ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΚΟΥΝΙΑ ΚΗΠΟΥ

ΚΟΥΝΙΑ ΚΗΠΟΥ
Βάζω ύφασμα σε κούνια ως βάση καθίσματος και πλάτης.
Αρχικά σχεδίαζε να της βάλει ξύλο στην πλάτη και το κάθισμα. Μάλιστα είχε αρχίσει να ψάχνει στα εργοστάσια ξυλείας να βρει το ιδανικό ξύλο που θα έπρεπε να είναι μεγάλης αντοχής αλλά ταυτόχρονα ελαστικό και ελαφρύ. Τότε ήταν που του πρότεινα να βάλουμε ύφασμα. Βέβαια το παλιό ύφασμα είχε από χρόνια πεταχτεί και δεν υπήρχε πατρόν, οπότε έπρεπε να αυτοσχεδιάσω. Είχα κάποιο ύφασμα που είχα αγοράσει δυό-τρία χρόνια πριν από το ΙΚΕΑ και δεν το είχα χρησιμοποιήσει έτσι αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω στην κούνια.
. Έκοψα για το κάθισμα ένα κομμάτι 1.15 εκ. μήκος Χ 1.30 εκ. πλάτος. Έκανα τα στριφώματα οπότε είχα καθαρό 1.05 Χ 1.20 εκ.. Στην συνέχεια το δίπλωσα κατά πλάτος στην μέση, ώστε να έχω 1.05 Χ 60 εκ. και αυτό για να ενισχύσω το κάθισμα το οποίο βεβαίως υφίσταται τις περισσότερες πιέσεις. Το έραψα ώστε να ταιριάζει σφικτά στο πλαίσιο καθίσματος της κούνιας. Με τον ίδιο τρόπο έραψα και το επάνω κομμάτι της πλάτης.
Εδώ θα μπορούσα να έχω χρησιμοποιήσει μονό ύφασμα αφού η πλάτη δέχεται πολύ μικρότερες πιέσεις, αλλά επειδή ήθελα να φαίνεται όμορφη η πλάτη και από την πίσω πλευρά, χρησιμοποίησα πάλι διπλό. Οι διαστάσεις στην δική μου κούνια της πλάτης και του καθίσματος ήταν οι ίδιες, οπότε δεν είχα να κάνω κάποια ιδιαίτερη δουλειά, εκτός από το να φτιάξω δύο ίδια κομμάτια για την πλάτη και το κάθισμα. Τέλος γάζωσα μαζί το κομμάτι του καθίσματος και της πλάτης στην μέση με τρία ισχυρά γαζιά και τελείωσα.
Φορέσαμε στην κούνια το ύφασμα που είχα ράψει και μπορώ να πω ότι και χωρίς πατρόν δεν ήταν άσχημο το αποτέλεσμα, και το ύφασμα είναι αλήθεια ότι μου άρεσε πολύ. Το θαύμαζα και ξαφνικά ο άντρας μου έφερε τα μαξιλάρια της κούνιας που είχα ξεχάσει την ύπαρξη τους, τα έβαλε επάνω στην κούνια και κάλυψε το ύφασμα που είχα ράψει προς πολύ μεγάλη μου απογοήτευση. Αν θυμόμουν το μαξιλάρι θα είχα χρησιμοποιήσει αυτό το ύφασμα για το μαξιλάρι και όχι για την βάση.
==========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER