ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ ΡΙΧΤΗΣ ΤΟΥΝΙΚ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΤΡΟΝ ΡΙΧΤΗΣ ΤΟΥΝΙΚ
Αυτό το δωρεάν πατρόν είναι εύκολο στο ράψιμο και έχει το τέλειο μήκος για να την φοράτε με κολάν!
Αυτό το πατρόν είναι διαθέσιμο σε μεγάλο μέγεθος μόνο (στήθος 98 εκ), αλλά δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο με ελαστικό ύφασμα και είναι πολύ ευρύχωρο γύρω από τη μέση και τους γοφούς, πιθανότατα θα ταιριάζει σε μια σειρά μεγεθών.
Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το πατρόν . Εκτυπώστε το σε 100% ή πλήρες μέγεθος και βεβαιωθείτε ότι το τετράγωνο δοκιμής μετράει 1 ίντσα. Τοποθετήστε τις σελίδες μεταξύ τους χωρίς να κόψετε και κολλήστε τις μαζί. Χρειάζονται 10 φύλλα χαρτιού 8,5 × 11 και μοιάζουν με αυτό:
Θα χρειαστείτε 1,5 μέτρα φάρδους 1,50 πλεκτό (ελαστικό) ύφασμα για αυτήν την μπλούζα. Πλύνετε και στεγνώστε το ύφασμά σας πριν ξεκινήσετε.
Παρατηρήστε ότι το εμπρός μέρος της μπλούζας κόβεται στην τσάκιση. Το πίσω μέρος της μπλούζας δεν κόβεται στην τσάκιση, οπότε πρέπει να προσθέσετε 1,25 εκ περιθώριο ραφής κατά μήκος της μεγάλης ευθείας άκρης κατά το κόψιμο. Όλα τα υπόλοιπα περιθώριο ραφής πρέπει επίσης να είναι 1,25 εκ.
ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΡΙΧΤΗ ΤΟΥΝΙΚ
Θα ξεκινήσετε τοποθετώντας τα δυο πίσω κομμάτια σας με τις καλές πλευρές μαζί και θα ράψετε την ραφή του κέντρου. Αυτό θα κάνει το πίσω κομμάτι να μοιάζει ακριβώς όπως το μπροστινό κομμάτι, με μόνη διαφορά ότι το μπροστινό κομμάτι θα έχει ένα χαμηλότερο ντεκολτέ. Τοποθετήστε το εμπρός κομμάτι επάνω σε αυτό του πίσω μέρους, και με τις καλές πλευρές μαζί ράψτε τις ραφές των ώμων.
Στη συνέχεια, θα τοποθετήσουμε τα μανίκια. Τοποθετήστε την τουνίκ επίπεδη, με την καλή πλευρά επάνω.
Πάρτε ένα από τα μανίκια σας και βρείτε το κέντρο της κορυφαίας καμπύλης. Σημειώστε το με μια καρφίτσα. Φροντίστε η καρφίτσα του μανικιού να ακουμπά την ραφή των ώμων. Οι καλές πλευρές να είναι μαζί.
Συνεχίστε το καρφίτσωμα του μανικιού. Τα δύο κομμάτια μαζί θα μοιάζουν όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα όταν τελειώσετε με το καρφίτσωμα.
Ράψτε κατά μήκος των καρφιτσών σας για να συνδέσετε το μανίκι στην τουνίκ. Επαναλάβετε με το άλλο μανίκι.
Τώρα γυρίστε την τουνίκ σας από την ανάποδη. Ράψτε τις πλευρικές ραφές, μέχρι τα μανίκια, κάτω από τα μπράτσα, σε κάθε πλευρά.
Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την λαιμόκοψη. Πιάστε το κομμάτι υφάσματος των 67 εκ και διπλώστε το κατά το ήμισυ κατά μήκος και σιδερώστε (φωτογραφία 1). Σημείωση: δεν θα χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το μήκος του καθαρίσματος. Βρείτε τη μέση του καθαρίσματος και καρφιτσώστε το στη μέση της εμπρός λαιμόκοψης, με τις ακατέργαστες άκρες μπλούζας και καθαρίσματος να ταιριάζουν (φωτογραφία 2).
Αρχίστε να το καρφιτσώνετε γύρω από το ντεκολτέ, τεντώνοντας το ελαφρά (φωτογραφία 3). Όταν φτάσετε στο σημείο που υπάρχει στην μπλούζα η ραφή της πλάτης, ανοίξτε την λωρίδα του καθαρίσματος που είχατε διπλώσει κατά μήκος στην μέση και ράψτε τις δύο άκρες του στο σημείο που συμπίπτουν με την ραφή της πλάτης και στη συνέχεια κόψτε το περίσσιο καθάρισμα (φωτογραφία 4).
Ράψτε γύρω από τον λαιμό τεντώνοντας ελαφρώς μπλούζα και καθάρισμα ώστε να μην δημιουργούνται χοντράδες.
Σιδερώστε με άφθονο ατμό ώστε να σταθεί ωραία και να είναι επίπεδη. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να γυρίσεις τα μανίκια στο επιθυμητό μήκος.
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER