ΜΕΝΟΥ

Τρίτη

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΡΕΛΙ ΣΕ ΜΑΣΧΑΛΗ

ΠΩΣ ΡΑΒΩ ΡΕΛΙ ΣΕ ΜΑΣΧΑΛΗ
Πως ράβω ρέλι στην εσωτερική πλευρά της μασχάλης.
Κάποτε, πολύ καιρό πριν, αποφάσισα να βγάλω τα μανίκια από ένα αγαπημένο φόρεμα για να το κάνω περισσότερο κατάλληλο για καλοκαίρι. Ήμουν σχετικά άπειρη στο ράψιμο ρούχων και δεν είχα ακούσει ποτέ για το ρέλι. Στο μυαλό μου, ένα διπλό στρίφωμα γύρω από την μασχάλη φαινόταν ιδανικό. Ξεκίνησα να δουλεύω σε αυτές τις μασχάλες με το αξιόπιστο σίδερο ατμού μου δίπλα μου.
Φυσικά αυτό που ακολούθησε ήταν ολοκληρωτική καταστροφή. Δεν ήταν μόνο ότι το διπλό κυλινδρικό στρίφωμα ήταν αδύνατο να σιδερωθεί σε μια πολύ καμπύλη μασχάλη, το τελικό προϊόν ήταν μια στραβή, κυματιστή μασχάλη που σε κανένα σημείο της δεν εφαπτόταν πάνω στο δέρμα μου. Το αγαπημένο μου φόρεμα έγινε ακατάλληλο να φορεθεί. Με λίγα λόγια καταστράφηκε.
Για να μην συμβεί αυτό και σε εσάς, χρησιμοποιήστε ρέλι.
Τι ακριβώς είναι το ρέλι; Το ρέλι (μερικές φορές ονομάζεται και λοξή λωρίδα υφάσματος) είναι μια πολύ μεγάλη λωρίδα υφάσματος που κόβεται λοξά (ή διαγώνια στο ύφασμα, συνήθως) για να μεγιστοποιήσει την ελαστικότητα. Αυτό εξασφαλίζει ότι το ρέλι θα τεντώσει ωραία γύρω από τις καμπύλες ραφές της μασχάλης σας.
Το ρέλι μπορεί είτε να αγοραστεί προ-κατασκευασμένη, είτε μπορείτε εσείς να δημιουργήσετε τη δική σας. Εδώ θα σας δείξουμε πώς να ράβετε διπλό ρέλι στις μασχάλες σας. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε λαιμόκοψη, και στα στριφώματα φορεμάτων ή πουκαμίσων!
1. Ξεκινήστε σιδερώνοντας την κεντρική τσάκιση διπλής όψεως.
2. Στη συνέχεια πατήστε την μία άκρη της διπλής τσάκισης σας επίπεδα.
3. Ξεκινώντας από τη ραφή κάτω από την μασχάλης σας, τοποθετήστε το ρέλι σας έτσι ώστε 2 εκ να εκτείνονται πέρα ​​από τη ραφή. Οι ακατέργαστες άκρες του ρελιού και της μασχάλης σας πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις καλές πλευρές μαζί.
4. Συνεχίστε να καρφιτσώσετε το ρέλι γύρω από την μασχάλη σας κάθε 5 εκ περίπου. Τεντώνετε το ρέλι ελαφρώς καθώς καρφιτσώνετε έτσι ώστε να εφαρμόζει γύρω από τις καμπύλες της μασχάλης.
5. Όταν τελειώσετε πλήρως, αφήστε 2 εκ να εκτείνεται πέρα ​​από τη ραφή. Θα πρέπει να έχετε δύο ουρές περίπου το ίδιο μήκος.
6. Τοποθετήστε μια καρφίτσα κάθετη και ενώστε τις δύο ουρές(αλλά όχι το πουκάμισο ή το φόρεμα), και ευθυγραμμίστε τις ουρές έτσι ώστε η μελλοντική ραφή του ρελιού (εκεί που τώρα υπάρχει η καρφίτσα) να είναι κεντραρισμένη με τη ραφή κάτω από την μασχάλη.
7. Ξεκινήστε να ράβετε το ρέλι περίπου 2 εκ μπροστά από τη ραφή της μασχάλης/ρελιού. Ασφαλίστε το γαζί σας με εμπρός-πίσω. Χρησιμοποιήστε ένα ½ εκ περιθώριο ραφής, έτσι ώστε η βελόνα σας να γαζώνει πάνω από την αρχική τσάκιση που σιδερώσατε στο βήμα 2. Αφαιρέστε τις καρφίτσες σας καθώς ράβετε.
8. Ρίξτε γύρω από ολόκληρη την μασχάλη, παίρνοντας τον χρόνο σας, αν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε ρέλι. Σταματήστε περίπου 2 εκ από τη ραφή κάτω της μασχάλης και ασφαλίστε πάλι το γαζί σας με εμπρός-πίσω. Η καρφίτσα που συγκρατεί τις ουρές μαζί θα πρέπει να παραμείνει στην θέση της.
9. Αφαιρέστε το πουκάμισό σας από την ραπτομηχανή σας και κόψτε τις κλωστές. Τραβήξτε τις ουρές μακριά από το ύφασμα και ράψτε ένα κάθετο γαζί στο ρέλι, στο σημείο όπου βρίσκεται η καρφίτσα. Ασφαλίστε το γαζί σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν ράβετε κανένα μέρος του πουκάμισου ή του φορέματος όταν το κάνετε αυτό.
10. Κόψτε τις ουρές από το ρέλι στο 0,3 εκ. Τοποθετήστε το ρέλι σε επίπεδη επιφάνεια με το ύφασμα και καρφιτσώστε πάλι.
11. Γαζώστε το αγάζωτο τμήμα του ρελιού στην μασχάλη χρησιμοποιώντας το ίδιο περιθώριο ραφής. Η ραφή της μασχάλης σας και η ραφή του ρελιού πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένες.
12. Σιδερώστε το ρέλι έξω από την μασχάλη, ασφαλίζοντας ότι το περιθώριο ραφής σας σιδερώνεται επίσης έξω από το εσωτερικό του πουκάμισου.
Έτσι θα φαίνεται από την καλή πλευρά.
13. και έτσι από την ανάποδη πλευρά:
14. Στην καλή πλευρά του ρελιού, κάντε ένα εξώγαζο 0,1 εκ από την άκρη του. Αυτό ονομάζεται βοηθητικό γαζί. Το βοηθητικό γαζί επιτρέπει να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα, καθώς κρατάει το ρέλι επίπεδα στην θέση του και κρύβει το ρέλι που υπάρχει στην μέσα πλευρά της μασχάλης. Συνιστούμε να το κάνετε αυτό κάθε φορά που ράβετε με ρέλι, διαφορετικά το ρέλι σας δεν θα στέκεται καλά και θα δημιουργεί εξογκώματα αν δεν το σιδερώσετε καλά.
15. Στην εικόνα 15 βλέπετε πως φαίνεται το ρέλι από την εξωτερική πλευρά της μασχάλης.
16. Τώρα γυρίστε το πουκάμισο σας προς την ανάποδη, σιδερώστε το ρέλι στο εσωτερικό του και καρφιτσώστε κάθε 5 εκ.
17. Ασφαλίστε το ρέλι μέσα στο πουκάμισο, ράβοντας με 0,1 εκ περιθώριο ραφής από την εσωτερική άκρη ξεκινώντας από τη ραφή της μασχάλης.
18. Στην εικόνα αυτή φαίνεται το ρέλι τελειωμένο από την εσωτερική πλευρά της μασχάλης.
Τελειώστε γυρίζοντας το πουκάμισο από την καλή πλευρά και σιδερώστε τις μασχάλες σας.
Τώρα μπορείτε να απολαύσετε το όμορφο αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ
=========

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER