ΜΕΝΟΥ

Πέμπτη

ΡΑΒΟΥΜΕ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΡΑΒΟΥΜΕ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Οδηγίες για την κατασκευή μάσκας με ράψιμο και χωρίς ράψιμο.
Οι οδηγίες για την κατασκευή μάσκας που παραθέτουμε έχουν δοθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC-ΗΠΑ), ώστε να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19.
Υλικά
Δύο ορθογώνια 25x15 από βαμβακερό ύφασμα
Δύο κομμάτια λάστιχο 15 εκ(ή ελαστικές ταινίες, κορδόνια, λωρίδες υφάσματος ή λαστιχάκια μαλλιών)
Βελόνα και κλωστή
Ψαλίδι
Ραπτομηχανή
Οδηγίες
1. Κόψτε δύο ορθογώνια από βαμβακερό ύφασμα 25 x 15 εκ. Χρησιμοποιήστε σφιχτά υφασμένο βαμβακερό ύφασμα, όπως ύφασμα καπιτονέ ή βαμβακερό. Τοποθετήστε τα δύο ορθογώνια το ένα επάνω στο άλλο και  ράψτε τα σαν να ήταν ένα μόνο ύφασμα.
2. Διπλώστε τις μεγάλες πλευρές προς τα μέσα ½ εκ. Στη συνέχεια, τοποθετήστε στις 4 γωνίες τα λάστιχα,  διπλώστε το διπλό στρώμα του υφάσματος μέσα από 1 εκ κατά μήκος των μικρών πλευρών και ράψτε. Έτσι δημιουργούνται οι βρόχοι αυτιών.


3. Μπορείτε ακόμα αντί να ράψετε τα λάστιχα στις 4 γωνίες, να περάσετε με παραμάνα μέσα από το τούνελ που δημιουργήθηκε όταν διπλώσατε το ύφασμα μέσα 1 εκ κατά μήκος των μικρών πλευρών και βεβαίως αφού το ράψατε. Δέστε τα άκρα δημιουργώντας έναν σφιχτό κόμπο. Δεν έχετε ελαστικό; Χρησιμοποιήστε λαστιχάκια μαλλιών ή ελαστικές ταινίες κεφαλής. Αν δεν έχετε τίποτα από αυτά, μπορείτε να ράψετε μακριές λεπτές λωρίδες και να δέσετε τη μάσκα πίσω από το κεφάλι σας.
4. Αφού έχετε περάσει τα λάστιχα ή τις λωρίδες μέσα στο τούνελ που έχετε δημιουργήσει στις πλαϊνές πλευρές της μάσκας, τραβήξτε απαλά το ελαστικό έτσι ώστε οι κόμποι να μπούν μέσα στο στρίφωμα. Σουρώστε τις πλευρές της μάσκας με το ελαστικό και ρυθμίστε την έτσι ώστε η μάσκα να ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, ράψτε με ασφάλεια το ελαστικό στη θέση του.
 =========
ΜΑΣΚΑ ΑΠΟ T-SHIRT (Χωρίς ράψιμο)
Υλικά
Κοντομάνικη μπλούζα
Ψαλίδι
Εικονογραφημένες Οδηγίες
 ==========
ΜΑΣΚΑ ΑΠΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΥΦΑΣΜΑ
Υλικά
Μπαντάνα, μαντήλι (ή τετράγωνο βαμβακερό πανί περίπου 50x50 εκ)
Λάστιχα (ή λαστιχάκια μαλλιών)
Ψαλίδι (αν κόβετε το δικό σας ύφασμα)
Εικονογραφημένες Οδηγίες

Πώς να φοράτε την μάσκα ώστε να καλύπτει το πρόσωπο
Οι μάσκες πρέπει—
Να εφαρμόζουν αλλά και να είναι άνετες στο πρόσωπο
Να καλύπτουν μύτη και στόμα και να δένονται με κορδόνια ή λάστιχα στα αυτιά


Να περιλαμβάνουν πολλά στρώματα υφάσματος
Να επιτρέπουν την αναπνοή χωρίς περιορισμούς
Να πλένονται και να σιδερώνονται χωρίς να αλλάζουν σε σχήμα
Το CDC συνιστά τη χρήση μασκών σε δημόσιους χώρους όπου είναι δύσκολο να διατηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις, ειδικά σε περιοχές με σημαντική κοινοτική μετάδοση.
Το CDC συμβουλεύει επίσης τη χρήση μασκών για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, ακόμα και ασυμπτωματικά άτομα που μπορεί να έχουν τον ιό και δεν το γνωρίζουν θα προστατέψουν τους άλλους από τη μετάδοσή τους.  Οι μάσκες δεν πρέπει να τοποθετούνται σε μικρά παιδιά κάτω των 2 ετών, σε όσους έχουν δυσκολία στην αναπνοή ή είναι ανίκανοι ή αδύναμοι να αφαιρέσουν την μάσκα χωρίς βοήθεια.


Οι μάσκες πρέπει να πλένονται τακτικά ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης στους 60 βαθμούς και άνω και βεβαίως να σιδερώνονται.
Τα άτομα πρέπει να προσέχουν να μην αγγίζουν τα μάτια, τη μύτη και το στόμα τους όταν αφαιρούν την μάσκα και να πλένουν τα χέρια αμέσως μετά την αφαίρεση.
ΠΗΓΗ
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER