ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ ΜΑΝΣΕΤΕΣ

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩ ΜΑΝΣΕΤΕΣ
Δείτε πως να αντικαταστήσετε φθαρμένες μανσέτες σε μπουφάν.
Αυτό είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μπουφάν του άντρα μου κυρίως λόγω χρώματος. Και βεβαίως αφού είναι από τα αγαπημένα του, το φοράει πολύ περισσότερο από τα άλλα. Παρόλα αυτά είναι, αν όχι σε αρίστη, αλλά σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, εκτός φυσικά από κάποιες φθορές στις μανσέτες. Και αυτή είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο μπουφάν μου το φέρνει ο άντρας μου για αντικατάσταση μανσετών. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως καταστρέφει έτσι τις μανσέτες. Η πρώτη ήταν πριν μία διετία αν θυμάμαι καλά. Τότε το ύφασμα που είχα χρησιμοποιήσει για να αντικαταστήσω τις μανσέτες ήταν ένα κοτλέ κομμάτι. Κομμάτι απομεινάρι από κάποιο έργο ραπτικής. 'Άλλωστε σχεδόν πάντα στις μεταποιήσεις ψάχνω το μπαουλάκι με τα κουρελάκια όπως τα ονομάζω, δηλαδή τα μικρότερα ή μεγαλύτερα απομεινάρια από έργα ραπτικής και σχεδόν πάντα βρίσκω κάποιο κομμάτι που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου. ‘Έτσι προέκυψε το κοτλέ. Το κοτλέ βεβαίως, δεν είναι και από τα ανθεκτικότερα υφάσματα, οπότε πάλι καλά που κράτησε αυτά τα δύο χρόνια. Σήμερα το ύφασμα που ανακάλυψα στο μπαουλάκι και που ταιριάζει περισσότερο χρωματικά στο μπουφάν αυτό, είναι ένα συνθετικό σουέτ, που φαίνεται αρκετά ανθεκτικότερο από το κοτλέ, οπότε ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που θα αλλάξω τις φθαρμένες μανσέτες.


Δείτε πως να αντικαταστήσετε φθαρμένες μανσέτες σε μπουφάν.
Καταρχάς, ξηλώνω τις παλαιές μανσέτες από το μπουφάν και επίσης αφαιρώ το Velcro από τις μανσέτες. Με αυτές ως οδηγό, κόβω τα ανάλογα κομμάτια από το σουέτ. Με καρφίτσες τοποθετώ κοντά στην προηγούμενη ραφή της μανσέτας το ένα κομμάτι σουέτ καλή με καλή πλευρά. Αφού ελέγχω ότι όλα είναι σωστά πηγαίνω στην ραπτομηχανή και το γαζώνω. Στην συνέχεια το γυρίζω κάτω, το βάζω μέσα στο μανίκι και το στερεώνω πάλι με καρφίτσες. Επειδή το συγκεκριμένο είναι σουέτ και δεν ξεφτά, δεν χρειάζεται στο εσωτερικό του μανικιού να δημιουργήσω στρίφωμα, έτσι απλά το γαζώνω πάλι. Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι να τοποθετήσω και να γαζώσω πάλι το Velcro ώστε να είναι η μανσέτα πλήρης. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο μανίκι.


Σημείωση
Επειδή είναι πιθανόν να υπάρχουν σημεία τα οποία να είναι απροσπέλαστα από μία οικιακή ραπτομηχανή, όπως συνέβη σε εμένα στα σημεία του κλεισίματος του μανικιού με το Velcro, και επειδή το σουέτ ήταν πολύ σκληρό για να ραφτεί με το χέρι, σε εκείνα τα δύσκολα σημεία χρησιμοποίησα κόλλα ραπτικής. Έτσι τελείωσα το έργο μου γρήγορα, εύκολα και νοικοκυρεμένα.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER