ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΚΑΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΒΟΛΑΝ

ΚΑΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΒΟΛΑΝ
Αυτό το σχέδιο φορέματος ελαστικής μέσης είναι εύκολο να γίνει και απίστευτα άνετο!
Ένα υπέροχο πολύ σικ φόρεμα με ελαστική μέση και βολάν που είναι πολύ απλό και ραφτεί, είναι πανέμορφο, αλλά και άνετο ταυτόχρονα!
Βρήκα αυτό το όμορφο καρό που το λάτρεψα και το χρησιμοποίησα για να φτιάξω αυτό το φόρεμα.
ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:
2 1/2 μέτρα υφάσματος.
Ανάλογη κλωστή
0.5 εκ φάρδος λάστιχο για την μέση
ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΤΡΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ
1. Το κορσάζ εμπρός και πίσω (αυτά μπορεί να είναι πανομοιότυπα κομμάτια αρκεί να μην έχετε μεγάλο στήθος, αν είναι μεγάλο, προσθέστε πενσάκια στο μπροστινό μέρος του μπούστου ή χρησιμοποιήστε ένα ύφασμα με ελαστικότητα)
2. Φούστα μπροστά και πίσω (όπως παραπάνω - μπορεί να είναι ίδια κομμάτια)
3. 2 μανίκια
4. 2 κομμάτια για το λαιμό (που ταιριάζουν στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της λαιμόκοψης σας στο λαιμό)
5. 1 κομμάτι βολάν για την φούστα
Κόψτε τα κομμάτια του πατρόν σας:
Κόψτε το εμπρός κορσάζ στην τσάκιση. * Σημείωση: το άνοιγμα του λαιμού πρέπει να είναι αρκετά ευρύ ώστε να χωράει το κεφάλι σας. Διαφορετικά θα χρειαστεί να προσθέσετε ένα άνοιγμα ή ένα φερμουάρ.
Κόψτε το κομμάτι του πίσω κορσάζ στην τσάκιση.
Κόψτε τα 2 κομμάτια για τα μανίκια
Κόψτε 2 τεμάχια καθαρίσματος για την λαιμόκοψη. Αυτά θα πρέπει να ταιριάζουν με την λαιμόκοψη των κομματιών του κορσάζ σας.
Κόψτε 2 ορθογώνια κομμάτια για την φούστα. Το σχήμα της φούστας θα πρέπει να είναι ελαφρά γραμμή Α. Δείτε πώς μπορείτε να λάβετε τις μετρήσεις σας:
(μέτρηση μέσης x 1,5) / 2 = κορυφή της φούστας στη μέση.
Κοιτάξτε προς τα κάτω, προσθέτοντας 2.5-5 εκ σε κάθε πλευρά καθώς πλησιάζετε το στρίφωμα.
Το μήκος μπορεί να είναι τόσο μακρύ ή όσο κοντό θέλετε.
Κόψτε ένα κομμάτι για το βολάν της φούστας (το παρόν έχει πλάτος 22 εκ). Αυτό πρέπει να κοπεί σε έναν κύκλο για να κάνει ωραία λούκια. Δείτε την απεικόνιση.
Οδηγίες βήμα προς βήμα
Τώρα ας ράψουμε.
1. Πάρτε το εμπρός κορσάζ και το πίσω κορσάζ και ράψτε τα μαζί στις ραφές των ώμων με τις καλές πλευρές μαζί.
2. Πάρτε τα δύο κομμάτια καθαρίσματος λαιμόκοψης και τα ράψτε μαζί για να σχηματίσουν ένα "O." Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε "O" στο ντεκολτέ του μπούστου, τεντώνοντας ελαφρώς καθώς προχωράτε με το καρφίτσωμα έτσι ώστε να ταιριάζει ομοιόμορφα γύρω από το λαιμό. Ράψτε όλη τη διαδρομή γύρω από το ντεκολτέ με μια ευθεία βελονιά.
3. Στη συνέχεια, γυρίστε την επένδυση (κομμάτια του καθαρίσματος της λαιμόκοψης) στο εσωτερικό του λαιμού, σιδερώστε ώστε να είναι επίπεδη και κάντε ένα εξώγαζο γύρω από ολόκληρη τη λαιμόκοψη με μια ευρεία ευθεία βελονιά για να συγκρατήσει την επένδυση επίπεδη.
4. Πάρτε το μανίκι σας και καρφιτσώστε το στον ώμο του κορσάζ με τις καλές πλευρές μαζί. Μόλις το καρφιτσώσετε, ράψτε το με μια ευθεία βελονιά. Επαναλάβετε για το δεύτερο μανίκι.
5. Με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε το κορσάζ μαζί στις πλευρικές ραφές. Ράψτε κάθε πλευρά με μια ευθεία βελονιά.
6. Τελειώστε τα μανίκια στο επιθυμητό μήκος σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βολάν στο στρίφωμα.
7. Τώρα είναι η ώρα για τη φούστα. Με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί, ράψτε το εμπρός κομμάτι της φούστας και το πίσω μαζί στις πλευρικές ραφές με μια ευθεία βελονιά.
8. Ακολούθως πάρτε το κομμάτι του βολάν και, με τις καλές πλευρές μαζί, καρφιτσώστε το βολάν στο στρίφωμα της φούστας. Ράψτε το γύρω από το στρίφωμα της φούστας με μια ευθεία βελονιά, συνδέοντας τα δύο κομμάτια μαζί.
9. Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε το κορσάζ και την φούστα μαζί.
10. Μετρήστε τη μέση σας και κόψτε ένα κομμάτι λάστιχο 8-10 εκ μικρότερο από αυτήν την μέτρηση. Ράψτε τα άκρα του λάστιχου για να σχηματίσουν έναν κύκλο και, στη συνέχεια, περάστε το στο περιθώριο ραφής της ζώνης μέσης του φορέματος, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα σε απόσταση. Δεδομένου ότι η περιφέρεια του λάστιχου σας θα είναι μικρότερη από την περιφέρεια της ζώνης μέσης, θα πρέπει να τραβάτε το λάστιχο ενώ το ράβετε κατά μήκος του έτσι ώστε να ταιριάζει σε όλη τη διαδρομή. Στη συνέχεια, όταν το αφήσετε, θα συρρικνωθεί και να δημιουργήσει μια τέλεια ελαστική μέση.
11. Στριφώστε το βολάν της φούστας σας στο επιθυμητό μήκος και τελειώσατε!
======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER