ΜΕΝΟΥ

Παρασκευή

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΒΕΤΕ ΖΕΡΣΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΡΑΒΕΤΕ ΖΕΡΣΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΣΑΣ
Το να ράβεις ζέρσεϊ στην ραπτομηχανή σου είναι πανεύκολο.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τη σωστή βελονιά για το ύφασμα σας. Με την εξάσκηση σε ένα κομμάτι του υλικού σας θα βρείτε την βελονιά που ταιριάζει περισσότερο για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν 5 μέθοδοι για να δοκιμάσετε παρακάτω, οπότε ας παίξουμε με τις ραπτομηχανές μας!
Βελονιά ζιγκ-ζαγκ No. 3 στην παρακάτω εικόνα) 
Ο ευκολότερος τρόπος για να ράψετε ζέρσεϊ στην ραπτομηχανή σας σας είναι να χρησιμοποιήσετε την τυπική ζιγκ-ζαγκ ρύθμιση. Για τα περισσότερα ζέρσεϊ ένα μήκος βελονιάς 2 χιλιοστά και πλάτος 2,5 χιλιοστά θα λειτουργήσει υπέροχα, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε ελαφρώς αυτούς τους αριθμούς για να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το ύφασμα σας. Ένα καλό ζιγκ ζαγκ δεν θα κάνει άλματα και ούτε θα τεντώνει μετά το ράψιμο.
Βελονιά αστραπή No. 31 στην παρακάτω εικόνα)
Αυτή η έξυπνη παραλλαγή του ζιγκ-ζαγκ είναι μια εναλλακτική λύση. Μειώνει το μάζεμα σε λεπτό ή πολύ ελαστικό πλεκτό ύφασμα και στις λοξές ραφές, ενώ επιτρέπει στη ραφή να γίνει εντελώς επίπεδη όταν σιδερωθεί. Ονομάζεται αστραπή λόγω του σχήματος της και έχει ένα στενό πλάτος στο 2,0 και ένα μήκος στο 2,5. Να είστε επιφυλακτικοί όμως με αυτή την βελονιά γιατί μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξηλωθεί.


Υπερακραία βελονιά No. 10 και 11 στην παρακάτω εικόνα)
Αν δεν έχετε ένα κοπτοράπτη στο σπίτι μπορείτε να αναπαραγάγετε την ισχυρή βελονιά που δημιουργεί με ένα ειδικό πόδι και βελονιά σε αυτήν την ρύθμιση. Ο οδηγός στο πόδι τρέχει κατά μήκος της πλευράς του υφάσματος και μια μικρή βούρτσα σπρώχνει έξω την κλωστή καθώς ράβετε για να καλύψετε την ακατέργαστη ακμή. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το πλάτος που χρειάζεστε, επιλέγοντας μια ευρύτερη βελονιά για παχύτερο ύφασμα. Είναι μια ελαφρώς αργή διαδικασία, καθώς η βελόνα πρέπει να ράψει πολλές φορές πριν από τη μετακίνηση, έτσι η υπομονή είναι το κλειδί με αυτό το φινίρισμα.


Τριπλή ευθεία βελονιά No. 1 στην παρακάτω εικόνα)
Αυτή η σκληρή βελονιά σχηματίζεται όταν το ποδαράκι της ραπτομηχανής μετακινεί το ύφασμα προς τα εμπρός και στη συνέχεια προς τα πίσω, ενώ η μηχανή ράβει μια ευθεία βελονιά. Η κίνηση προς τα πίσω δίνει ελαστικότητα, αλλά ταυτόχρονα οι πολλαπλές γραμμές συρραφής παρέχουν ανθεκτικότητα. Χρησιμοποιήστε αυτή την βελονιά σε σημεία που υφίστανται πίεση, όπως οι μανικοκολλήσεις, για ένα φινίρισμα που θα έχει αντοχή στον χρόνο. Αυτή η διαδικασία δεν είναι ιδανική για ελαφριά πλεκτά ή ελαστικά και μπορεί να δημιουργήσει ξεχειλώματα ή μαζέματα, αλλά τα αποτελέσματα είναι τέλεια για ανθεκτικά πλεκτά ενδύματα που θα έχουν πολλή χρήση.


Διπλή βελόνα
Χρησιμοποιώντας δύο καρούλια κλωστής και μια τακτική ευθεία βελονιά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ελαστικό ράψιμο που να μιμείται το ράψιμο ενός κοπτοράπτη. Η κλωστή της μασουρίστρας σας θα κάνει ζιγκ-ζαγκ πίσω από τις δύο ραφές στην καλή πλευρά, δημιουργώντας μία όμορφη εμφάνιση μέσα και έξω.

Απλά τοποθετείστε ένα δεύτερο καρούλι πάνω στην ραπτομηχανή σας χρησιμοποιώντας την επιπλέον βάση και περάστε την κάθε κλωστή μέσα από το μάτι της κάθε βελόνας. Δεν έχετε έξτρα βάση για καρούλι; Κολλήστε με σελοτέιπ ένα ξυλάκι στο πλάι της ραπτομηχανής σας χρησιμοποιώντας την ως μια προσωρινή βάση!
Θυμηθείτε, με όλες αυτές τις τεχνικές είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μία ballpoint/stretch (στρογγυλή μύτη) βελόνα.
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER