ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

VINTAGE ΑΝΘΟΣΤΗΛΗ

VINTAGE ΑΝΘΟΣΤΗΛΗ
Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε μια καταπληκτική ανθοστήλη.
Το χόμπι του άντρα μου είναι η επισκευή και δημιουργία vintage επίπλων. Κατά καιρούς μαζεύει στην αποθήκη διάφορα παλιά έπιπλα χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Και έρχεται κάποια στιγμή που στο μυαλό του δημιουργεί εικόνες που και πως μπορεί να τα αξιοποιήσει, είτε ολόκληρα όπως είναι αφού τα επισκευάσει, είτε μέρη από αυτά.
Είχε λοιπόν στην αποθήκη δύο παλιές διαλυμένες vintage καρέκλες, οι οποίες και αποτέλεσαν την έμπνευση για την ανθοστήλη αυτή. Τις κρατούσε σκεπτόμενος ότι ίσως κάποτε στο μέλλον τις χρειαζόταν για να αντικαταστήσει τα πόδια σε κάποιες παρόμοιες καρέκλες που έχουμε σπίτι.
Ο καιρός όμως περνούσε και είχε παραστεί η ανάλογη ανάγκη. Τις έβρισκε διαρκώς μπροστά του όταν έμπαινε στην αποθήκη και σκέφτηκε να απαλλαγεί από αυτές για να μην του πιάνουν τον χώρο.
Δεν το αποφάσιζε όμως καθώς ήταν από καταπληκτικά ξύλα με χειροποίητα σκαλίσματα. Πριν δύο- τρεις ημέρες έπεσε πάλι πάνω τους και τότε του ήρθε η υπέροχη σκέψη να δημιουργήσει με τα πίσω πόδια της πλάτης των καρεκλών μία ανθοστήλη. Έβγαλε τα πίσω πόδια και τα κομμάτια με τα σκαλίσματα και ξεκίνησε δουλειά. Δείτε πως ήταν πριν.
Τα έτριψε, τα στόκαρε, έφτιαξε με ότι ξύλα είχε τα οριζόντια κομμάτια. Στις φωτογραφίες αυτές βλέπετε στιγμιότυπα από την διαδικασία.
Το κακό είναι ότι δεν σκέφτεται σχεδόν ποτέ να βγάλει φωτογραφίες το πριν, την διαδικασία και μετά και εγώ δεν τον προλαβαίνω πάντα σε όλες τις φάσεις να αποθανατίσω την αξιόλογη δουλειά που κάνει, οπότε οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι ότι πρόλαβα να τραβήξω. Στην συνέχεια την έτριψε πάλι με γυαλόχαρτο, την καθάρισε και την έβαψε.
Δείτε πόσο απαράμιλλη δουλειά έκανε.
Πως σας φαίνεται? Δεν είναι θεσπέσια?
Είμαι πολύ περήφανη για αυτόν γιατί φτιάχνει μοναδικά πράγματα, πραγματικά αριστουργήματα, και πολύ εμπνευσμένα. Συμφωνείτε?
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER