλυμμα μαξιλαριού το ίδιο μέγεθος με το μαξιλάρι σας.
Εάν σας αρέσει ένα πολύ εφαρμοστό κάλυμμα, μειώστε το ύψος κατά 2,5 εκατοστό.

Φόρμουλα για το πώς να φτιάξετε μαξιλάρια

ΟΔΗΓΟΣ ΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕΓΕΘΗ

Για να εξοικονομήσετε χρόνο και μαθηματικά, ακολουθεί ένας πίνακας που σας δείχνει τα πιο συνηθισμένα μεγέθη ένθετου μαξιλαριού καναπέ.Αυτά είναι όλα τετράγωνα μεγέθη.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ | ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
Βήμα 1: Με το ύφασμά σας και την ανάποδη πλευρά προς τα πάνω, γυρίστε και σιδερώστε προς τα μέσα τα κοντύτερα άκρα κατά 6 mm. Γυρίστε τα ξανά κατά 2 εκατοστά προς τα μέσα και σιδερώστε.

Βήμα 2: Γαζώστε τα στριφώματα με ένα ίσιο γαζί στην ραπτομηχανή.

Τώρα αν φτάσατε σε αυτό το σημείο και σκεφτήκατε ότι δεν έχετε ραπτομηχανή, μην ανησυχείτε.
Μπορείτε να ράψετε με το χέρι τις ραφές με πισωβελονιά ή με κρυφή βελονιά στριφώματος.
Βήμα 3: Με τις καλές πλευρές, διπλώστε την αριστερή και δεξιά στριφωμένη πλευρά, έτσι ώστε να επικαλύπτονται κατά 10 ή 15 εκατοστά. Προσπαθήστε να τοποθετήστε την επικάλυψη στο κέντρο. Μπορείτε να ελέγξετε ξανά το πλάτος του καλύμματος. Θα πρέπει να έχει το ίδιο πλάτος με το μαξιλάρι σας.
Καρφιτσώστε την επικάλυψη στη θέση της και καρφιτσώστε τις άνω και κάτω ακατέργαστες άκρες.
Βήμα 4: Ράψτε τις επάνω και κάτω πλευρές. Ράψτε στις επάνω και κάτω ακατέργαστες άκρες με περιθώριο ραφής 1 εκ. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ύφασμα που ξεφτίζει, τελειώστε τις ραφές με βελονιά ζιγκ-ζαγκ ή κοπτοράπτη. Αυτό θα το βοηθήσει το κάλυμμα μαξιλαριού να αντέξει για πολλές πλύσεις.
Βήμα 5: Κόψτε τις γωνίες.
Γυρίστε το κάλυμμα του μαξιλαριού σας από την καλή και σιδερώστε το πολύ καλά.

Ζήτω! Το κάλυμμα σας είναι έτοιμο να υποδεχτεί το μαξιλάρι σας. Πόση ώρα σας πήρε; Το δικό μου πήρε περίπου 10 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της κοπής.

Ακόμα κι αν είστε αρχάρια και χρειάστηκε λίγος περισσότερος χρόνος, νομίζω ότι θα είστε πραγματικά ευχαριστημένοι με το πόσο εύκολα και γρήγορα θα μπορούσατε να φτιάξετε νέα μαξιλάρια και να ανανεώσετε το σαλόνι σας.

Νομίζω ότι θα κάνω μερικά καλύμματα ακόμα!

========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER