ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΟΜΟΡΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΤΕΚΟΛΤΕ, ΜΕΡΟΣ 2ο

ΟΜΟΡΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΤΕΚΟΛΤΕ, ΜΕΡΟΣ 2ο

Ένα από τα είδη που θα βρείτε στην ντουλάπα κάθε γυναίκας, ή τουλάχιστον στην ντουλάπα σχεδόν κάθε γυναίκας, είναι ένα φόρεμα.

Όπως λέει και η παροιμία, «Κάθε γυναίκα χρειάζεται ένα μικρό μαύρο φόρεμα». Τώρα, είτε σε μαύρο είτε σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα, υπάρχει ένα φόρεμα για κάθε περίπτωση - φόρεμα ημέρας, φόρεμα εργασίας, καλοκαιρινό φόρεμα, φόρεμα για πάρτι, βραδινό φόρεμα… η λίστα είναι ατελείωτη.
Όχι μόνο υπάρχουν φορέματα για κάθε περίσταση, αλλά υπάρχουν αμέτρητα φορέματα με διαφορετικά μήκη, σχέδια, υφάσματα και ντεκολτέ για να διαλέξετε. Δεν υπάρχει υπερεκτίμηση της σημασίας ενός κολακευτικού ντεκολτέ όταν κυνηγάτε το τέλειο outfit για το σώμα σας. Είναι εύκολο να εστιάσετε στο χρώμα, το ύφασμα, το σχέδιο, το μήκος κλπ, αλλά το σχήμα του ντεκολτέ πλαισιώνει το πρόσωπό σας, και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς μπορεί να δημιουργήσει ισορροπημένες αναλογίες και να ρυθμίσει τον τόνο για ολόκληρη την εμφάνισή σας - ουσιαστικά το ντεκολτέ αναδεικνύει ή καταστρέφει την εμφάνισή σας.
Το σώμα κάθε γυναίκας είναι υπέροχα διαφορετικό.
Με όλες τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν γύρω μας, σας δίνουμε έναν γρήγορο οδηγό για μερικά από τα πιο συνηθισμένα στυλ ντεκολτέ για να σας βοηθήσουμε με την επόμενη αγορά φορεμάτων σας.

1. ΖΙΒΑΓΚΟ (TURTLENECK)
Το Turtleneck διαθέτει ένα εκτεταμένο σφιχτό κολάρο που καλύπτει τα τρία τέταρτα ή μερικές φορές την πλήρη περιοχή του λαιμού σας. Αυτό είναι ένα δύσκολο ντεκολτέ και πρέπει να φορεθεί με τη δέουσα κατανόηση του σχήματος σας. Είναι ιδανικό για μια γυναίκα με μικρή προτομή ή εκείνη με τους στενούς ώμους, καθώς τείνει να συσσωρεύετε την περιοχή του λαιμού. Επίσης, φαίνεται καλό σε μια γυναίκα με μακρύ πρόσωπο. Ωστόσο, εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο ή εύρωστη γραμμή προτομής ή σώμα σε σχήμα μήλου ή κοντό και παχύ λαιμό, πρέπει σίγουρα να αποφύγετε να φοράτε αυτό το ντεκολτέ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα χώρο ανάμεσα στο πηγούνι και το ζιβάγκο σας, αλλιώς δίνει την εντύπωση ενός ανύπαρκτου λαιμού, που προφανώς δεν θα σας κολακεύει. Τα άτομα με μακρύτερους λαιμούς θα φαίνονταν υπέροχα με αυτόν τον τύπο ντεκολτέ όπου ο λαιμός είναι σχεδόν πλήρως καλυμμένος, επειδή πλαισιώνουν το πρόσωπο ενώ κρύβουν το μήκος του λαιμού.

2. ΚΑΡΔΙΑ (SWEETHEART)

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, αυτό το ντεκολτέ σχηματίζει δύο καμπύλες σε σχήμα καρδιάς. Είναι μια από τις καλύτερες γυναικείες γραμμές που μπορεί να αναδείξει αισθητικά το μπούστο σας. Αυτό το ντεκολτέ βοηθά στην εμφάνιση μιας μακράς όψης και εξισορροπεί επίσης την αναλογία του σώματος. Έτσι, ταιριάζει στην πλειονότητα των τύπων σώματος. Είναι ιδανικό για μια γυναίκα με λίγες καμπύλες καθώς τους παρέχει την ψευδαίσθηση μιας καμπύλης εμφάνισης. Επίσης, εάν έχετε κοντό πηγούνι ή λαιμό, απλώς αναζητήστε το.

Επιμηκύνει οπτικά το πρόσωπο και παρέχει αναλογική ισορροπία στη συνολική σιλουέτα. Οι απαλές καμπύλες αυτής της παραλλαγής λαιμού δημιουργούν την ψευδαίσθηση των καμπυλών σε γυναίκες με ανεστραμμένο τρίγωνο ή ορθογώνιο σχήμα σώματος και επισημαίνει επίσης φυσικές καμπύλες για άλλα σχήματα σώματος όπως κλεψύδρα, μήλο και αχλάδι.

3. ΣΤΡΑΠΛΕΣ (OFF-SHOULDER)

Αυτό το στυλ Bardot τραβάει το μάτι προς τα πάνω και κάνει το λαιμό και τους ώμους σας να αναδεικνύονται. Είναι ρομαντικό, φλερταδόρικο και θηλυκό και ταιριάζει καλύτερα σε όσους είναι μικροκαμωμένοι και αθλητικοί και έχουν μικρή έως μέτρια προτομή. Η στράπλες λαιμόκοψη είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ, ειδικά για βραδινά φορέματα και επίσημα φορέματα. Συνήθως κόβεται ακριβώς πάνω από την προτομή και αφήνει το ντεκολτέ, το άνω στήθος και τα χέρια σας εντελώς γυμνά.

Υπάρχουν διαφορετικά στυλ στράπλες ντεκολτέ, ανάλογα με τον τρόπο σχεδίασης και κοπής. Μπορεί να κοπεί κατ'ευθείαν σε όλο το σώμα, ή σε σχήμα καρδιάς ή ακόμη και στρογγυλεμένο. Μπορείτε να φορέσετε ένα υπέροχο ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια ή ένα τολμηρό κολιέ, όταν φοράτε ένα στράπλες φόρεμα. Δεδομένου ότι είναι πολύ πιο ανοιχτό στυλ, οι γυναίκες με φαρδύτερο λαιμό μπορούν εύκολα να το φορέσουν όπως επίσης μπορεί να τονίσει τους μικρότερους ώμους. Αυτό το στυλ μπορεί να λειτουργήσει καλά για γυναίκες με μεγαλύτερη και μικρότερη προτομή και τραβάει το μάτι μακριά από τους γοφούς και την κοιλιά, καθιστώντας το αγαπημένο για σχήματα αχλαδιών. Πολλές γυναίκες σε σχήμα κλεψύδρας αγαπούν επίσης αυτό το ντεκολτέ.

4. ΜΕ ΕΝΑ ΩΜΟ/ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ (ONE-SHOULDER /ASYMMETRIC

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η λαιμόκοψη προσκρούει σε έναν από τους ώμους σας, μερικές φορές κόβει κάτω από τον ώμο ή το λαιμό Αυτό είναι καλύτερο για όσους θέλουν να επιδείξουν την περιοχή της προτομής ή για άτομα που έχουν στενούς ώμους - η περικοπή δίνει στους ώμους κάποιας μια ευρύτερη εμφάνιση. Αυτό το ασύμμετρο στυλ προσθέτει ένταση και φαντασία στην προσωπικότητά σας. Αλλά ανάλογα με το ύφασμα, μπορεί επίσης να προσθέσει έναν αέρα εκλέπτυνσης και μπορεί επίσης να σας κάνει να φανείτε casual, boho ή κομψή. Είναι ιδανικό για στενούς ώμους και λεπτούς βραχίονες, καθώς αυτή η λαιμόκοψη τείνει να διευρύνει την οπτική γοητεία.

Μοντέρνο και κομψό, μια ασύμμετρη λαιμόκοψη βοηθάει να τραβήξετε τα μάτια στο στήθος και μακριά από την κοιλιά ή την περιοχή του ισχίου. Βοηθά επίσης στη δημιουργία της ψευδαίσθησης των στενών ώμων. Μερικά στυλ έχουν μόνο έναν ώμο (λουράκι μανικιού), και άλλα θα έχουν και τους δύο ιμάντες / μανίκια, αλλά το ντεκολτέ θα είναι στραμμένο προς τη μία πλευρά. Μια ασύμμετρη λαιμόκοψη γενικά δεν επηρεάζει το σχήμα του προσώπου, αλλά δεν συνιστάται για γυναίκες με κοντό λαιμό.

5. ΕΞΩΠΛΑΤΟ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ(HALTERNECK)


Τέτοια ενδύματα εκθέτουν τους ώμους και τα μέρη του ντεκολτέ, καθιστώντας τα το τέλειο ένδυμα για να τονίσουν καλλίγραμμους βραχίονες και ώμους. Αυτός ο σχεδιασμός τραβάει το μάτι προς τα πάνω και μέσα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα εξισορρόπησης κόβοντας τους μεγάλους ώμους. Βελτιώνει την καμπύλη και είναι ιδιαίτερα κολακευτική για γυναίκες που έχουν σχήμα κλεψύδρας.

6. ΝΤΡΑΠΕ ΝΤΕΚΟΛΤΕ (COWL NECK)

Το ντραπάρισμα αυτού του τύπου ντεκολτέ που καταλήγει φυσικά σε στρογγυλεμένες πτυχές, σχηματίζει μια μοναδική σιλουέτα που κολακεύει μια ποικιλία τύπων σώματος. Για γυναίκες με μεγάλο στήθος, ένα φόρεμα με όχι έντονο ντραπέ ντεκολτέ, δείχνει λίγο δέρμα ελαχιστοποιεί το μέγεθος της προτομής επιμηκύνοντας τον κορμό. Προσθέτει κάποιο σχήμα και όγκο στη γραμμή του στήθους. Οι γυναίκες με μικρότερο στήθος και φαρδύτερους γοφούς θα επωφεληθούν από αυτό το στυλ. Τα σχήματα μήλου, κλεψύδρας και αχλαδιού θα εξισορροπήσουν το σώμα τους από πάνω προς τα κάτω, ενώ τα ορθογώνια σχήματα θα προσθέσουν σχήμα στην προτομή τους.

Θυμηθείτε, η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για την εμφάνιση. Αλλά, φυσικά, λίγη κατανόηση του τι λειτουργεί καλά με τον τύπο του σώματός σας, το σχήμα του προσώπου, το μήκος του λαιμού και το ύψος θα σας βοηθήσει να κάνετε μια σοφή επιλογή.

===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER