ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΜΙΑ ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΥΣΤΑ 
Είναι πολύ εύκολο να ράψετε μόνες σας μία κρουαζέ φούστα.
Ίσως είναι μια από τις ευκολότερες φούστες που μπορείτε να φτιάξετε, γιατί θα χρειαστείτε μόνο ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι μία από τις φούστες που θα φορέσετε αυτό το καλοκαίρι πολύ. Για να φτιάξουμε αυτήν τη φούστα θα χρειαστούμε τη μέτρηση της περιφέρειας μας και το μήκος της φούστας, το οποίο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την επιθυμία μας. 
 Όταν έχουμε καταγράψει αυτές τις μετρήσεις μπορούμε να κόψουμε ένα ορθογώνιο με αυτά τα μέτρα. Το ύφασμα που ενδείκνυται να χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι λινό, ρεγιόν, κρεπ ή οποιοδήποτε άλλο ύφασμα που μας αρέσει. Ελπίζω να βρείτε χρήσιμες τις βήμα προς βήμα οδηγίες και να τις εφαρμόσετε επίσης για να φτιάξετε αυτήν την κρουαζέ φούστα. Όπως λέω, είναι πολύ, πολύ εύκολο να γίνει, μιας και εδώ το πατρόν δεν είναι απαραίτητο. Ξεκινάμε από ένα ορθογώνιο κομμάτι ύφασμα με συγκεκριμένες μετρήσεις και μερικά άλλα υλικά. Εάν είστε αρχάριες στην ραπτική αυτό είναι ένα εύκολο έργο, καθώς αποτελείται μόνο από ευθείες ραφές και θα δείτε ότι θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο και γρήγορα έργο είναι και αυτό θα σας ενθαρρύνει να ράβετε όλο και περισσότερο. 
Οδηγίες βήμα-βήμα για να ράψετε κρουαζέ φούστα μόνες σας γρήγορα και εύκολα. 
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα ακόλουθα:
  • 1 μέτρο ύφασμα 
  • Βελόνες 
  • Κλωστή 
  • Μεζούρα 
  • Ψαλίδι 
  • Ραπτομηχανή 
Οι μετρήσεις που χρειάζονται για την φούστα, όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, είναι απλά ένα ορθογώνιο με αυτές τις μετρήσεις.
 1 ½ φορά η μέτρηση της περιφέρειας X μήκος φούστας. Στις μετρήσεις προσθέτουμε περιθώριο ραφής 1,5 cm περίπου. Όταν έχουμε αυτές τις μετρήσεις μπορούμε να κόψουμε το ορθογώνιο με τα μέτρα που ήδη έχουμε λάβει συν τα περιθώρια ραφής. Παίρνουμε τις δύο πλαϊνές πλευρές του ορθογωνίου και κάνουμε διπλό στρίφωμα από ένα εκατοστό και τα ράβουμε με ένα απλό ίσιο γαζί. Εκτός από το ορθογώνιο θα χρειαστούμε μια λωρίδα υφάσματος για την ζώνη μέσης πλάτους 9 εκατοστών και μήκους ίσο με τη μέτρηση της περιφέρειας επί τρεις φορές συν 10 εκατοστά. Καθώς αυτή η μέτρηση είναι πιθανώς μεγαλύτερη από το πλάτος του υφάσματος, θα πρέπει να ενώσουμε δύο λωρίδες ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Αφού ενώσουμε με μια απλή ραφή τις λωρίδες, σιδερώνουμε τη ραφή ανοιχτή. Τοποθετούμε το κομμάτι της φούστας με τη καλή πλευρά προς τα πάνω και τη ζώνη της μέσης με τη καλή πλευρά προς τα κάτω.
Καρφιτσώνουμε και ράβουμε τη ζώνη μέσης στη φούστα με μία ίσια ραφή 1 εκ περίπου από την κορυφή. Σιδερώνουμε την ραφή προς τα πάνω. Στην συνέχεια κάνουμε ένα στρίφωμα γυρίζοντας το κάτω άκρο της λωρίδας επίσης 1 εκ, ώστε να ακολουθούμε τη ραφή που ενώνει τη φούστα και τη ζώνη μέσης και σιδερώνουμε. Γυρίζουμε 1 εκ τα πλαϊνά άκρα της λωρίδας και σιδερώνουμε. Κάνουμε το ίδιο και στο πάνω μέρος της λωρίδας και γυρίζουμε την λωρίδα κατά μήκος στην μέση, σιδερώνουμε, καρφιτσώνουμε και γαζώνουμε. Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τη φούστα για να βάλουμε μια καρφίτσα στο σημείο που πρέπει να δημιουργηθεί ένα μικρό άνοιγμα όπου θα περάσει η λωρίδα μέσης. Ακολούθως φτιάχνουμε τον βρόγχο με την μέθοδο της κουμπότρυπας στην ζώνη μέσης. Ανοίγουμε την κουμπότρυπα που δημιουργήσαμε με το ρακόρ βάζοντας μια καρφίτσα στο ένα άκρο. Αποφασίζουμε το επιθυμητό μήκος και κάνουμε το στρίφωμα με ένα διπλό γύρισμα από 1 εκ και γαζώνουμε με ίσια απλή ραφή. Αυτό ήταν, τελειώσαμε. Τι νομίζετε; Μην μου πείτε ότι δεν είναι ένα εύκολο έργο.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER