ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΚΑΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

ΚΑΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Αγαπάμε όλοι τις εύκολες μεταποιήσεις, και αυτή είναι μία εύκολη μεταποίηση που μας επιβραβεύει με ένα εντυπωσιακό φόρεμα. 
Με λίγες μικροδιορθώσεις, μπορείτε από ένα μεγάλο μουντό αντρικό πουκάμισο να πάρετε ένα ριχτό φόρεμα και θα σας δείξω πώς!
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ:
- Αντρικό πουκάμισο
- Ραπτομηχανή
-
 Λάστιχο φάρδους 2 εκ
- Ψαλίδι ή περιστροφικός κόφτης
 - Σίδερο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Επιλέξτε το πουκάμισό σας, θα χρησιμοποιούσα κάτι που να το αισθάνομαι χαλαρό, δεν χρειάζεται να είναι τρελά τεράστιο, αλλά αυτό είναι μόνο θέμα προτίμησης. Όλα τα πουκάμισα έχουν επίσης διαφορετικά μήκη, οπότε κρατήστε το πουκάμισο 2-3 εκ περίπου κάτω από τους ώμους σας και θα πάρετε κάποια ιδέα για το ποιο θα μπορούσε να είναι το μακρύτερο δυνατό μήκος όταν θα μετατραπεί σε φόρεμα (εσείς τα ψηλότερα κορίτσια μπορεί να θέλετε να προσθέσετε κάποιο έξτρα βολάν για το επιπλέον αναγκαίο μήκος). 
ΕΝΤΑΞΕΙ! Ξεκινήστε κόβοντας ευθεία στο πάνω μέρος του πουκάμισου κάτω από το κολάρο. Θυμηθείτε ότι όσο υψηλότερα ή χαμηλότερα κόβετε είναι μία κίνηση που θα επηρεάσει το μήκος του φορέματος σας, γι 'αυτό κόψτε όσο πιο κοντά μπορείτε στο κάτω μέρος του κολάρου, αν χρειάζεστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μήκος.
Μόλις τελειώσετε με την κοπή σας, γυρίστε το πουκάμισο το μέσα - έξω και διπλώστε μέσα την κορυφή από την άκρη 3-4 εκ.
 Θα παρατηρήσετε ότι αυτό είναι εύκολο να το κάνετε εμπρός και πίσω, αλλά γίνεται λίγο δύσκολο στις πλευρές όπου βρίσκονται τα μανίκια. Δεδομένου ότι αυτή η περιοχή μοιάζει περισσότερο με "V", δηλαδή δεν είναι τόσο επίπεδη όταν το διπλώνετε και μοιάζει κάπως τσαλακωμένο, αλλά αυτό είναι εντάξει! Όλο αυτό θα είναι μη ορατό όταν προσθέσουμε το λάστιχο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Ράψτε σε όλη την κορυφή με ένα περιθώριο ραφής ½ εκ αφήνοντας ένα άνοιγμα 3 εκ ώστε να μπορείτε να προσθέσετε το λάστιχο σας. Μετρήστε γύρω από τους ώμους σας όπου θέλετε το φόρεμα να καθίσει και κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο λίγα εκατοστά περισσότερο από αυτό το μήκος. Πιάστε το λάστιχο με μία παραμάνα στο ένα άκρο και περάστε την μέσω του τούνελ που δημιουργήσατε στο πάνω μέρος του φορέματος. Μόλις βγάλετε το λάστιχο από το τούνελ, πιάστε με την παραμάνα τις δύο άκρες του μαζί και δοκιμάστε το φόρεμα, για να αποφασίσετε πόσο μικρότερο ή πόσο σφιχτό το θέλετε.
Μόλις έχετε το σωστό μήκος, κόψτε το λάστιχο έτσι ώστε τα άκρα να επικαλύπτονται 2 εκ και στις δύο πλευρές και ράψτε τις δύο άκρες του μαζί.
 Ράψτε επίσης το κενό που είχατε αφήσει στο τούνελ για να περάσετε το λάστιχο. Εάν τα μανίκια του πουκάμισου είναι πολύ φαρδιά για εσάς, μπορείτε να τα στενέψετε, για να τα κάνετε λίγο πιο εφαρμοστά. Κόψτε το επιπλέον ύφασμα μετά το ράψιμο. Για να φτιάξετε τις τιράντες, κόψτε δύο λωρίδες από ύφασμα πλάτους 2,5 εκ από την κορυφή του γιακά που κόψατε, οι οποίες πρέπει να είναι 5 εκ μακρύτερες από το μήκος που θέλετε οι τιράντες σας να έχουν ραμμένες στο φόρεμα σας. 
 Διπλώστε τις ακατέργαστες άκρες της κάθε τιράντας 2,5 εκ και καρφιτσώστε τις στο φόρεμα εμπρός και πίσω. Προβάρετε το φόρεμα μόνο για να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει η τοποθέτηση και ράψτε τις.
Γενικά, πιστεύω ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε μια νέα ζωή σε ένα πουκάμισο και μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για να φτιάξετε ένα φόρεμα για μικρά παιδιά.
 
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER