ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Με τις γιορτές να έρχονται σύντομα, σίγουρα αναζητάτε κάτι γιορτινό για να φορέσετε στα πάρτι των ημερών!
Τα υφάσματα με λάμψη ή λαμπρότητα αποδίδουν ιδανικά την ατμόσφαιρα των εορτών, ενώ τα μαλακά υφάσματα μας κρατούν ζεστές όταν είναι παγωνιά έξω ... γιατί να μην κάνετε κάτι τέλειο για να φορέσετε που να συνδυάζει και τα δύο;
Τα βελούδινα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια είναι πολυτελή λαμπερά και απαλά, ενώ παράλληλα είναι απίστευτα ζεστά για τις ψυχρότερες ημέρες. Μπορούν να συνδυαστούν με ένα τοπ με πούλιες για την βραδιά της παραμονή της Πρωτοχρονιάς ή με ένα βελούδινο πουλόβερ και μποτάκια για τα Χριστούγεννα με την οικογένεια. Αυτά τα παντελόνια με φαρδιά μπατζάκια δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απλά. Κάθε πόδι έχει ένα εμπρός και ένα πίσω κομμάτι, και συνδέονται στην κορυφή με μια κολακευτική, ευρεία ελαστική μέση. Το βελούδο είναι ελαστικό, αλλά το ελαστικό πραγματικά βοηθά να κρατηθεί το παντελόνι άνετο και ασφαλές γύρω από τη μέση σας.  Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δημιουργήσετε το δικό σας παντελόνι για τις γιορτές!
Προμήθειες:
2 μέτρα βελούδο ελαστικό ύφασμα
5 εκ φάρδος ελαστική ζώνη στο μήκος της μέσης σας
Ανάλογη κλωστή
Ραπτομηχανή
Ψαλίδι
Μεζούρα
Καρφίτσες
Χρόνος:
3-4 ώρες
Δυσκολία:
Εύκολο – Μεσαίο
Οδηγίες:
Ξεκινήστε με τη μέτρηση της μέσης σας, των γοφών και του μήκους. Πραγματοποιήστε αυτές τις μετρήσεις, διπλώστε το ύφασμα σας κατά μήκος στο ήμισυ και κόψτε τα 2 εμπρός, 2 πίσω κομμάτια και το κομμάτι της ζώνης. Βεβαιωθείτε ότι η βελούδινη υφή είναι πάντα κατά μήκος του παντελονιού. Θυμηθείτε ότι το βελούδο έχει πέλος και για τον λόγο αυτό, τοποθετούμε όλα τα κομμάτια μας προς την ίδια κατεύθυνση, διαφορετικά θα παρατηρήσετε δυσχρωμία στο τελικό αποτέλεσμα του παντελονιού σας.
Τοποθετήστε τα εμπρός κομμάτια σας επάνω στα πίσω κομμάτια σας με τις καλές πλευρές μαζί και ευθυγραμμίστε τις πλευρές. Καρφιτσώστε και ράψτε με ένα απλό γαζί και με ένα περιθώριο ραφής 1 εκ από την άκρη του υφάσματος.
Γυρίστε ένα από τα μπατζάκια του παντελονιού προς τα έξω και τοποθετήστε το μέσα στο άλλο. Ευθυγραμμίστε τις πλευρές του καβάλου, καρφιτσώστε και ράψτε με ένα απλό γαζί και με ένα περιθώριο ραφής 1 εκ από την άκρη του υφάσματος.
Βγάλτε το μπατζάκι του παντελονιού έξω και προβάρετε το παντελόνι. Βεβαιωθείτε ότι η μέση σας εφαρμόζει καλά και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με την εφαρμογή του καβάλου.  Μόλις είστε ευχαριστημένες με την εφαρμογή του παντελονιού σας, ολοκληρώστε όλες τις ραφές σας με μια ζιγκ-ζαγκ βελονιά για να τις ασφαλίσετε.
Πάρτε το κομμάτι της μέσης και διπλώστε το στο μισό πλάτος με τις καλές πλευρές του υφάσματος μαζί. Ράψτε τα μικρά άκρα μαζί. Στη συνέχεια, πάρτε το δαχτυλίδι από ύφασμα και διπλώστε πάλι στην μέση κατά μήκος. Αυτή είναι η θήκη όπου το ελαστικό θα τοποθετηθεί. Τεντώστε το ελαστικό γύρω από τη μέση σας μέχρι να σας αγκαλιάζει τόσο, όσο να μην είναι χαλαρό, αλλά ούτε και πολύ σφικτό, πρέπει να νοιώθετε άνετα μέσα σε αυτό και πιάστε τα άκρα μαζί. Ράψτε με μια βελονιά ζιγκ-ζαγκ μέσα από αυτό πολλές φορές για να το ασφαλίσετε και κόψτε το πλεόνασμα του ελαστικού.
Τοποθετήστε τον ελαστικό δακτύλιο στο εσωτερικό του δακτυλίου της ζώνης και κλείστε τον για να τον κρατήσετε ασφαλισμένο. Ευθυγραμμίστε τις ανοικτές άκρες της ζώνης μέσης με την κορυφή του παντελονιού και καρφιτσώστε τις μαζί. Ράψτε τη ζώνη μέσης στο παντελόνι ακριβώς κατά μήκος της άκρης του ελαστικού, έτσι ώστε να μην μπορεί να γλιστρήσει μέσα στην θήκη.
Προβάρετε ξανά το παντελόνι και γυρίστε το παντελόνι στο επιθυμητό μήκος. Αφαιρέστε οποιοδήποτε πλεόνασμα υφάσματος είναι μεγαλύτερο από 2,5 εκ. Καρφιτσώστε κατά μήκος της άκρης του υφάσματος για να ασφαλίσετε το στρίφωμα και ράψτε .
Και τελειώσατε!
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER