ΜΕΝΟΥ

Σάββατο

ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ

ΚΡΟΥΑΖΕ ΦΟΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΝΙΚΙΑ
Το πιο θηλυκό αλλά και ευπροσάρμοστο κομμάτι ένδυσης που μπορεί να έχει μια γυναίκα στη ντουλάπα της,
είναι ένα φόρεμα κρουαζέ, το οποίο κολακεύει πολλούς σωματότυπους, φαίνεται υπέροχο σε οποιοδήποτε χρώμα και είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από τα φανταχτερά δείπνα μέχρι τις βόλτες για ψώνια ή καφέ τα Σαββατοκύριακα.
Ράψτε το δικό σας κρουαζέ φόρεμα με μακριά μανίκια και σούρα στην μέση ακολουθώντας τις οδηγίες αυτού του σεμιναρίου.
Τι παίρνετε με το πατρόν σας:
- Κατεβάζετε το Δωρεάν PDF εκτυπώσιμο πατρόν αν εγγραφείτε στην ιστοσελίδα.
- Σε οικιακό εκτυπωτή μπορείτε να κατεβάσετε το πατρόν χαρτί Letter / A4.
- Υπάρχει η δυνατότητα για να εκτυπώσετε μόνο τα μεγέθη που θέλετε.
- Τα περισσότερα πατρόν είναι διαβαθμισμένα σε μεγέθη 0/2 έως 28/30 ΗΠΑ.
- Οδηγίες βήμα προς βήμα στο ιστολόγιο The Thread.
- Δεν υπάρχουν περιορισμοί αδειοδότησης. Ράψτε όσα θέλετε για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, ακόμη και τη δική σας επιχείρηση ραπτικής.
Ακολουθήστε αυτό το βήμα-βήμα και κάντε αυτό το όμορφο φόρεμα είτε σε λινό για τις ζεστές ημέρες ή σε μάλλινο για τις κρύες!
text-align: center; Υλικά
Για το μέγεθος δείγματος S που απεικονίζεται σε αυτό το σεμινάριο: 3 μέτρα.
Ανατρέξτε στον πίνακα κατανάλωσης υφάσματος στο σχέδιο PDF για να καθορίσετε την ακριβή ποσότητα υφάσματος που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το φόρεμα.
2 μέτρα από κορδέλα της επιλογής σας, που ταιριάζουν με τα νήματα ραπτικής
Εργαλεία
Ψαλίδι, καρφίτσες, χάρακας, σαπουνάκι, μεζούρα, ξηλωτηράκι, bias maker 18 χιλιοστά (εργαλειάκι κατασκευής ρελιού), ραπτομηχανή.
Είναι ένα εύκολο πατρόν, επιπέδου αρχαρίων και ο χρόνος ραφής είναι περίπου 3-4 ώρες.
Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εκτυπώσιμο πρότυπο PDF σε πολλαπλά μεγέθη, ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο ΕΔΩ . Όλα τα περιθώρια ραφής περιλαμβάνονται. Το μοντέλο φέρει μέγεθος S. Αν θέλετε να προσθέσετε τσέπες στο φόρεμά σας, θα βρείτε το πρότυπο τσέπης και τις οδηγίες σε αυτό το σεμινάριο .
Θυμηθείτε να μεταφέρετε όλες τις εγκοπές και τις κόντρες στο ύφασμά σας.
Βήματα
Σημείωση: Προπλύνετε το ύφασμά σας και στεγνώστε το μέχρι να παραμείνει ελαφρώς υγρό, στεγνώστε σε θερμοκρασία δωματίου. Σιδερώστε το ύφασμα, ώστε να είναι πιο εύκολο να εργαστείτε.
1. Συνδέστε τις εμπρόσθιες και πίσω πλευρές του κορσάζ με τις καλές πλευρές μαζί στις ραφές των ώμων και ράψτε με περιθώριο ραφής 1 cm. Τελειώστε τις ραφές με την προτιμώμενη μέθοδο (κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή) για να αποτρέψετε το ύφασμα από το ξέφτισμα. Σιδερώστε τις ραφές προς τα πίσω.
2. Δημιουργήστε το ρέλι σας. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες σε αυτό το σεμινάριο.
3. Τοποθετήστε με καρφίτσες το ρέλι σας στο ντεκολτέ και το εμπρός κρουαζέ, ξεκινώντας από το κέντρο πίσω.
Ράψτε κατά μήκος της τσάκισης. Γυρίστε το ρέλι μέσα στην ανάποδη πλευρά του φορέματός σας και καρφιτσώστε την άλλη άκρη του ρελιού στο μπούστο. Πανωράψτε το ρέλι στη θέση του (από την καλή πλευρά) στην τσάκιση.
4. Προετοιμάστε τα μανίκια σας για τη σούρα. Κάνετε δύο γαζιά τρυπώματος σε κάθε καπάκι μανικιού, ξεκινώντας 1 εκ μακριά από την εγκοπή της πίσω μασχάλης έως 1 εκ από την εγκοπή της εμπρός μασχάλης.
5. Τοποθετήστε τα μανίκια στις αντίστοιχες μασχάλες με τις καλές πλευρές μαζί και αντιστοιχίστε τις εγκοπές. Τραβήξτε τα τρυπώματα για να μαζέψετε το καπάκι του μανικιού. Διανείμετε όμορφα την σούρα προς το κέντρο του καπακιού σας και καρφιτσώστε τα μανίκια στο μπούστο.
6. Ράψτε τα μανίκια στο μπούστο (με περιθώριο ραφής 1 cm) Τελειώστε τις ραφές με την προτιμώμενη μέθοδο (κοπτοράπτη ή ζιγκ-ζαγκ ραφή) για να αποτρέψετε το ύφασμα από το ξέφτισμα. Σιδερώστε τις ραφές προς το μανίκι.
7. Καρφιτσώστε ταιριάζοντας τις ραφές κάτω από την μασχάλη) και ράψτε τις πλευρικές ραφές και τις κάτω από την μασχάλη πλευρές του μανικιού με μία συνεχόμενη ραφή και με περιθώριο ραφής 1 cm. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες μαζί. Σιδερώστε τις ραφές προς την πλάτη.
8. Στριφώστε το άνοιγμα του μανικιού διπλώνοντας το ύφασμα δύο φορές προς την ανάποδη πλευρά περίπου 1,5 με 2 εκ. Σιδερώστε, καρφιτσώστε και πανωράψτε.
Φούστα.
9. Πάρτε τα δύο μπροστινά κομμάτια της φούστας και διπλώστε τις ευθείες κεντρικές εμπρόσθιες πλευρές δύο φορές προς την ανάποδη πλευρά (πρώτα ½ εκ, έπειτα ένα άλλο 1 εκ), σιδερώστε, καρφιτσώστε και ράψτε τις στην θέση τους.
10. Καρφιτσώστε και ράψτε τα εμπρός και το πίσω της φούστας με τις καλές πλευρές μαζί στις πλευρικές ραφές. Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες και σιδερώστε προς τα πίσω.
11. Κάντε δύο γραμμές τρυπώματος κατά μήκος της κορυφής της μέσης της ήδη συναρμολογημένης φούστας σας. Κάθε κομμάτι φούστας θα πρέπει να διαθέτει τα δικά του τρυπώματα, ώστε να σταματάνε πριν από κάθε πλευρική ραφή. Χρησιμοποιήστε μία αντιθέτου χρώματος κλωστή και αφήστε μεγάλες ουρές.
12. Καρφιτσώστε τη φούστα σας στο μπούστο με τις καλές πλευρές μαζί ταιριάζοντας τις πλευρικές ραφές και τα κέντρα πίσω. Σουρώστε το ύφασμα σας ομοιόμορφα ανάμεσα στις καρφίτσες.
Ράψτε την φούστα στο μπούστο με περιθώριο ραφής 1 εκ, και ράψτε. Σιδερώστε προς το μπούστο.
13. Τελειώστε το κάτω στρίφωμα. Διπλώστε το ύφασμα δύο φορές προς την ανάποδη πλευρά: 1 εώς 2 εκ. Σιδερώστε, καρφιτσώστε και πανωράψτε.
Ώρα να επισυνάψετε τα δεσίματα.
14. Κόψτε τα 2 μέτρα της κορδέλας σε τέσσερα ίσα κομμάτια, μήκους περίπου 50 εκ.
15. Δημιουργήστε ένα στενό στρίφωμα στο ένα άκρο της κάθε κορδέλας. Βεβαιωθείτε ότι η ραφή είναι ασφαλής.
16. Πάρτε δύο κορδέλες, συνδέστε το ακατέργαστο άκρο στο εσωτερικό του φορέματος, στα δεξιά και στα αριστερά άκρα της μέσης (όπου συναντώνται τα περιθώρια ραφής της φούστας με το μπούστο). Ράψτε μερικές φορές πάνω από τις κορδέλες στα σημεία σύνδεσης για να τις ασφαλίσετε επιπλέον.
17. Η τρίτη κορδέλα είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό του φορέματος, στη δεξιά εμπρόσθια ραφή στην άκρη της μέσης. Η τελευταία κορδέλα είναι προσαρτημένη στο εξωτερικό, στην καλή πλευρά του υφάσματος της αριστερής εμπρόσθιας ραφής στην άκρη της μέσης.
Και αυτό ήταν!
========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER