ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΦΟΥΣΚΑ ΜΑΝΙΚΙ

ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΦΟΥΣΚΑ ΜΑΝΙΚΙ
Τα μανίκια φούσκα έχουν κάνει δυναμικά την επανεμφάνιση τους στις τελευταίες τάσεις της μόδας.
Μανίκια καμπάνα, μανίκια με φραμπαλάδες, μανίκια με σούρες, με βολάν και μανίκια φούσκα βρίσκονται σχεδόν παντού. Ένα από τα πιο ρομαντικά είναι το μανίκι φούσκα.
Ράβω λευκή δαντελένια μπλούζα με μανίκι φούσκα.
Η κατασκευή ενός μανικιού φούσκα δεν είναι πολύ διαφορετική από ένα κανονικό μανίκι. Αρχίζετε με μια απλή κατασκευή μανικιού και στη συνέχεια μαζεύετε το πλάτος. Η κορυφή του μανικιού θα πρέπει να είναι ελαφρώς ευρύτερη ώστε να συμβάλλει στην εξισορρόπηση της φούσκας στην μανσέτα.  Μόλις έχετε ράψει το μανίκι όπως θα κάνατε κανονικά, το μαζεύετε στην μανσέτα και θα έχετε σαν αποτέλεσμα μια φούσκα. Ο συνδυασμός του μανικιού φούσκας με ένα ύφασμα δαντέλας απαιτεί λίγο περισσότερο επεξεργασία στην βάση του μπροστινού μέρους για να δημιουργηθεί το κυματιστό τελείωμα, αλλά απλοποιεί τη διαδικασία ραψίματος συνολικά. Δημιουργώντας με το ψαλίδι σας βέβαια το κυματιστό τελείωμα στον κορμό και στα μανίκια, μπορείτε να αποφύγετε τα στριφώματα των μανικιών και του κάτω μέρους του πουκάμισου! Αποτελεί επίσης ένα πολύ ρομαντικό και girly outfit. Πάρτε ένα μπλουζάκι που έχετε ήδη, δημιουργήστε το πατρόν του μπούστου και ξεκινήστε να εργάζεστε ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες!
Ράβω λευκή δαντελένια μπλούζα με μανίκι φούσκα.
Προμήθειες:
2 μέτρα από λευκή δαντέλα
1 μέτρο πλάτους 5 εκ λευκή κορδέλα
Λευκή κλωστή
Ραπτομηχανή
Καρφίτσες
Ψαλίδι
Μεζούρα
Μπλουζάκι για να χρησιμοποιηθεί ως πατρόν
Χρόνος:
3-4 Ώρες
Δυσκολία:
Εύκολο / Μεσαίο
Τοποθετήστε το ύφασμα σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και διπλώστε το στο μισό πλάτος. Διπλώστε ένα μπλουζάκι σας επίσης στο μισό, έτσι ώστε η τσάκιση της μπλούζας σας και του υφάσματος να ευθυγραμμίζονται. Κόψτε με περιθώριο ραφής 2 εκ το μπροστινό μέρος της μπλούζας. Επαναλάβετε με το πίσω μέρος.
Για να δημιουργήσετε τα μανίκια, αναδιπλώστε το ύφασμα στο μισό με τις άκρες ευθυγραμμισμένες στο κάτω μέρος. Μετρήστε το μήκος της οπής του βραχίονα σας στα κομμάτια εμπρός και πίσω που μόλις κόψατε. Προσθέστε αυτές τις δύο μετρήσεις μαζί και προσθέστε 15 εκ. Αυτό θα είναι το πλάτος του μανικιού σας. Μετρήστε από την κορυφή του βραχίονα-στον ώμο- ως τον καρπό σας. Αυτό θα είναι το μήκος του μανικιού σας. Προσθέστε 18 εκ σε αυτή τη μέτρηση και αυτό θα είναι το μήκος του μακρύτερου τμήματος του μανικιού. Σχεδιάστε το σχήμα του μανικιού με βάση τις μετρήσεις που πήρατε και κόψτε για να φτιάξετε δύο μανίκια.
Τοποθετήστε το εμπρός στο πίσω με τους ώμους παραλληλισμένους με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί. Καρφιτσώστε και ράψτε.


Πάρτε το ύφασμα του μανικιού και δημιουργήστε πενσάκια κατά μήκος του κέντρου της καμπύλης μέχρι να έχει το ίδιο μήκος με το άνοιγμα της οπής της μασχάλης, καρφιτσώστε και ράψτε τα για να τα ασφαλίσετε.

Ανοίξτε το μπούστο με την καλή πλευρά του υφάσματος στραμμένη προς τα επάνω. Τοποθετήστε κάθε κομμάτι μανίκι σε ευθυγράμμιση με την οπή του βραχίονα του μπούστο με την καλή πλευρά του μανικιού να αγγίζει τη καλή πλευρά του μπούστο. Καρφιτσώστε τα μαζί και ράψτε κατά μήκος των καρφιτσών για να συνδέσετε και τα μανίκια με το μπούστο.
Ολοκληρώστε την ραφή της μπλούζας ράβοντας τις πλαϊνές ραφές και τις κεντρικές ραφές στα μανίκια.  Θα μείνει με μια κορυφή μανικιών καμπάνα με μανίκια ώμων ρουφηξιών σε αυτό το σημείο.
Για να δημιουργήσετε το μανίκι φυσαλίδας, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη βελόνα για να βιδώσετε τη κορδέλα σας 1/8 "μέσω της δαντέλας περίπου 2" από την άκρη της μανσέτας. Περάστε τις κορδέλες στη βάση των μανικιών, και δέστε τις σε φιόγκους. Και τελειώσατε.

Αυτό το σεμινάριο δημιουργήθηκε από τη Julia Bleck της  Sew Bake Decorate

=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER