ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΡΟΥΧΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΡΟΥΧΑ
Έχετε κουραστεί να συγχέετε τις οδηγίες ραψίματος; Θέλετε να σχεδιάσετε τα δικά σας ρούχα, αλλά δεν είστε σίγουρες πώς να τα ράψετε μαζί όταν έχετε σχεδιάσει το δικό σας πατρόν;
Υπάρχει μια καθιερωμένη σειρά για την κατασκευή ενδυμάτων. Το έμαθα στα μαθήματα ραπτικής πριν από χρόνια. Έπρεπε να το μάθουμε για να μπορέσουμε να ξέρουμε με ποια σειρά να συνθέσουμε τα πατρόν μας. Επειδή φυσικά τα δικά σας πατρόν δεν συνοδεύονται από οδηγίες, βοηθά πραγματικά να το γνωρίζετε αυτό όταν σχεδιάζετε τα πατρόν σας.
Αυτά τα βήματα που πρόκειται να σας αναφέρω εδώ είναι όχι μόνο για τις επαγγελματίες μοδίστρες αλλά και για εσάς που ράβετε στο σπίτι και που πολλές φορές μπορεί να μπερδεύεστε με τις όποιες κακές γραπτές οδηγίες που συνοδεύουν τα πατρόν της αγοράς ή ακόμα σε περίπτωση που έχετε χάσει το φυλλάδιο οδηγιών του πατρόν σας!
Μόλις κατανοήσετε τη σειρά ραψίματος της κατασκευής ενδυμάτων, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό ολοκληρωμένο βιβλίο ραπτικής ενδυμάτων και είστε έτοιμες να μεγαλουργήσετε. Το μόνο που χρειάζεστε μετά από αυτό είναι ένα καλά σχεδιασμένο πατρόν. Για να μάθετε πώς να ράβετε πραγματικά κάθε μεμονωμένο βήμα, οποιοδήποτε καλό βιβλίο ραψίματος ή αξιόπιστη διαδικτυακή πηγή θα σας διδάξει. Έχω μερικά vintage βιβλία που μου αρέσει να χρησιμοποιώ. Μην αφήνετε τις ανόητες οδηγίες να σας παιδεύουν. Αυτά τα παλαιότερα βιβλία περιέχουν πολύ καλό υλικό.
Και φυσικά, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος να ράψεις ένα ρούχο, καθώς πολλοί δρόμοι μπορούν να οδηγήσουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά είναι ωραίο να γνωρίζουμε την σειρά και να την χρησιμοποιούμε ως ένα πλαίσιο αναφοράς.
Τώρα δείτε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε, ανάλογα με το τι κάνετε. Απλώς παραλείψτε όποια βήματα δεν υπάρχουν στο πατρόν σας.
Βήμα 1- Ράψτε όλα τις πένσες και πιέτες.
Βήμα 2 - Ράψτε όλες τις γραμμές στυλ που είναι οποιαδήποτε ραφή εκτός από τους ώμους, μασχάλες ή τις πλευρικές ραφές.
Βήμα 3 – Σιδερώστε την αυτοκόλλητη καρίνα σε όλα τα κομμάτια που το χρειάζονται
Βήμα 4 - Ράψτε τις τσέπες.
Βήμα 5 - Ράψτε όλα τα φερμουάρ εκτός από το φερμουάρ του φορέματος.
Βήμα 6 - Ράψτε τις ραφές των ώμων.
Βήμα 7- Ράψτε τις πλευρικές ραφές.
Βήμα 8- Προετοιμάστε τον γιακά. Αλλά μην τον ράψετε ακόμα στο ένδυμα που ράβετε.
Βήμα 9 - Προετοιμάστε τα μανίκια. Ράψτε πλακέτες, μανσέτες ή ελαστικά στα μανίκια και ράψτε την κεντρική ραφή του μανικιού. Αλλά μην τα ράψετε ακόμα στο ένδυμα που ράβετε.
Βήμα 10- Ράψτε τον γιακά στο ένδυμα.
Βήμα 11 - Ράψτε τα καθαρίσματα στο μπούστο.
Βήμα 12- Τοποθετήστε τα μανίκια.
Βήμα 13- Συνδέστε το μπούστο με την φούστα στη μέση εάν ράβετε φόρεμα
Βήμα 14 - Τοποθετήστε τη ζώνη μέσης εάν ράβετε φούστα ή παντελόνι.
Βήμα 15- Ράψτε το φερμουάρ στο φόρεμα.
Βήμα 16 - Ράψτε τα στριφώματα.
Βήμα 17 - Ράψτε κουμπιά και κουμπότρυπες.
Και να είστε σίγουρες ότι θα έχετε ένα ρούχο που θα φαίνεται σαν να έχει ραφτεί από επαγγελματία.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER