ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ- ΤΥΠΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ- ΤΥΠΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟ
Συμβουλές για ντύσιμο ανά τύπο σώματος.
Σήμερα ξεκινάμε μία σειρά για τους τύπους σώματος και το ντύσιμο που τους κολακεύει. Στο σημερινό πρώτο μέρος θα ασχοληθούμε για τον τύπο τρίγωνο ή αχλάδι.
Μέρος πρώτο : Τρίγωνο σχήμα
Είστε το είδος του ατόμου που θα πάει και θα επιλέξει ένα φόρεμα ή ένα σχέδιο για ράψιμο, επειδή έχετε δει την αγαπημένη σας ηθοποιό να το φοράει; Συνήθιζα να το κάνω αυτό. Αλλά τώρα ξέρω ότι όταν επιλέγω κάποιο πατρόν για τα ρούχα μου, δεν πρέπει να ξεχνάω ποια είμαι και πώς είμαι.
Δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι πρέπει να έχω ένα μαθηματικά αναλογικό σώμα και ούτε εσείς πρέπει να έχετε. Ωστόσο, η συνειδητοποίηση των ιδιαιτεροτήτων του σώματός σας είναι απαραίτητη πριν επιλέξετε τα ρούχα που πρέπει να φοράτε. Όταν ράβετε τα δικά σας ρούχα, εκτιμάτε το σώμα που έχετε και προσαρμόζετε το πατρόν ώστε να σας ταιριάζει, αντί να ανησυχείτε συνεχώς για τον τρόπο που δείχνουν τα ρούχα που αγοράσατε από κάποιο κατάστημα.


Τρίγωνο ή αχλάδι, ανεστραμμένο τρίγωνο, ορθογώνιο, κλεψύδρα, οβάλ ή μήλο, σωλήνας ή ψηλόλιγνη σιλουέτα, petite, γεμάτη σιλουέτα, κοντόχοντρη σιλουέτα.
Το βασικό που πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε το επόμενο φόρεμα σας είναι να ρίξετε μια ματιά στον εαυτό σας πρώτα στον καθρέφτη και να αναλύσετε την σιλουέτα σας. Είσαι ψηλή ή κοντή; Έχετε ψιλό ή γεμάτο σώμα; Η κάθε μία μας έχει ένα ξεχωριστό σχήμα σώματος και αυτό το σχήμα έχει κάποιες δικές της ιδιαιτερότητες (μεγάλο μπούστο, χωρίς μέση, είναι ιδιαιτερότητες; ΝΑΙ!!!) που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τα ρούχα σας. Εάν γνωρίζετε τον τύπο του σώματος σας, μπορείτε να επιλέξετε το στυλ που θα τονίζει τα θετικά σας χαρακτηριστικά και θα σας κολακεύει ενώ παράλληλα θα καλύπτει τις αρνητικές πτυχές της φιγούρας σας. Ο στόχος του σωστού ενδύματος είναι να επιτυγχάνει ισορροπία και αναλογία.
Διαβάστε παρακάτω για μερικές συμβουλές για ντύσιμο ανάλογα με το σχήμα του σώματός σας.
Τρίγωνο σχήμα
(Ονομάζεται επίσης σχήμα, αχλάδι)


Το χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος είναι ότι το άνω σώμα είναι στενότερο από το κάτω, δηλαδή έχει τους ώμους στενότερους από την περιφέρεια. Η περιφέρεια θα είναι ευρύτερη κυρίως στους γλουτούς και τους μηρούς. Ένα μικρό ή μεσαίο στήθος είναι χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος.
Πώς να ντύσετε ένα σχήμα σώματος τριγώνου
Για αυτό το σχήμα, πρέπει να δημιουργήσουμε μια οπτική ισορροπία μεταξύ του στενού άνω σώματος και του ευρύτερου κάτω σώματος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφιστώντας ή τονίζοντας την προσοχή στο άνω σώμα.
Φορέστε μεγάλα και φανταχτερά κοσμήματα στον λαιμό, μπλούζες ή φορέματα στράπλες- off shoulder και ακόμη χαώδη ντεκολτέ για να τραβήξετε την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος. Τα πουκάμισα ταιριάζουν πολύ σε αυτόν τον τύπο σώματος. Μην φοράτε εμπριμέ ή πολύχρωμα ρούχα στο κάτω μέρος του σώματος.
Φοράτε παντελόνια σε ίσια γραμμή ή Boot cut στυλ. Στην ουσία πρέπει να σκιαγραφήσετε μία σιλουέτα γραμμής Α.
Οποιεσδήποτε πιέτες, διακοσμητικά όπως κέντημα θα πρέπει να είναι στην κορυφή και όχι στο παντελόνι ή στις φούστες. Ανασηκωμένα κολάρα, έντονα κοσμήματα, διακοσμητικά και διακοσμητικά στο μπούστο μπορούν να τραβήξουν το μάτι προς τα πάνω και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου πλάτους στο πάνω μέρος του σώματος. Οι βάτες δίνουν επίσης το ίδιο αποτέλεσμα.
Τα ισχία και οι μηροί πρέπει να υποβαθμίζονται με σκούρα χρώματος υφάσματα ή υφάσματα με μικρές εκτυπώσεις.


Το στράπλες- off shoulder στυλ είναι ένα πολύ κατάλληλο, λαμπερό στυλ για έναν τύπο σώματος αχλαδιού. Τα μανίκια με βολάν ενδείκνυνται επίσης καθώς προσθέτουν όγκο στους ώμους.
Αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα στο κάτω μέρος. Το σκούρο ύφασμα είναι κατάλληλο να φορεθεί στο κάτω μέρος για αυτόν τον τύπο σώματος. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε ανοιχτόχρωμο τοπ φορέστε ένα σκούρο παντελόνι ή φούστα Οι ρίγες ή η εκτύπωση στο πάνω μέρος του σώματος και ένα πιο σκούρο, απλό παντελόνι είναι μία πολύ καλή επιλογή για αυτό το σχήμα σώματος.
Τα φορέματα πρέπει να είναι καλά τοποθετημένα στη μέση, καθώς αυτό το σχήμα έχει μικρή μέση και πρέπει να τονίσετε αυτό το πλεονέκτημα.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER