ΜΕΝΟΥ

Δευτέρα

ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΡΔΥΝΕΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΡΔΥΝΕΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ
Εάν το αγαπημένο σας τζιν έχει γίνει πολύ μικρό στη μέση, μην απελπίζεστε και σίγουρα μην βιαστείτε να απαλλαγείτε από αυτό.
Αντ' αυτού, μπορείτε να φαρδύνετε τη μέση για να σας κάνει και πάλι (ακόμα και χωρίς προηγμένες δεξιότητες ραπτικής).
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ
Ξηλωτηράκι (Seam ripper)
Μεζούρα
Ψαλίδι
Ένα παρομοίου χρώματος κομμάτι τζιν
Ραπτομηχανή με βελόνα 18/110
Σίδερο και σιδερώστρα
Μαρκαδόρο σημαδέματος
Καρφίτσες
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1
Αφαιρέστε το θυλάκι της κεντρικής οπίσθιας ζώνης με ένα Ξηλωτηράκι (Seam ripper).
Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να μετρήσετε την περίμετρο της ζώνης μέσης του τζιν σας. Γράψτε τον αριθμό κάτω και αποθηκεύστε τον για αργότερα. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ψαλίδι υφάσματος για να κόψετε κάθετα το κέντρο του πίσω μέρους του τζιν σας στην μπάσκα. Μπορείτε να κάνετε μία βαθύτερη τομή εάν χρειάζεστε να φαρδύνετε το παντελόνι και στην περιφέρεια.
Βήμα 3
Τώρα μετρήστε γύρω από τη μέση ή τους γοφούς σας, στο σημείο που κάθεται η μέση του παντελονιού σας. Αφαιρέστε την μέτρηση της περιμέτρου της ζώνης μέσης του παντελονιού από την μέτρηση της μέσης / γοφών για να καθορίσετε το πλάτος του επιθέματος τζιν που θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ώστε να φαρδύνετε το τζιν σας. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 εκατοστά σε αυτόν τον αριθμό για περιθώριο ραφής, εκατέρωθεν του επιθέματος. Για παράδειγμα, εάν η περιφέρεια μέσης σας είναι 70 εκ και η ζώνη μέσης τζιν είναι 65 εκ: 70-65 = 5 + 2 = 7. Το κομμάτι επιθέματος εισαγωγής πρέπει να έχει πλάτος 7 εκ. Για να καθορίσετε το μήκος του επιθέματος εισαγωγής, μετρήστε την ακατέργαστη άκρη της τομής που κάνατε στο κέντρο της μέσης πίσω και προσθέστε 2 εκ.
Βήμα 4
Αν δεν έχετε έναν κοπτοράπτη για να τελειώσετε τις ακατέργαστες άκρες του τζιν επιθέματος εισαγωγής, απλά ρυθμίστε το ραπτομηχανή σας σε μία ευρεία, αλλά όχι πυκνή βελονιά ζιγκ-ζαγκ.
Βήμα 5
Ράψτε το πάνω μέρος του τζιν.
Βήμα 6
Διπλώστε το 1/2 εκ από την κορυφή του επιθέματος εισαγωγής προς την ανάποδη πλευρά και σιδερώστε.
Βήμα 7
Γαζώστε την πάνω άκρη της τσάκισης.
Βήμα 8
Τοποθετήστε το επίθεμα εισαγωγής κάτω από την τομή στο πίσω μέρος του τζιν και σημειώστε το άνοιγμα πάνω στο επίθεμα εισαγωγής με τον μαρκαδόρο σημαδέματος.
Βήμα 9
Κόψτε 1/2 εκ μακριά από τα σημάδια που κάνατε.
Βήμα 10
Τελειώστε τις ακατέργαστες άκρες του επιθέματος εισαγωγής χρησιμοποιώντας την ίδια ζιγκ-ζαγκ βελονιά που χρησιμοποιήσατε στην επάνω άκρη.
Βήμα 11
Καρφιτσώστε το επίθεμα εισαγωγής στο άνοιγμα.
Βήμα 12
Αλλάξτε την κλωστή στην ραπτομηχανή σας ώστε να ταιριάζει χρωματικά με το τζιν σας και χρησιμοποιήστε την ίδια ευρεία βελονιά ζιγκ-ζαγκ για να ράψετε το κομμάτι επιθέματος στο άνοιγμα. Πηγαίνετε αργά και σιγουρευτείτε ότι ράβετε και τα δύο κομμάτια μαζί (επίθεμα και παντελόνι). Αφαιρέστε τις καρφίτσες καθώς ράβετε.
Βήμα 13
Αλλάξτε το μηχάνημά σας σε στενή βελονιά ζιγκ-ζαγκ, αλλά κρατήστε το σε μικρό μήκος βελονιών. Χρησιμοποιήστε αυτή τη βελονιά για να επανασυναρμολογήσετε το θυλάκι ζώνης στο κέντρο της πίσω πλευράς του τζιν.
Τώρα μπορείτε να απολαύσετε πάλι τα αγαπημένα σας τζιν χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε την αναπνοή σας.
(Εικόνες: Beth Huntington)
=========

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα! θελω να φαρδύνω στην μεση μια φουστα! μπορω να το κανω με παρομοιω τρόπο?
    ειδα και μια τελεια μεταποίηση μακριας φούστας που κανατε και ειναι φοβερη!!!
    εχετε πολύ αναλυτικες οδηγιες! συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWLETTER