ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ
Μία όμορφη μπλούζα με ψηλό λαιμό και κοφτούς ώμους θα ράψουμε σήμερα.
Η διαδικασία δεν είναι πολύ περίπλοκη και εάν φτιάχνετε μια για εσάς δείτε τις παρούσες μετρήσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να τις προσαρμόσετε για να ταιριάζουν στο δικό σας σώμα.  Για την μπλούζα, χρησιμοποιήθηκαν  μερικά υπολείμματα που υπήρχαν από κόκκινο πουά σιφόν και επειδή το ύφασμα είναι διαφανές,  πρέπει να φοριέται με κάτι κάτω από αυτό, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα άλλο μη διαφανές ύφασμα, ώστε να μπορεί να φοριέται μόνη της.
Με μια λεπτή σατέν μαύρη κορδέλα έγινε ο βρόγχος και χρειάστηκε επίσης ένα μαύρο κουμπί.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ:
1.  Εμπρός : Το πλάτος για αυτό το κομμάτι είναι η μέτρηση του κορσάζ σας στην περιοχή του στήθους από μασχάλη σε μασχάλη, προσθέστε στη μέτρησή αυτή 2,5 εκ σε κάθε πλευρά για το δίπλωμα, συν 4 εκ σε κάθε πλευρά για άνεση. Επομένως, πρέπει να προσθέσετε 9 εκ στο εμπρός του κορσάζ σας για να πάρετε το πλάτος. Για το μήκος μετράμε από την γραμμή των ώμων ως την περιφέρεια, και προσθέτουμε 6 εκ για το κάτω γύρισμα, το balloon. Το πλάτος του λαιμού είναι η μέτρησή από ώμο σε ώμο, και επειδή υπάρχουν κάποιες πτυχές στο εμπρός χαμηλώνουμε το κόψιμο στο λαιμό περίπου 4 εκ.
2.  Πίσω πλάτη : Η πλάτη είναι βασικά το ίδιο κομμάτι, αλλά χωρίς το χαμήλωμα των περ. 4 εκ. του λαιμού και με μια τομή στο κέντρο.
3.  Λωρίδα για το κάτω μέρος : Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το κομμάτι ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάστιχο στο κάτω μέρος για το αποτέλεσμα του balloon. 
4.  Λωρίδα λαιμού μπροστά : Μετρήστε γύρω από το λαιμό σας και προσθέστε 5 εκ. για τις πτυχές.
5.  Λαιμόκοψη πίσω : Ίδιο με το μπροστινό κομμάτι.
6.  Πιέτες λαιμού : το μήκος εξαρτάται από το πόσο πλούσιο θέλετε το λαιμό, συνήθως δύο φορές τη μέτρηση της λωρίδας λαιμού εμπρός και πίσω, και 7,5 εκ. πλάτος.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
1 - Πρώτα πρέπει να ράψετε τα κομμάτια 1 και 2 μαζί. Τοποθετήστε τις καλές πλευρές μαζί. Διπλώστε προσεκτικά τις πλαϊνές πλευρές, καρφιτσώστε και ράψτε.
2 - Τώρα είναι η ώρα, να ράψετε τους ώμους.
3 – Μπορείτε αν επιθυμείτε αντί να γαζώσετε απλά τους ώμους, να χρησιμοποιήσετε την εναλλακτική λύση του χειροποίητου ρελιού από μια λωρίδα υφάσματος και να τελειώσετε τους ώμους όπως φαίνεται στο γραφικό.
4 - Όπως ανέφερα παραπάνω, για την λωρίδα του κάτω μέρους μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε λάστιχο, ή να φτιάξετε μία στενή ζώνη και να την δένετε στο πλάι.
5 - Διπλώστε το κάτω μέρος και ράψτε ένα τούνελ με 2 ανοίγματα στο πλάι ώστε να περάσει μέσα η στενή ζώνη ή το λάστιχο και να έχω καθαρό φινίρισμα.
6 - Διπλώστε το κομμάτι 6 που θα χρησιμοποιήσετε για τις πιέτες λαιμό στο μισό, ράψτε με τη μεγαλύτερη βελονιά που διαθέτει η ραπτομηχανή σας και μετά τραβήξτε το επάνω κλωστή σας για να δημιουργήσετε την σούρα του βολάν, έτσι ώστε να έχει το ίδιο μήκος με τα κομμάτια 4 και 5.
7 - Φτιάξτε ένα σάντουιτς με το κομμάτι 4 στο κάτω μέρος, το κομμάτι 6 στο κέντρο και το κομμάτι 5 στην κορυφή, όλες οι καλές πλευρές του υφάσματος πρέπει να βλέπουν προς τα μέσα. Ράψτε στην άκρη της πλευράς εκεί που σουρώσατε για να δημιουργήσετε τα βολάν.
8 - Γυρίστε τα κομμάτια έτσι ώστε το βολάν να είναι στην κορυφή, διπλώστε τις άκρες των τεμαχίων 4 και 5 προς τα μέσα όπως το γραφικό.
9 - Ράψτε την κορδέλα για τον βρόγχο του κουμπιού σας και διπλώστε όλες τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να είναι όλες καθαρές, καρφιτσώστε όταν απαιτείται. Προσθέστε τον λαιμό του εμπρός κορσάζ στο κέντρο της πτυχής, μετρήστε για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα κομμάτια σας είναι κεντραρισμένα, σουρώστε όσο χρειάζεται για να έχετε το αποτέλεσμα της σούρας. Μόλις είστε ικανοποιημένες με αυτό που βλέπετε, ράψτε το μαζί.
10 - Προσθέστε το κουμπί στο πίσω μέρος και είστε έτοιμες!
Καλά ραψίματα.
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER