ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΦΟΥΣΤΑ ΤΟΥΛΙΠΑ

ΦΟΥΣΤΑ ΤΟΥΛΙΠΑ
Είμαι ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας οδηγίες για το ράψιμο μίας ιδιαίτερα θελκτικής φούστας, της φούστας τουλίπα.
Ιδανική για την άνοιξη και το καλοκαίρι και θα διαπιστώσετε πόσο απλό και εύκολο έργο ραπτικής είναι! Χρησιμοποιήθηκε ένα πραγματικά όμορφο μαλακό πλεκτό ύφασμα, αλλά αυτό θα ήταν τέλειο επίσης σε δαντέλα με φόδρα!
Ελπίζω να σας αρέσει!
Θα χρειαστούν:
2 μέτρα από πλεκτό ύφασμα
Φαρδιά ελαστική ζώνη
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Για να κάνετε τα μαθηματικά και να υπολογίσετε πόσο πρέπει να κόψετε την φούστα σας στην μέση δείτε τις οδηγίες που δίνονται στην ανάρτηση ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΛΟΣ ΦΟΥΣΤΑΣ, αλλά και αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή από τοBy Hand London.
Επειδή όμως για αυτό το στυλ, επικαλύπτεται η εμπρός πλευρά, προσθέστε στη μέτρηση της μέσης σας το μισό από αυτό έχετε μετρήσει. Δηλαδή αν η μέτρηση της μέσης σας είναι 60 εκ, προσθέστε ακόμα 30 εκ, συνολικά 90 εκ θα είναι η μέση της φούστας σας. Καταγράψτε το αποτέλεσμα σε χαρτί.
Διπλώστε το ύφασμα σας στο μισό δύο φορές. Κόψτε τον κύκλο μέσης σύμφωνα με τους υπολογισμούς σας. Μετρήστε από τη νέα μέση το μήκος που θέλετε και κόψτε κυκλικά. Κόψτε μια από τις τσακίσεις.
Ξεδιπλώστε τη φούστα σας και κόψτε μια ωραία καμπύλη κατά μήκος του μπροστινού μέρους της φούστας μέχρι το στρίφωμα.
Επικαλύψτε τις δύο άκρες σας και δοκιμάστε την γύρω από τη μέση σας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσαρμόσετε τις καμπύλες.
Σε αυτό το σημείο, στριφώστε την φούστας σας! 
Επικαλύψτε ξανά τη φούστα σας και στερεώστε τη με καρφίτσες στη θέση της! Τρυπώστε με μια βελονιά ζιγκ ζαγκ. 
Πάρτε την φαρδιά ελαστική σας ζώνη και μετρήστε γύρω από τη μέση σας έτσι ώστε να ταιριάζει άνετα.
 Ράψτε τα ακατέργαστα άκρα της ελαστικής μέσης μαζί.
Καρφιτσώστε την ελαστική ζώνη  σας γύρω από τη μέση της φούστας και ράψτε με βελονιά ζιγκ ζαγκ. Και αυτό ήταν όλο. Όπως σας είπα ήταν ένα πολύ γρήγορο και εύκολο έργο. Συμφωνείται?
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER