ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΜΕΤΑΠΟΙΩ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ ΦΟΡΕΜΑ

ΜΕΤΑΠΟΙΩ ΦΟΥΣΤΑ ΣΕ ΦΟΡΕΜΑ
Πριν μερικές ημέρες βρήκα αυτήν την ελαστική φούστα με εκτύπωση γεωμετρικών σχεδίων των Ατζέκων στην ντουλάπα μου. Μου άρεσε πολύ η εκτύπωση και ήξερα ότι θα ήταν τέλεια για το καλοκαίρι. Όμως εκείνες τις ημέρες έψαχνα για ένα καλό ύφασμα με γεωμετρική εκτύπωση για το πάνω μέρος ενός φορέματος που είχα κατά νου να ράψω. Καταλαβαίνετε λοιπόν τον ενθουσιασμό μου όταν συνειδητοποίησα ότι είχα ήδη το τέλειο ύφασμα! Έτσι έκοψα εκείνη την όμορφη φούστα και την μετέτρεψα σε φόρεμα.
Υλικά:
3/4 μέτρα υφάσματος (ή μια παλιά φούστα) - περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθός σας
1 1/4 μέτρα ελαφρού φανελένιου υφάσματος - περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθός σας,
Ανάλογη κλωστή
5 εκ φάρδος λάστιχο
Χαρτί πατρόν
Βήμα 1. Αν χρησιμοποιείτε μια φούστα, πρώτα ξηλώστε τις πλευρικές ραφές, το στρίφωμα και τη ζώνη μέσης. Χρησιμοποιώντας ένα μπλουζάκι ως οδηγό σας, κόψτε ένα κομμάτι χαρτί πατρόν για να δημιουργήσετε το σχέδιο για το μπούστο του φορέματος. Διπλώστε το χαρτί στο μισό για να βεβαιωθείτε ότι οι μασχάλες και η λαιμόκοψη είναι συμμετρικά και ίσια. Τώρα που έχετε το κομμάτι πατρόν σας, χρησιμοποιήστε το για να κόψετε το μπούστο του φορέματός σας, κόβοντας ΔΥΟ ταυτόσημα κομμάτια.
* Το ύφασμα μου από τη φούστα δεν ήταν αρκετά φαρδύ ώστε να ταιριάζει γύρω από το μπούστο μου, γι 'αυτό έπρεπε να προσθέσω κάποιες λωρίδες στις πλευρές. Εάν δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό, παραλείψτε το βήμα 2. *
Θα πρέπει τώρα να έχετε δύο ταιριαστά κομμάτια, ένα για το μπροστινό μέρος, ένα για το πίσω. Στο εμπρός κομμάτι κόψτε το ντεκολτέ στο επιθυμητό βάθος.
Βήμα 2. Για να προσθέσετε πλάτος στις πλευρές, καθορίστε πόσο επιπλέον φάρδος χρειάζεστε και στη συνέχεια κόψτε δύο λωρίδες φανέλας, τόσο μεγάλες όσο χρειάζεστε, και με αρκετό μήκος ώστε να πηγαίνουν πέρα ​​από τη μέση και τη μασχάλη, όπως φαίνεται στις εικόνες. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τις στο εμπρός κομμάτι με μια ευθεία βελονιά. Κόψτε το περιθώριο ραφής.
Βήμα 3. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τις λωρίδες στις άλλες πλευρές.
Βήμα 4. Στη συνέχεια, κάνουμε τα μανίκια. Κόψτε δύο μανίκια από το ύφασμά σας.
Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε τις κοντές ίσιες πλευρές για να φτιάξετε το μανίκι. Στη συνέχεια, με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετήστε το μανίκι μέσα στην μασχάλη του μπούστου, καρφιτσώστε, και στη συνέχεια ράψτε γύρω από την μασχάλη με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε με το δεύτερο μανίκι.
Βήμα 5. Τώρα που τα μανίκια σας είναι τοποθετημένα, ας τελειώσουμε το λαιμό. Κόψτε μια 5 εκ φαρδιά λωρίδα φανέλας η οποία να είναι αρκετά μακριά για τοποθετηθεί σε όλο το λαιμό. Μειώστε το μήκος της περίπου 5 εκ έτσι ώστε να είναι 5 εκ μικρότερη από την περιφέρεια του λαιμού σας, και στη συνέχεια ράψτε τα μικρά άκρα μαζί ώστε να έχετε έναν κύκλο από ύφασμα. Στη συνέχεια, με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε την στην λαιμόκοψη σας, τεντώνοντας τη φανέλα ελαφρά όπως γαζώνετε, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η περιφέρεια γύρω από το ντεκολτέ. Ράψτε με μια ευθεία βελονιά γύρω από το ντεκολτέ.
Τραβήξτε το στο εσωτερικό και στη συνέχεια ράψτε το λαιμό με μια μεγάλη βελονιά, όπως φαίνεται στις εικόνες. Στη συνέχεια, κόβουμε το επιπλέον ύφασμα.
Βήμα 6. Καθορίστε το επιθυμητό μήκος του μανικιού σας, και στη συνέχεια γυρίστε και στριφώστε τα μανίκια.
Βήμα 7. Τώρα ας πάμε στη φούστα. Μετρήστε γύρω από το στήθος σας, ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Κόψτε ΔΥΟ πανομοιότυπα τετράγωνα από την φανέλα με αυτή τη μέτρηση ως το πλάτος και ως μήκος το μήκος που θέλετε να έχει το φόρεμα σας. Τόσο το εμπρός όσο και το πίσω κομμάτι της φούστας θα είναι τόσο ευρύ όσο η περιμετρική μέτρηση του κορμού σας, ώστε να δημιουργήσετε την ανάλογη σούρα.
Ράψτε τις πλευρές. Στη συνέχεια, κάντε ένα γαζί γύρω από ολόκληρη την περιφέρεια της μέσης και τραβήξτε την κλωστή για να δημιουργήσετε την σούρα στη μέση. Σουρώστε το άνοιγμα μέσης μέχρι να έχει την ίδια περιφέρεια με το άνοιγμα στο κάτω μέρος του μπούστου σας.
Με τις καλές πλευρές μαζί, τοποθετήστε τη σουρωμένη φούστα στο μπούστο, δείτε την σχετική εικόνα.
Βήμα 8. Κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο περίπου πέντε εκατοστά μικρότερο από τη μέτρηση του κορμού σας (ακριβώς κάτω από το στήθος σας). Καθώς ράβετε το μπούστο σας στη φούστα σας, τοποθετήστε το λάστιχο απ 'ευθείας πάνω στην ραφή σας και ράψτε, τραβώντας το λάστιχο ελαφρώς ενώ ράβετε.
Δοκιμάστε το φόρεμά σας και καθορίστε το επιθυμητό μήκος σας, στη συνέχεια, στριφώστε το φόρεμά σας και τελειώσατε!
ΠΗΓΗ
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER