ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ

ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ

Ένα από τα αγαπημένα μου στυλ φούστας, μια φούστα ¼ πλήρους κύκλου. Είναι θηλυκή και κολακεύει οποιονδήποτε τύπο σώματος, οπότε ελάτε να δούμε πως μπορείτε να ράψετε μία για τον εαυτό σας.

Χρησιμοποιούμε ένα υφασμένο ύφασμα και ένα αόρατο φερμουάρ. Το ΔΩΡΕΑΝ εκτυπώσιμο πατρόν θα το βρείτε παρακάτω.Μου αρέσει πολύ αυτή η έκδοση με φερμουάρ που έχω κάνει ήδη 2, και τα δύο σε λινό.

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ:
Υφασμένο ύφασμα της επιλογής σας - 1 ~ 4 μέτρα (με βάση το μήκος της φούστας)
Αόρατο φερμουάρ 20 εκ
Αναλόγου χρώματος κλωστή
Κοπτοράπτης(προαιρετικά)
Δωρεάν πατρόν *εδώ

1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ - Δεδομένου ότι αυτή η φούστα είναι κατασκευασμένη από υφασμένο ύφασμα, θα πρέπει να προσθέσουμε άνεση. Προσθέστε περίπου 2,5-3,5 εκ στη μέτρηση της μέσης σας και χρησιμοποιήστε αυτήν τη νέα μέτρηση για το πατρόν της φούστας.

2. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΡΑΦΗΣ – ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΣΤΡΙΦΩΜΑΤΟΣ - Για την φούστα, προτείνω περιθώριο ραφής 1 εκ για το κέντρο πίσω για να τοποθετήσετε το φερμουάρ. Πρόσθεσα 1,5 εκ περιθώριο ραφής για τη μέση και 1 εκ για το στρίφωμα. Επίσης, προσθέστε 1 εκ περιθώριο ραφής στην ζώνη μέσης.

3. ΖΩΝΗ ΜΕΣΗΣ - Κόψτε τη ζώνη μέσης σας 5 εκ σε πλάτος και το μήκος πρέπει να είναι το ίδιο με το μέγεθος που χρησιμοποιείτε στο πατρόν. Κόψτε ένα κομμάτι καρίνα λίγο μικρότερο από τη ζώνη της μέσης σας. Τοποθετήστε την «άγρια» πλευρά της καρίνας προς την ανάποδη πλευρά της ζώνης μέσης και πιέστε το σίδερο, μην την σύρετε.

4. ΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΜΕΣΗΣ – Με τις ανάποδες πλευρές μαζί, διπλώστε και σιδερώστε τη ζώνη της μέσης κατά μήκος. Καρφιτσώστε τη στην καλή πλευρά της φούστας, ράψτε και τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες. Σιδερώστε το περιθώριο ραφής προς τα κάτω.

5. ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΩ – Με τον κοπτοράπτη ή με ζιγκ ζαγκ βελονιά ολοκληρώστε τις ακατέργαστες πίσω άκρες, από την κορυφή της ζώνης μέσης έως κάτω.

6. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΦΕΡΜΟΥΑΡ - Τοποθετήστε την καλή πλευρά του φερμουάρ στην καλή πλευρά της φούστας κατά μήκος του κέντρου πίσω. Ξεκινήστε το ράψιμο από την κορυφή της ζώνης της μέσης και σταματήστε ½ εκ από την κεφαλή του φερμουάρ.

7. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΩ - Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε την κεντρική ραφή ως συνήθως.

8. ΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΤΡΙΦΩΜΑ – Διπλώστε μέσα δύο φορές από ½ εκ και στη συνέχεια σιδερώστε. Ράψτε με πανωβελονιά κοντά στο δίπλωμα.

ΠΗΓΗ

=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER