ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΟΜΟΡΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΤΕΚΟΛΤΕ, ΜΕΡΟΣ 1ο

ΟΜΟΡΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΤΕΚΟΛΤΕ, ΜΕΡΟΣ 1ο
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθορίζουν την επιτυχία ενός ενδύματος. Χωρίς αμφιβολία το ντεκολτέ είναι ένα από τα πιο σημαντικά.

Οι περισσότερες από εμάς δεν επιλέγουν το ντεκολτέ ενός ενδύματος μεμονωμένα. Εξετάζουμε το στυλ, το ύφασμα, το χρώμα κ.λπ. και μετά το ντεκολτέ. Αλλά ξεχνάμε ότι το ντεκολτέ στο μπούστο πλαισιώνει το πρόσωπό μας, τονίζει τα χαρακτηριστικά του και είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι άλλοι, κυρίως, όταν μας κοιτάζουν.
Μπορεί να μετατρέψει ένα απλό, σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό φόρεμα, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε βάσει τύπου σώματος επιλέξει το σωστό για εσάς.

Η επιλογή του ντεκολτέ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το σχήμα του προσώπου, οι ώμοι, το μέγεθος της προτομής, η γραμμή της προτομής, ο τύπος του λαιμού και πάνω απ 'όλα το σχήμα του σώματος.

Ακριβώς όπως ο τρόπος με τον οποίο εξετάζουμε όλους τους παραπάνω παράγοντες κατά την επιλογή ενός ντεκολτέ, το ντεκολτέ με τη σειρά του αναδεικνύει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά - όπως το πρόσωπο, οι ώμοι, το στήθος και το σχήμα ολόκληρου του σώματος.
Εάν πιστεύετε και εσείς ότι αυτό μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει ένα ένδυμα, δείτε παρακάτω τα βασικά στυλ των ντεκολτέ.
Ρίξτε μια ματιά στις
αναρτήσεις για τον σχεδιασμό ντεκολτέ για ρούχα που ράβετε.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΝΤΕΚΟΛΤΕ - ΜΕΡΟΣ 1ο

1. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΝΤΕΚΟΛΤΕ (T-SHIRT style) – CREWEL NECKLINE
Είναι μια στρογγυλή λαιμόκοψη που κάθεται κοντά στο λαιμό, συνήθως εμφανίζεται σε μπλουζάκια. Καταλήγει συνήθως πάνω από το λαιμό και συνήθως έχει μια φάσα γύρω από αυτό. Κολακεύει μια ποικιλία τύπων σώματος. Για γυναίκες με μεγάλο στήθος, ένα φόρεμα με στρογγυλή λαιμόκοψη που δείχνει λίγο δέρμα ελαχιστοποιεί το μέγεθος του στήθους επιμηκύνοντας τον κορμό σας. Οι γυναίκες με μικρότερο στήθος και με λεπτό μακρύ λαιμό μπορεί να δείχνει υπέροχο.
2. ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΝΤΕΚΟΛΤΕ - JEWEL NECKLINE
Ένα ελαφρώς χαμηλότερο στρογγυλό ντεκολτέ, αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο ντεκολτέ που φαίνεται σε φορέματα, μπλούζες. Ονομάζεται στρογγυλό ντεκολτέ – jewel neckline, γιατί το ντεκολτέ βρίσκεται στο σημείο όπου φοριέται ένα κολιέ. Πολλές φορές δημιουργείται σύγχυση με το στρογγυλό ντεκολτέ (τύπου t-shirt crewel neckline, καθώς είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Αυτό το κλασικό, απλό σχήμα με την γραμμή της λαιμόκοψης κοντά στο πρόσωπο είναι καλύτερο για γυναίκες με μακρύ λαιμό, στενό πρόσωπο, μικρό στήθος ή κεκλιμένους ώμους. Οι γυναίκες με πλούσιο μπούστο θα πρέπει να το αποφεύγουν, καθώς μειώνει την ποσότητα του εκτεθειμένου δέρματος ανάμεσα στο πηγούνι και το στήθος και δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ενός κοντύτερου λαιμού και ενός μεγαλύτερου στήθους.
3. U ΝΤΕΚΟΛΤΕ – U NECKLINE
Η λαιμόκοψη σε σχήμα U, είναι μια παγκόσμια λαιμόκοψη. Το U-Neckline, αλλιώς γνωστός ως λαιμός σέσουλα, πηγαίνει από τους ώμους, μέχρι το στήθος σε σχήμα U. Η γραμμή του λαιμού θα είναι τόσο μεγάλη όσο η βάση του λαιμού. Το βαθύτερο, φαρδύτερο ντεκολτέ αυτού του τύπου είναι κολακευτικό για σχεδόν όλους τους τύπους σώματος. Είτε είστε μικροσκοπικές ή μεγαλόσωμες, αυτό το στυλ επιμηκύνει και αναδεικνύει τους λαιμούς σας. Είναι παρόμοιο με το ντεκολτέ V αλλά στρογγυλεμένο σε στυλ. Ο λαιμός U μπορεί να έρθει σε ποικίλα βάθη και πλάτη, με κάποιο στυλ να ξεκινά πιο κοντά στο λαιμό και άλλα να κινούνται πιο μακριά, προς τους ώμους, δίνοντας μια ευρύτερη γραμμή U. Οι παραλλαγές σας δίνουν επιλογές για περιπτώσεις που αισθάνεστε συντηρητικοί και θέλετε ένα μέτρια καλυμμένο στυλ ή όταν θέλετε να δείξετε περισσότερο μέρος της περιοχής του στήθους σας.
4. ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΝΤΕΚΟΛΤΕ – SQUARE NECKLINE
Ιδανικό για να αναδείξετε την περιοχή του λαιμού και το ντεκολτέ, χωρίς να αποκαλύπτετε πάρα πολλά. Ένας τετράγωνος λαιμός είναι κατάλληλος για τις νεότερες φίλες μας αφού χρειάζεται έναν σφικτό, γυμνασμένο λαιμό και υπέροχο δέρμα. Καλύτερο για: Γυναίκες σε σχήμα αχλαδιού καθώς δίνει στους ώμους μια ευρύτερη εμφάνιση και ισορροπεί τους μεγάλους γοφούς. Επίσης καλό για ευρύτερους και κοντούς λαιμούς καθώς επιμηκύνει το πλαίσιο. Στο στρογγυλό σχήμα προσώπου δημιουργεί την αίσθηση της ισορροπίας.
5. ΝΤΕΚΟΛΤΕ V - V NECKLINE
Είναι ένα σχεδόν τέλειο ντεκολτέ που θα φαίνεται υπέροχο για τους περισσότερους τύπους σώματος, αλλά για ένα σχήμα σώματος μήλου, είναι ένας άσσος στο μανίκι τους.
Το ντεκολτέ V είναι μια γεωμετρικά γωνιακή τομή που πηγαίνει από τους ώμους μέχρι το κέντρο του θώρακα. Η κατακόρυφη κατεύθυνση αυτού του στυλ δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι επιμηκύνει την σιλουέτα. Είναι γενικά κολακευτικό για άτομα με ευρύτερους ώμους και κορμούς, επειδή βοηθούν στην εξισορρόπησή τους οπτικά. Βοηθούν επίσης να επιμηκύνουν τους βραχύτερους λαιμούς καθώς κατευθύνουν τα μάτια προς το κέντρο του σώματος. Ανάλογα με το στυλ σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα ντεκολτέ που τελειώνει είτε ψηλότερα στην περιοχή του θώρακα, στη μέση ή σε ένα ντεκολτέ V που βυθίζεται χαμηλότερα στην προτομή. Δείτε πως να ράψετε ένα λαιμό V στο φόρεμα / μπλούζα σας.
6. ΝΤΕΚΟΛΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ - BOAT NECKLINE
Αυτό το ντεκολτέ ονομάζεται επίσης λαιμόκοψη Bateau. Επίσης γνωστό ως princess neckline, και είναι ιδανικό για την αντιστάθμιση μεγάλων γοφών, καθώς ακολουθεί την καμπύλη του λαιμού. Είναι ένα φαρδύ ντεκολτέ που φτάνει σχεδόν στη γραμμή του ώμου και κάθεται πολύ κοντά στο λαιμό, ψηλά μπροστά και πίσω. Δίνει έμφαση στην γραμμή στήθους, έτσι για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό είναι ένα κολακευτικό στυλ. Είναι ιδανικό ντεκολτέ για σχήμα σώματος αχλάδι (και με μικρή προτομή). Συνιστάται για γυναίκες με μακρύ λαιμό και μικρότερα κεφάλια, καθώς μπορεί να κάνει και τα δύο να φαίνονται ευρύτερα. Θα σας βοηθήσει αν έχετε μικρό στήθος ή ογκώδη χέρια, καθώς τα καλύπτει όμορφα. Δεν ενδείκνυται αν έχετε ευρείς ώμους, επειδή μπορεί να κάνει τους ώμους σας να φαίνονται ακόμη πιο ευρείς. Αποφύγετε το εάν έχετε διπλό πηγούνι.

============

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER