ΜΕΝΟΥ

Κυριακή

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙ - 1

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙ - 1
Και ξαφνικά βρεθήκατε σπίτι, έχετε όλον τον χρόνο δικό σας, αλλά δεν μπορείτε να σκεφτείτε πως να τον αξιοποιήστε καλύτερα, ίσως γιατί βγήκατε από την ρουτίνα σας και αυτό σας αποδιοργάνωσε ...

Μερικές φορές, εάν έχετε μια απίστευτα πολυάσχολη καθημερινότητα και ούτε ένα δευτερόλεπτο για να σκεφτείτε, ή να χαλαρώσετε,το να βρεθείς υποχρεωτικά σπίτι μερικές ώρες ή ημέρες μπορεί να είναι η απόλυτη ευδαιμονία. Άλλες φορές μπορεί να αισθάνεστε το αντίθετο. Όμως όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες όπως στην περίπτωση του αναγκαστικού περιορισμού στο σπίτι, και δεν είστε στη σωστή διάθεση να καθίσετε και απλώς να απολαύσετε το να μην κάνετε τίποτα, ή το να είστε στο σπίτι με την οικογένεια, αυτό μπορεί εύκολα να δημιουργήσει εντάσεις.
Δείτε λοιπόν μερικές ιδέες για να γεμίσετε τον χρόνο σας και να αποτρέψετε τις οποίες εντάσεις,


Ανοιξιάτικος βαθύς καθαρισμός σπιτιού
Ο βαθύς καθαρισμός θα σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα στο σπίτι σας. Δεν μιλάω για το συνηθισμένο καθάρισμα όπως κάνατε κάθε εβδομάδα. Σίγουρα, θα πρέπει να το κάνετε αυτό, αλλά όταν έχετε αρκετές ελεύθερες ώρες, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να κάνετε τα πράγματα που δεν γίνονται σχεδόν ποτέ. 
1. Στην κουζίνα
Καθαρίστε το ψυγείο και τα δακτυλικά αποτυπώματα από όλες τις συσκευές σας και τους τοίχους. Πλύνετε το φούρνο, το φούρνο μικροκυμάτων, το πλυντήριο πιάτων. Πετάξτε τα ληγμένα τρόφιμα από ψυγείο και ντουλάπια. Ξεσκονίστε πάνω από τα ντουλάπια και καθάρισε τα κρεμαστά φωτιστικά οροφής, Απολυμάνετε τις επιφάνειες εργασίας και το νεροχύτη, Πλύνετε τον κάδο απορριμμάτων.

2. Τζάμια
Καθαρίστε τα παράθυρα και πλύνετε τα τζάμια μέσα και έξω
3. Βάλτε τάξη στα υπερφορτωμένα ντουλάπια και ράφια σας
Τακτοποιήστε τις ιματιοθήκες σας, τα συρτάρια της κρεβατοκάμαρας και τις ντουλάπες ρούχων. Βγάλτε όλα τα πράγματα έξω, τινάξτε και αερίστε τα ρούχα, πλύνετε τις ντουλάπες, ξεχωρίστε ποια ρούχα χρειάζεστε και ξεφορτωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε και δεν χρειάζεστε πλέον. Κάνετε το ίδιο με τις παπουτσοθήκες και τις βιβλιοθήκες σας.
Απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν χρειάζεστε και στη συνέχεια οργανώστε ο,τι έχει απομείνει.


4. Επισκευάστε κάτι στο σπίτι
Ξέρεις η βρύση που στάζει από πέρυσι και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί; Τώρα είναι η ώρα!
Αν είναι κάτι σοβαρό, εξετάστε το ενδεχόμενο να το αφήσετε σε έναν επαγγελματία και χρησιμοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας για να βρείτε τον κατάλληλο και να επικοινωνήσετε μαζί του. Αλλά αν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας - ίσως με τη βοήθεια του YouTube – αξίζει να το παλέψετε.
5. Ασχοληθείτε με τα ρούχα
Μετά από τις παραπάνω εργασίες στοιχηματίζω ότι θα έχετε μαζέψει ένα σωρό από άπλυτα ρούχα που χρειάζονται την προσοχή σας. Βάλτε λοιπόν πλυντήρια, στεγνωτήρια, σιδερώστε τα και τοποθετήστε τα στην θέση τους.
===========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER