ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΟΡΤΑΤΙΦ

ΠΟΡΤΑΤΙΦ
Χρησιμοποιώντας παλιά υλικά και αυτοσχεδιάζοντας μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα πράγματα. Για παράδειγμα το πορτατίφ που έφτιαξα.
Ένα μαύρο καπέλο απομεινάρι από κάποιο παλιό πορτατίφ που καταστράφηκε, κομμάτι από μία παλιά κουρτίνα και ένα άδειο μπουκάλι Tia Maria, ήταν τα βασικά υλικά για το πορτατίφ μου. Το μπουκάλι το έδωσα στον άντρα μου και άνοιξε την τρύπα για το καλώδιο του ρεύματος με το τρυπάνι.
ΠΩΣ ΤΡΥΠΑΜΕ ΓΥΑΛΙ
Ξέρετε πως τρυπάμε γυαλί χωρίς να σπάσει και να γίνει κομμάτια? Σημειώστε ότι για να τρυπήσετε γυαλί, χρειάζεστε ένα ειδικό τρυπάνι γυαλιού με μεταλλικό σκληρυμένο άκρο κοπής ή ένα ειδικό τρυπάνι με διαμάντι που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με εργαλεία, είδη για μαστορέματα κλπ. Kοστίζει ελάχιστα και προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε κοινό ηλεκτρικό τρυπάνι. Βάζουμε το μπουκάλι σε μία λεκάνη και το καλύπτουμε με νερό, έτσι ώστε το σημείο που τρυπάμε να βρίσκεται μέσα στο νερό κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Προσοχή, μόνο η μύτη του τρυπανιού μπαίνει στο νερό. Μην βάλετε μέσα στο νερό κάποιο σημείο του τρυπανιού που έχει ρεύμα.
Εκτός από το γυάλινο μπουκάλι  θα χρειαστείτε ένα καλώδιο με ντουί και διακόπτη για το επιτραπέζιο φωτιστικό σας που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό. Εγώ δεν τα χρειάστηκα καθώς ήταν και αυτά απομεινάρια του παλαιού φωτιστικού που είχε καταστραφεί.
ΚΑΠΕΛΟ ΠΟΡΤΑΤΙΦ
Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι ξεχωριστό και να έχει την σφραγίδα μας, ειδικά οι χώροι όπως το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο. Τα καπέλα φωτιστικών σου προσφέρουν λοιπόν αυτό ακριβώς αφού με λίγα υλικά και πολλές φορές ανέξοδα διακοσμείς ένα δωμάτιο και του δίνεις άλλη πνοή. Βεβαίως όλοι εσείς που παρακολουθείτε το μπλόκ μου γνωρίζετε ότι μου αρέσει πολύ να ντύνω καπέλα φωτιστικών, σύμφωνα φυσικά με το προσωπικό μου γούστο. Είναι ένα έργο πολύ δημιουργικό και θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε μόνες σας να φτιάξετε το φωτιστικό που σας ταιριάζει και που θα ξεχωρίζει με το μοναδικό του σχέδιο!
Για το σημερινό έργο χρησιμοποίησα ένα κομμάτι από κάποια παλιά κουρτίνα που είχε πάρει την άγουσα για τον κάλαθο των αχρήστων. Έφτιαξα ένα πατρόν από το καπέλο και έκοψα τα αντίστοιχα κομμάτια. Τα κόλλησα επάνω στο καπέλο με κόλλα ραπτικής, και τα γύρισα λίγο προς τα μέσα στις επάνω και κάτω πλευρές. Από την μέσα πλευρά επάνω και κάτω και τις τέσσερις πλευρές του πορτατίφ, ασφάλισα το ύφασμα της κουρτίνας με κορδέλα την οποία πάλι κόλλησα με την κόλα ραπτικής. Τελειώνοντας στις τέσσερις γωνίες επίσης κόλλησα με κόλλα ραπτικής δαντέλα και έτσι καλύφθηκε κάθε πιθανόν λάθος.
Εδώ κανονικά θα είχα τελειώσει αν δεν διαπίστωνα πρόβλημα στην ετικέτα του μπουκαλιού. Προφανώς κατά την διάρκεια ανοίγματος της τρύπας για το καλώδιο, το τρυπάνι ξέφυγε κάπως και κατέστρεψε ένα κομμάτι της επιφάνειας της ετικέτας. Ευτυχώς λόγω της εμμονής μου με τις κατασκευές, έχω στο σπίτι διάφορα υλικά και έτσι βρήκα αυτό που νόμιζα ότι ταίριαζε και το κόλλησα στο μπουκάλι με το πιστόλι της σιλικόνης.
Ε, ναι, εδώ τελείωσα!
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER