ΜΕΝΟΥ

Τετάρτη

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Εάν θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε μια φούστα από παντελόνι αυτό το refashion είναι για εσάς!
Αντί να πετάξετε τα παλιά ή εκτός μόδας παντελόνια σας, γιατί να μην τα μεταποιήσετε σε μια χαριτωμένη φούστα; Όσο τα παντελόνια σας ταιριάζουν ακόμα στη μέση και τους γοφούς, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μια φούστα σχεδόν οποιουδήποτε μήκους, μίνι ή midi ή μάξι.


Μεταποίηση παντελονιού σε φούστα
Βρείτε ένα παντελόνι που σας ταιριάζει καλά. Μπορεί να είναι παλιό ή ντεμοντέ αλλά το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι σας ταιριάζει στη μέση και τους γοφούς. Σε περίπτωση που θέλετε την φούστα σας να είναι μάξι όπως εγώ, θα γλυτώσετε και τον κόπο να κάνετε το στρίφωμα στον ποδόγυρο αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ήδη υπάρχον.
Στην περίπτωση μου, ένα παντελόνι με πολύ φαρδιά μπατζάκια ήταν αυτό που μεταποίησα σε μάξι φούστα. Έτσι δεν χρειάστηκε να κάνω πολλές τροποποιήσεις, παρά μόνο δύο ίσια γαζιά, εκτός βεβαίως των κατωτέρω αναφερόμενων σχετικά με το τμήμα του καβάλου. Έκανα δύο ίσια γαζιά, ένα εμπρός κάτω από το φερμουάρ ως το στρίφωμα και ένα πίσω μέχρι λίγο πάνω από το γόνατο, ώστε να έχω άνεση στην βάδιση. Βεβαίως αν δεν έχετε ραπτομηχανή μπορείτε στην θέση των γαζιών να χρησιμοποιήσετε κόλλα για υφάσματα όπως αυτήν που βλέπετε στην εικόνα, την οποία αγόρασα από τον Καλυβιώτη στην Κηφισιά.
Φυσικά μπορείτε να κάνετε μία φούστα μίνι ή όποιο άλλο μήκος επιθυμείτε. Σε αυτήν την περίπτωση ακολουθείστε τις κάτωθι οδηγίες.
Κόψτε τα παντελόνια μέχρι το μήκος που θέλετε να είναι η φούστα. Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να κόψετε την φούστα λίγο μακρύτερη από ό, τι νομίζετε ότι θέλετε να είναι. Θυμηθείτε, είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε το μήκος από το να το προσθέσετε ξανά. Τοποθετήστε τα κομμένα μπατζάκια  του παντελονιού στην άκρη για λίγο.
Χρησιμοποιήστε ένα ρακόρ ραφής (ξηλωτηράκι) για να ανοίξετε τις εσωτερικές ραφές του παντελονιού. Βεβαιωθείτε ότι δεν σχίζετε το κυρίως ύφασμα.


Βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει και τον καβάλο. Αφού τελειώσετε το ξήλωμα των εσωτερικών γαζιών και του καβάλου το παντελόνι πρέπει να ανοίγει στο κάτω μέρος, σαν φούστα.
Το τμήμα του καβάλου που δημιουργεί  καμπύλες πρέπει να αφαιρεθεί. Σε μια φούστα,  αυτό το μέρος πρέπει να είναι επίπεδο. Κόψτε κατά μήκος των ραφών εμπρόσθιου και οπίσθιου καβάλου κατά 3 έως 7 εκατοστά  ή μέχρι να φτάσετε στο τέλος του καμπυλωμένου τμήματος. Έχετε κόψει σωστά  αν μπορείτε να επικαλύψετε τα κομμένα άκρα χωρίς να δημιουργούνται σούφρες. Οπότε ανάλογα με το πόσο κοντή κόβετε τη φούστα, μπορεί να έχετε ένα τριγωνικό κενό στο κέντρο, όπου έχετε κόψει το καμπυλωμένο τμήμα του καβάλου του παντελονιού. Κλείστε αυτό το κενό όσο το δυνατόν καλύτερα, μετακινώντας τα δύο κομμένα άκρα μαζί και επικαλύπτοντας τα. Κλείστε το κενό και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία για το πίσω.
Εάν το κάτω μέρος της φούστας σας είναι πολύ στενό, θα πρέπει να προσθέσετε ένα πάνελ σε αυτό.  Χρησιμοποιώντας ένα από τα μπατζάκια του παντελονιού που προηγουμένως κόψατε, το βάζετε κάτω από το μπροστινό κομμάτι έτσι ώστε να γεμίζει το κενό.


Τοποθετήστε την φούστα στη ραπτομηχανή σας και επιλέξτε ένα χρώμα κλωστής που να ταιριάζει με το χρώμα της κλωστής του τζιν. Αρχίστε να ράβετε το μπροστινό μέρος της φούστας σας. Ξεκινήστε το ράψιμο στην κορυφή, όπου υπήρχε το τμήμα του καβάλου και ολοκληρώστε το ράψιμο στο κάτω μέρος. Επαναλάβετε αυτό το βήμα για το πίσω μέρος της φούστας
Ασφαλίστε με εμπρός πίσω βελονιά  στην αρχή και στο τέλος του ραψίματος σας για να είναι ωραία και ισχυρή.
Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε στην ανάποδη πλευρά της φούστας, μικρά τριγωνικά πτερύγια στο μπροστινό και πίσω μέρος της, εκεί όπου επικαλύψατε τα μέρη του καβάλου. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό  ψαλίδι για να τα κόψετε. Κάνετε το στρίφωμα και τελειώσατε. Αυτή η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί βεβαίως και σε τζιν,όπου εκεί το στρίφωμα δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
=======

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER