ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΜΕ FAUX ΔΕΡΜΑ

ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΜΕ FAUX ΔΕΡΜΑ
Σήμερα θα μεταποιήσουμε ένα παλιό πουλόβερ με την προσθήκη δέρματος.
Θα δείτε πως μεταποίησα το παλιό μου πουλόβερ, το οποίο μου άρεσε πολύ να φοράω τις μέρες του χειμώνα στο σπίτι, καθώς ήταν πολύ άνετο και ζεστό. Αλλά αποδεικνύεται ότι δεν το αγαπούσα μόνον εγώ. Το ίδιο και ίσως περισσότερο το αγάπησαν οι σκώροι στο ντουλάπι μου. Όταν το πουλόβερ έγινε πλέον κόσκινο και θεωρούσα εξευτελιστικό πλέον να το φορέσω, αποφάσισα να το μεταποιήσω διατηρώντας τα μανίκια από μαλλί, -αφού κατά ένα περίεργο τρόπο, οι σκόροι τα είχαν αγνοήσει- και προσθέτοντας ένα faux δέρμα στον κορμό. Τώρα έχω ένα νέο πουλόβερ για να φοράω τον φετινό χειμώνα -όχι μόνο μέσα στο σπίτι- και το οποίο βεβαίως συναγωνίζεται αντάξια όλα τα δερμάτινα μπουφάν, που είναι μέσα στις τάσεις της μόδας φέτος.
Προμήθειες:
Παλιό μάλλινο πουλόβερ
1 μέτρο faux δέρμα (θα πρέπει να έχει κάποια ελαστικότητα εάν θέλετε ένα περισσότερο εφαρμοστό πουλόβερ)
Μαύρη κλωστή
Ψαλίδι
Σαπουνάκι σημαδέματος
Οδηγίες:
1) Αφαιρέστε προσεκτικά τα μανίκια από το μπούστο.
2) Χρησιμοποιήστε τον παλιό κορμό του πουλόβερ ως πατρόν για να κόψετε από το faux δέρμα ένα κομμάτι για εμπρός και ένα για πίσω.
Εάν προτιμάτε ένα πιο εφαρμοστό πουλόβερ, κόψτε το faux δέρμα στο προτιμώμενο μέγεθος, χρησιμοποιώντας τις μασχάλες του αρχικού πουλόβερ ως πατρόν.Απλά θυμηθείτε να προσθέσετε ένα περιθώριο ραφής 1 εκ.
3) Με τις καλές πλευρές μαζί, ράψτε το μπροστινό και το πίσω μέρος του μπούστου μαζί, ξεκινώντας από τις ραφές των ώμων και στην συνέχεια τις πλαϊνές ραφές.
4) Τοποθετήστε τα μανίκια και στερεώστε το στο μπούστο.
5) Αφήστε ένα μικρό άνοιγμα πίσω στον λαιμό, για να φοράτε άνετα το νέο σας πουλόβερ. Ράψτε μία κουμπότρυπα και ένα κουμπί. Τελειώστε την λαιμόκοψη με ρέλι, αν θέλετε ένα πιο επαγγελματικό φινίρισμα. (Αυτό το βήμα είναι τελείως προαιρετικό καθώς το δέρμα δεν ξεφτά).
Γιατί να μην επαναδημιουργήσετε ένα παλιό κομμάτι ρούχου από την ντουλάπα σας;
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER